Avrupa`nın En Değerli Ünvanı İçin Bir Kez Daha Oradaydık…

 

Arda FINDIKOĞLU

16 Haziran 2004

 

Modern tavla organizasyonlarında dünyanın kuşkusuz en önde gelen cemiyeti Dünya Modern Tavla Federasyonu, “WBF” `nin 15 yıldır Slovenya`da yürüttüğü Avrupa Şampiyonaları`na doğudan katılan ülkeler için son birkaç senedir ortaya çıkan vize probleminin 2003 Avrupa Şampiyonası`nda tavana vurması ve katılımcı ülke adedinde düşüş yaşanması WBF`yi bu çok önemli aktiviteyi Avusturya`ya taşıma kararı almaya itti ve temsilciler arası oy birliğiyle 2004`ten itibaren Avrupa Şampiyonası`nın WBF`nin diğer düzenli aktivitesi Velden Açık ile birleştirilmesine karar verildi.

 

Bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek olan Velden Açık, arka fonda İtalya ve Slovenya sınırındaki Karawaken Dağları`nın büyüleyici görüntüsü ve Wörthersee Gölü`nün dinlendirici manzarası ile bütünleşen bir aktivite olarak önceki senelerde ilgi çekmişti. Buna ek olarak, başarılı organizasyon ile güleryüzlü ve içten Velden halkı da bu ilginin nedenlerindendi. Bu aktivitede zaten yer alacak olan uluslararası modern tavla ekipleri, aynı tarihte 2004 Avrupa Şampiyonası`nın da Velden`de gerçekleşeceği haberini aldıklarında konuya tamamen olumlu yaklaştılar.


Wörthersee kıyısı ve arka fonda Karawaken Dağları`nın azametli görüntüsü…

 

İstanbul`dan Avusturya`ya yola çıkan WBF-Türkiye ekibinde WBF Türkiye temsilcisi sıfatıyla ekip lideri Arda Fındıkoğlu, uluslararası ekiplerimizin değişmez ismi Haluk Oral, WBF-Türkiye Modern Tavla Genel Sıralama birincisi üstat M. Lemi Tu-men ve başarılı tekniğiyle dikkat çeken kıymetli dostumuz Emir Kunt yer almaktaydı. Viyana`da ikamet eden, Türk modern tavla oyuncuları arasında en iyilerden biri olan değerli üstadımız Tunç Hamarat da Velden`de aramıza katılacaktı. Bu ekip, bugüne kadar uluslararası şampiyonalarda yer alan WBF-Türkiye ekipleri arasında şüphesiz en güçlüsü idi. Amacımız Avrupa`da duyulacak bir başarıya imza atabilmekti. Fındıkoğlu, Hamarat ve Oral`ın uluslararası tecrübelerinin, ilk uluslararası tecrübelerini yaşayacak olan Tu-men ve Kunt`un bu dezavantajlarını ortadan kaldırmalarına yardımcı olacağı düşünüldüğünde başarıya ulaşmamız hayal değildi.

 

16. kez düzenlenmekte olan Avrupa Şampiyonası, bu yıl 25 ülkeden toplam 130 usta oyuncuya ev sahipliği yapıyordu. François Tardieu, Harald Johanni, John Slattery, Tobias Hellwag, Lars Bonding, Nodar Gagua, Alain Babillon, John Broomfield, Heinz Edy, Rainer Spörk, Slava Pryadkin, Dod Davies vb. diğer birçok üstadın aralarında bulunduğu turnuva katılımcıları ABD, Almanya, Arjantin, Avusturya, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Fransa, Gürcistan, İngiltere, İskoçya, İsveç, İsviçre, İtalya, Lüksemburg, Kamerun, Meksika, Polonya, Romanya, Slovenya, Tayland, Türkiye, Ukrayna ve Yunanistan adına Avrupa`nın bu en değerli ünvanı için mücadele edeceklerdi.

 

WBF-Türkiye Ekibi Oyuncuları:

(Soldan Sağa) Emir Kunt, Tunç Hamarat, Arda Fındıkoğlu, Lemi Tu-men ve Haluk Oral.

 

Şampiyona, 20 Mayıs`ta ana turnuvaya kaydını yaptırmış herkese açık olan ve toplam 55 katılımcının yer aldığı Warm-Up yan aktivitesi ile start aldı. Bunun yanında tüm kategoriler için Quarter ön aksiyonlarıyla katılımcılar ertesi gün başlayacak ana turnuva öncesinde oyunlarını değerlendirerek şampiyonaya hangi kategoriden katılacaklarına karar veriyorlardı.

 

21 Mayıs akşamüstü, bir WBF klasiği olan, tüm WBF destekçi üyelerine açık ve 53 kişilik katılımla gerçekleşen Sperti Trophy başlatıldı. Bu yan aktivitede katılımcılar, İtalya`nın ünlü tavla takımı imalatçıları Alfredo Sperti ve Maria Croce imzalı lüks modern tavla takımına sahip olabilmek için mücadele edeceklerdi.

 

Warm-Up`da Hamarat, Peter Neumann (GER)`ı fazla zorlanmadan geçerken (solda), Tu-men ilk resmi uluslararası maçında Thomas Löw (GER)`e karşı
başarılı bir mücadele ortaya koydu. Löw, ilerleyen turlarda da başarılı olarak Warm-Up şampiyonluğuna kadar gidecekti.

 

21 Mayıs gecesi saat 23:00`de ana turnuva için kayıtların kapanması sonrasında ana turnuvanın yürüyeceği üç kategoride kura çekimi işlemine geçildi. Eşleşmelerin ortaya çıkması ile 16. Avrupa Modern Tavla Şampiyonası, Masters, Champions ve Intermediates kategorilerinde aynı anda start aldı. Masters kategorisinde 46, Champions kategorisinde 46 ve Intermediates kategorisinde 38 oyuncu yer almaktaydı.

 

Sabah saatlerinde rahatsızlanarak ana turnuvanın başlangıç saatine kadar otel odasında istirahate çekilen ekibimiz elemanı Haluk Oral`dan gelen haber hepimizin moralini bozdu, üstat Oral ana turnuvada yarışamayacak kadar hasta idi. Bu nedenle 4 kişiye düşen ekibimizde üstat Hamarat "Masters", Fındıkoğlu, Kunt ve Tu-men ise “Champions” kategorisinde yer alacaklardı.

 

Ana turnuva büyük çekişmeyle başlamıştı. İlk gün sonunda üstat Lemi Tu-men yoluna kayıpsız devam ederken, Hamarat, Fındıkoğlu ve Kunt ikinci gün başlayacak “Teselli” kademesinde şans arayacaklardı.

 

Ana turnuvanın ilk gününde Fındıkoğlu, eğlenceli geçen müsabakada Domenico Torrielli (ITA)`ye mağlup olarak "Teselli"`ye düşerken (solda),
Kunt ilk müsabakasında Onica (ROM)`yı geçmeyi başardı.

 

22 Mayıs, Cumartesi kaldığı yerden devam eden ana turnuvada heyecan en üst seviyeye taşınıyordu. 13 puanlık ana turnuva çeyrek finalinde Tu-men`in rakibi Avusturya`nın başarılı oyuncusu Wolfgang Haas idi. Müsabakaya ilk oyunda bir katmerli marsla hızlı giren Tu-men kısa sürede arayı açıyor, aldığı mola ile toparlanan Haas farkın daha da açılmasını engellemeye çalışıyordu. Oyunu dengede götüren oyuncumuz skor 8-5 leyhine iken zor pozisyonda Haas`ın küp önerisini bir anlık konsantrasyon eksiğiyle kabul etti ve oyunun mars ile sonuçlanması skoru 9-8 Haas leyhine çevirdi. Mola alma sırası Tu-men`deydi. Kaldığı yerden devam eden maçta Tu-men 11-10 öne geçmeyi başarıyor, ancak bu andan itibaren dönen zar faktörü maçın final skorunu Haas leyhine 13-11 şeklinde ortaya çıkartıyordu. Ünvanın kapısından dönen ancak sportmen tavrını koruyan Tu-men`in bu anlarda haklı olarak yaşadığı hayal kırıklığını kısa sürede üzerinden atarak “Teselli” kademesi maçına hazırlanması olumlu olan noktaydı.

 

Ana turnuva çeyrek finalinde Haas (solda) ile Tu-men,
müsabaka öncesi birbirlerine başarı dilerlerken...

 

22 Mayıs saat 15:00`de start alan “Teselli” kademesi müsabakaları, tüm oyuncular için yeni bir başlangıç ümidi taşıyordu. Üstat Hamarat "Masters" Teselli`de Heimo Krainer (AUS)`e, Kunt da "Champions" Teselli`de Damjan Pleséc (SLO)`e ilk 16`da elenirlerken, birçok enteresan enstantanenin meydana geldiği çekişmeli müsabakaların ardından bu kademede de yoluna devam eden birkaç kişi kalmıştı. Ekibimizden Fındıkoğlu da bu isimler arasındaydı. Yaklaşık 6 saatlik mücadelenin ardından sırasıyla Palmans (BEL), 2003 Avrupa Şampiyonası "Champions" Kategorisi Ana Şampiyonu Horst Ernst (GER), Avusturya`nın en önde gelen oyuncularından Stefan Parlow ve komşu Bulgaristan`ın etkili ismi Georgy Balkandiijsky`i de DMP ile geçmeyi başaran temsilcimiz yarı finale ulaşmıştı.

 

Yarı finaldeki rakip Andrea Riebler (AUS) idi. 9 puanlık müsabaka Fındıkoğlu için iyi başlamadı, kısa süre içinde Riebler 6-1 öne geçmişti. Bu tura ulaşmış olmanın avantajını kolay bırakmak istemeyen Fındıkoğlu, aldığı kısa molada bozulan konsantrasyonunu toplayarak masaya geri döndüğünde ekibimiz elemanlarının desteği de kamçılayıcı etki görüyordu. Tarafımız için saatler gibi geçen 40 dakika sonunda skor 7-7 olmuştu. Riebler`in molası işe yaramadı, Fındıkoğlu 9-7 ile finaldeydi.

 

Fındıkoğlu, Riebler karşısında zor anlar yaşarken ekip üyelerimizin moral desteğinin
önemli katkısı oldu.

 

Eşleşme Tablosu`nun diğer kanadında daha çeyrek finallere yeni ulaşılmıştı. Müsabakalardan biri geleneksel Seefeld Açık`ın ana direktörü, Avusturya`nın tecrübeli ismi Peter Winkler ile ana turnuvanın ardından meşhur Alman oyuncu Peter Blachian`ı geçerek “Teselli” kademesinde de çeyrek finale ulaşmış olan elemanımız Lemi Tu-men arasındaydı. Baştan sona dengeli giden ve tarafların kübü yükseltmekten kaçındığı bu 9 puanlık müsabakada skor 8-7 Winkler leyhine ve Crawford Oyunu oynanıyorken Tu-men mars deniyor, Winkler son zarda attığı çiftle elenmekten kurtuluyordu. Böylelikle DMP`ye giden müsabakada Tu-men`in bozulan moraline anti jokerleri de eklenince 9-8`lik final skoru Winkler`a yarı finali getirdi.

 

“Teselli” finalinde Fındıkoğlu`nun rakibini belirleyecek olan müsabaka, Winkler ile önceki turlarda ekibimiz elemanlarından Kunt`u da geçmeyi başarmış Slovenya`nın sempatik ismi Pleséc arasında idi. Winkler, büyük çekişmeye sahne olan maçı almayı başararak finale adını yazdırıyordu. Tüm final maçları şampiyonanın son günü oynanacaktı.

 

"Teselli" çeyrek finalinde Winkler ile Tu-men müsabaka öncesi sportmence birbirlerine başarı diliyorlardı (solda).
Fındıkoğlu`nun finaldeki rakibi, yarı finalde Pleséc`i de geçmeyi başaran Winkler oldu.

 

23 Mayıs, Pazar günü saat 14:00`te tüm kategorilerde “Son Şans” kademesi için başlangıç verildi. Ekibimiz elemanları maçlarına çıkmaya hazırlandıkları anda kıymetli dostumuz Haluk Oral`ın da destek vermek için aramıza katılması hepimize moral veriyordu. Neredeyse katıldığı tüm uluslararası aktivitelerde çektiği şanssız kuralar dillere destan olan ekibimiz bu sefer de “Son Şans” kuralarında aynı sorunu yaşamaktaydı. İlk turda iki oyuncumuz Kunt ve Tu-men karşı karşıya idi. Kazanan tarafın bu kademede şampiyon olması dilekleriyle başlayan maçı alan Kunt yoluna devam ederken Tu-men turnuvaya veda etmiş oldu.

 

Ekibimiz üyeleri arasındaki birlik beraberliği özetleyen bir kare, Kunt, Oral ve Tu-men,
iki oyuncumuz arası "Son Şans" eşleşmesi öncesinde poz verirlerken...

 

Şampiyonanın son gününe kadar 2 galibiyet üzeri bir seri yakalayamayan Kunt, Tu-men`den aldığı sorumluluğun da katkıda bulunduğu motivasyonuyla beklediği çıkışı “Son Şans”`da yakaladı. Şampiyonada bu ana kadar herhangi bir derece alamamış tüm katılımcılar için adı gibi bir son ümit vasfı taşıyan ve belki de en büyük heyecanlara sahne olan bu kademede birkaç saatlik mücadelenin ardından Kunt yarı finaldeydi. Kunt`un yarı finale uzanan yolunda devirdiği oyuncular arasında 80`li yılların büyük ismi Seymour da vardı. Yarı finaldeki rakip İtalya`nın tanınmış oyuncusu Giuseppe Ricciardi idi. 5 puanlık maça hızlı başlayan Kunt, Ricciardi`nin beklemediği atak oyunuyla skoru 3-1`e getirdi. Bir sonraki oyunda avantajlı bir pozisyon yakalayarak rakibinin çekileceği düşüncesiyle Kunt kübü oyuna sürüyor, bir süre düşünen Ricciardi kübü alıp artık kaybedeceği bir şey olmadığından bir sonraki zarda 4`e katlayarak bu hamleye cevap veriyordu. Oyun birden bire maç sayısına dönüşmüştü. Ricciardi`nin ardarda gelen çiftleri 5-3 ile kendisine finali getirdi.

 

Kunt, "Son Şans"`ta 80`lerin dev ismi Seymour`u 5-0 ile sürklase ederken (solda), yarı finalde şans rakibi Ricciardi`ye gülüyordu.

 

3 kategorinin final müsabakaları için eş zamanlı olarak başlangıç verildi. 11 puanlık “Champions” kategorisi “Teselli” kademesi finalinde Fındıkoğlu ile eski dostumuz Winkler bu kategoride Avrupa İkinciliği`ne denk olan şampiyonluk ünvanı için mücadeleye giriştiler. Ekip elemanlarımızın bu anlardaki moral desteğini arkasına alan Fındıkoğlu müsabakanın dokuzuncu oyununda 9-5`lik skor avantajına ulaştı. 13. oyuna gelindiğinde Winkler farkı kapatarak 9-9`luk beraberliği yakalamıştı. Bu andan itibaren Fındıkoğlu agresif defansa döndü. Bu karar ve akabinde zar faktörünün de tarafımıza dönmesi Fındıkoğlu`na iki oyun daha getiriyor ve müsabaka 11-9`luk final skoruyla Fındıkoğlu lehine tamamlanıyordu. Başarmıştık!!

 

2004 Avrupa Şampiyonası "Champions" kategorisi "Teselli" kademesi finali:
Winkler vs. Fındıkoğlu...

 

Tüm kategorilerde sonuçlar yavaş yavaş gelmeye başlamıştı. Masters ana kademe finalinde son 5 yıla damgasını vuran üstatlardan François Tardieu (FRA) ile genç Frank Simon (GER) karşı karşıya geldiler. Tardieu, sırasıyla Lars Trabolt (DEN), Sami Sallak (GER), Alain Babillon (FRA) ve Marcus Faltermann (GER) gibi ciddi isimleri geçerek finale uzandığı turnuvayı finalde Simon`a karşı 19-13`lük üstünlük ile şampiyon tamamlıyor, böylelikle kupa ve ünvan koleksiyonuna bir yenisini eklemiş oluyordu. Masters Teselli finalinde yarı finalde Babillon`u elemeyi başaran Lorenzo Rusconi (ITA) ile yarı finalde Krainer (AUS)`i sürklase eden Austrian Backgammon Association “ABA” Başkanı Rainer Spörk mücadelesinden galip ayrılan taraf büyük başarıyla Rusconi oldu. Masters Son Şans finali ise fırtına gibi geçti. Sempatik İngiliz üstat Dod Davies, muazzam bir mücadeleyle Almanya`nın bir numaralı ismi Tobias Hellwag`a karşı şampiyonluğu almayı başardı.

 

1x19 Final Müsabakası

1

2

3

4

5

6

7 8 9 10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

F. Tardieu (FRA)

0

1

2

2

2

2

3

4

4

4

6

10

14

15

15

16

16

18

19

F. Simon (GER)

1

1

1

2

4

5 5 5 6 8

8

8

8

8

12

12

13

13

13

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Champions ana kademe finali 80`lerdeki seri başarılarının ardından 10 yılı aşkın süredir ortalıkta gözükmeyen ancak bu dev şampiyona ile geri dönmek isteyen Hans Koch (GER) ile genç İtalyan Roberto Catalano arasında oynandı. Koch`un ilk 4 oyun sonunda 8-0 öne geçmesinin ardından Catalano skoru 17. oyun sonunda 13-12`ye getirmeyi başarsa da, Koch müsabakadan 15-12 galip ayrılmayı biliyor ve geri döndüğünü ilan ediyordu. Champions Son Şans`ta zafer Günther Hegglin (GER)`in olurken, yarı finalde Kunt`u geçen Ricciardi finalin mağlubu oldu.

 

Intermediates ana kademe finalinde tanıdık bir isim, senelerin oyuncusu Alfredo Sperti (ITA), Federico Carrer (ITA)`i geçerek şampiyonluğu alırken, Intermediate Teselli şampiyonluğu, finalde Peter Neumann (GER)`a üstünlük sağlayan Francesco Malvetani (ITA)`nin oldu. Intermediate Son Şans`ta ise gülen taraf, finalde turnuvanın en genç oyuncularından, Polonyalı üstat “Zibi” Zbigniew Szczerek`in oğlu Karol Szczerek`i geçen Maria Croce (ITA) oldu. Croce ile eşi Alfredo Sperti böylelikle Intermediate kategorisini domine etmiş oluyorlardı.

 

"Masters" ana turnuva finalinde Tardieu ile Simon izleyicilere ders niteliğinde bir mücadele çıkartırken (solda),
"Champions" ana turnuva finalinde yılların tecrübesi Koch, Catalano`ya zor anlar yaşatmaktaydı.

 

Yan aktiviteler de teker teker sonuçlanmaktaydı. Warm-Up`ta şampiyonluğunu finalde şampiyonanın sürpriz ismi Karol Szczerek`i zorda olsa yenmeyi başaran Thomaz Löw (GER) kazandı. Löw, Warm-Up ilk turunda ekip üyemiz Tu-men`i elemişti. Sperti Trophy finalinde yine Karol Szczerek, bu sefer Heimo Krainer`e karşı son derece başarılı bir oyunla galip gelerek lüks tavla takımının sahibi oldu. Uluslararası cemiyetin yeni ismi Karol`un adının ilerleyen günlerde başka turnuvalarda da duyulacağından herkes emindi. İki tarafın hatasız oyununa sahne olarak bir ders niteliğinde geçen Super Jackpot finalinde ise gülen taraf Hans Koch`a karşı Tobias Hellwag oldu.

 

Talep fazlasıyla 3 adet eşleşme tablosu açılan 1 oyunluk President`s Tournament`ta ilk şampiyon, son dönemdeki başarılarıyla belki de uluslararası cemiyette son ayların en çok konuşulan ismi Thomas Lenz (GER) olurken, ikinci tabloda hastalığı nedeniyle ana turnuvada yer alamayan ancak son gün aramıza katılabilen ekip üyemiz Oral iki kanattan çeyrek finale ulaşıyor, ancak iki müsabakada da yenilmekten kurtulamıyordu. Oral`ı çeyrek finalde zor da olsa yenmeyi başaran Rudolf Prohaska (AUS) ikinci tablonun şampiyonu oldu. Üçüncü tabloda Oral bu kez yarı finale erişse de finalist kendisini yenen Nodar Gagua (GEO) olurken mutlu sona finali alan Rainer Spörk ulaştı.

 

Tüm aktivitelerin tamamlanması ve dereceye girenlerin ortaya çıkması ile şampiyona tamamlanmış oluyordu. Sıra kapanış galası ve ödül merasimindeydi. Avusturya mutfağından lezzetli seçeneklerin sunulduğu galada yüzler gülüyordu. Bir kez daha son derece başarılı bir organizasyon yürüten WBF Genel Sekreteri ve Turnuva Direktörü Marco Fornasir`in turnuva mekanının yetkilisine, turnuvada görev alan ekibine ve WBF Başkanı Alberto da Pra`nın başkanlığındaki turnuva komitesini oluşturan Lars Bønding (Danimarka), John Broomfield (İngiltere), Arda Fındıkoğlu (Türkiye), Harald Johanni (Almanya), Rainer Spörk (Avusturya), François Tardieu (Fransa) ve Zbigniew Szczerek (Polonya)`e teşekkür konuşması sonrasında dereceye girmiş olan oyuncuların teker teker sahneye davet edilerek ödüllerinin takdim edildiği ödül merasimine geçildi.

 

Türkiye`ye kazandırdığımız ödül ve ünvanı almak üzere alkışlar eşliğinde sahneye gelen Arda Fındıkoğlu`nun yorumu konuyu özetlemekteydi: “…Sadece bu gururu yaşamak bile her şeye değer…”

 

(Soldan sağa) Ödül merasiminde "Champions Teselli" yarı finalisti Andrea Riebler, "Champions Teselli" şampiyonu Arda Fındıkoğlu,
turnuva direktörü Marco Fornasir ve "Champions Son Şans" finalisti Giuseppe Ricciardi ödülleriyle birlikte poz verirlerken...

 

Dereceye giren oyunculara ödüllerinin teker teker takdim edilmesinin ardından şampiyonada en büyük ödül ve ünvanı kazanmış olan üstat François Tardieu davet ediliyor, kendisine uzatılan mikrofona başarılı aktivite için organizasyon ekibine ve kendisini destekleyenlere teşekkür etmesinin ardından 16. Avrupa Şampiyonluğu Kupası`nı bir önceki yılın şampiyonu John Slattery (SCO)`den alarak artan alkışlar eşliğinde havaya kaldırıyordu.

 

.

"Intermediates" kategorisinde Alfredo Sperti (solda), "Champions" kategorisinde Hans Koch (ortada) ve "Masters" kategorisinde François Tardieu (sağda)
2004 Avrupa Şampiyonluğu ünvanlarının sahipleri oldular.

 

Böylelikle bir sonraki turnuvada karşılaşmak dilekleriyle gece tamamlanıyor, tüm ekipler için geri dönüş hazırlıkları başlıyordu. Bu dev şampiyona, 1 şampiyonluk, 1 yarı final ve 3 çeyrek final ile ekiplerimizin bugüne kadarki en büyük başarılarına sahne olmuştu. 2002 Avrupa Şampiyonası`nda ekip elemanımız Cengiz Dindar`ın ilk uluslararası tecrübesinde “Champions” ana kademede oynadığı yarı finalin ardından 2004`te Fındıkoğlu`nun “Champions” kategorisi "Teselli" şampiyonluğu ile çıta bir seviye yükselmiş oluyordu. Bir sonraki yıl ekibimiz elemanlarının hedefi ana kademe şampiyonluğu olacaktı.

 

Bu şampiyona boyunca WBF-Türkiye ekibi birçok eski dostla tekrar görüşme fırsatı bulmak yanında yeni dostlar da kazandı. Ekibimiz elemanları, oyun bilgileri ve sportmenlikleriyle şampiyonanın en çok ilgi çeken gruplarından birini oluşturdular. Bir önceki yıl konakladığımız Villa Brigitta bu yıl da tercihimizdi. Ev sahibimiz sempatik Gfrerrer ailesinin geçen sene olduğu gibi yine yakın misafirperverlik ve güleryüzleri unutulmaz anılar arasında yerini aldı.

 

Sempatik ev sahibimiz Brigitta Gfrerrer,
ekip olarak yakaladığımız başarıya en az bizim kadar sevinmişti.

 

 

III. Velden Açık & 16. Avrupa Modern Tavla Şampiyonası
21–23 Mayıs 2004 / Velden, Avusturya


MASTERS Kategorisi (46 oyuncu):

Ana Kademe:

Şampiyon François Tardieu - Fransa
Finalist Frank Simon - Almanya
Yarı finalist 
Markus Faltermann - Almanya
Yarı finalist 
Vincenzo Riceputi - İtaly
a

Teselli Kademesi:

Şampiyon Lorenzo Rusconi - İtalya
Finalist Rainer Spörk - Avusturya
Yarı finalist
Alain Babillon - Fransa

Yarı finalist Heimo Krainer - Avusturya

Son Şans:

Şampiyon Dod Davies - İngiltere
Finalist Tobias Hellwag - Almanya
 

CHAMPIONS Kategorisi (46 oyuncu):

Ana Kademe:

Şampiyon Hans Koch - Almanya
Finalist Roberto Catalano - İtalya
Yarı finalist Jessica Rusconi - İtalya
Yarı finalist Wolfgang Haas - Avusturya

Teselli Kademesi:

Şampiyon Arda Fındıkoğlu - Türkiye
Finalist Peter Winkler - Avusturya
Yarı finalist Andrea Riebler - Avusturya
Yarı finalist Damjan Pleséc - Slovenya

Son Şans:

Şampiyon Günther Hegglin - Almanya
Finalist Giuseppe Ricciardi - İtalya

Bayanlar Özel Ödülü Jessica Rusconi – İtalya


INTERMEDIATES Kategorisi (38 oyuncu):

Ana Kademe:

Şampiyon Alfredo Sperti - İtalya
Finalist Federico Carrer - İtalya
Yarı finalist
Nong Simon - Tayland

Yarı finalist Jo Curl - İngiltere

Teselli Kademesi:

Şampiyon Francesco Malvetani - İtalya
Finalist 
Peter Neumann - Almanya
Yarı finalist
Ingrid Pavel - Romanya

Yarı finalist Giancarlo Fassina - İtalya

Son Şans:

Şampiyon Maria Croce - İtalya
Finalist
Karol Szczerek - Polonya

Bayanlar Özel Ödülü Jo Curl - İngiltere


Warm-Up (55 oyuncu):

Şampiyon Thomas Löw - Almanya
Finalist 
Karol Szczerek - Polonya

Sperti Trophy (53 oyuncu):

Şampiyon Karol Szczerek - Polonya
Finalist Heimo Krainer – Avusturya

Super Jackpot (16 oyuncu):

Şampiyon Tobias Hellwag - Almanya
Finalist 
Hans Koch - Almanya


President`s Tournament – 1 Oyunluk Maçlar (64 oyuncu):

Birinci 64  Thomas Lenz - Almanya
İkinci 64 
Rudolf Prohaska – Avusturya
Üçüncü 64 
Rainer Spörk – Avusturya
 


Turnuva Komitesi:
Başkan Alberto da Pra (İtalya), Üyeler Lars Bønding (Danimarka), John Broomfield (İngiltere), Arda Fındıkoğlu (Türkiye),
Harald Johanni (Almanya), Rainer Spörk (Avusturya), François Tardieu (Fransa), Zbigniew Szczerek (Polonya).
 

   Direktör: Marco Fornasir - İtalya
   Organizasyon: WBF Doğu Avrupa Modern Tavla Organizasyonu

© 2004 WBF-Türkiye