2021 Dünya Modern Tavla Şampiyonası Tavlaseverleri Yeniden Buluşturdu...

2021-08-31
240

Tavla dünyasının günümüzdeki en prestijli etkinliği olan ve IPATT Group organizasyonunda bu yıl 45. kez tertiplenen Dünya Modern Tavla Şampiyonası, 24 Temmuz-01 Ağustos 2021 tarihlerinde Monako, Monte Karlo'da yaklaşık 20 ülkeden toplam 140 oyuncunun iştirakiyle gerçekleşmiştir.

Dünyada yaşanan salgın nedeniyle 2020 yılında tertiplenemeyen ve uzun bir aradan sonra tavlaseverlerin tekrar buluştuğu ilk büyük etkinlik olan dokuz günlük şampiyonanın baş direktörlük görevini bu yıl altıncı kez üstlenen organizasyon liderimiz Arda Fındıkoğlu ve ekibinin yönetiminde bir kez daha yürütümsel anlamda yüksek başarıyla tamamlanmış oluşu, dünya tavla camiasının önde giden ülkeleri arasında Türkiye'nin yerini perçinleyerek hepimizi bir kez daha gururlandırmıştır.

Tam 14 ayrı kategoriden oluşan dev organizasyonun Çift Eliminasyon modelinde yürütülen ve 109 birbirinden güçlü katılımcının yer aldığı ana kategorisinde finale namağlup ulaşan dünyanın 1 numaralı devi Japon MASAYUKI MOCHIZUKI, rakibi İsviçreli Carlos Estenssoro karşısında çıktığı ilk final maçını kaybetse de, son final müsabakasında elde ettiği galibiyetle zirveye erişmeyi başarmış ve böylelikle tüm tavlaseverlerin hayallerini süsleyen ve 2009 yılında da kazanmış olduğu Dünya Tavla Şampiyonluğu ünvanının ikinci kez sahibi olmuştur. Mochizuki'nin aynı zamanda "Super Jackpot" kategorisini de birincilikle tamamlamış oluşu, emsaline zor rastlanır bir zafer olarak tavla tarihine geçmiştir.

03 Ağustos 2021 itibarı ile yurda dönen ve organizasyonun bir kez daha üstün başarıyla tamamlanmasını sağlayan Fındıkoğlu ve ekibini WBF-Türkiye ailesi adına en içten duygularla tebrik ederiz.


2021 Dünya Modern Tavla Şampiyonu MASAYUKI MOCHIZUKI & Finalist CARLOS ESTENSSORO



Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit