2020 ÇARŞAMBA BULUŞMALARI YAKIN TAKİP AKTİVİTESİ ÜÇÜNCÜ SEZONU

2020-01-05
21

  • 2020 yılının üçüncü çeyreğinde 7 hafta oynanacak bu oyunda WBF-Türkiye`nin standart “İsviçre Modeli” yürütümü uygulanır.

  • Her buluşmada katılımcılar puan dilimlerine göre çekilen kuralar sonucu oluşan eşleşmelerde 5 adet 5 sayılık müsabaka yaparlar.

  • Buluşma sonunda haftanın birinci, ikinci ve üçüncüsü, öncelik sırasıyla Performans Puanı, Toplam Averaj, Buchholz Medyanı, Kümülatif Toplam Puan, Aralarındaki Maçın Galibi ve Tie-Break Maçı metotlarına göre belirlenir. Toplam Averaj hesabında, mevcut lig yürütümündeki statüde olduğu gibi ilgili maç sayısının +1 ve daha üzerindeki tüm skorlar hesaba +1 farkla dahil edilir.

  • Sezon sonunda 7 buluşmanın Haftalık Birinci ve İkincileri yanında sezon boyunca en çok Takip Puanı toplamayı başaran Puan Birincisi, İkincisi ve Üçüncüsü sezon finallerine katılmaya hak kazanır.

  • Aynı ismin sezon boyunca birden fazla derece elde etmesi halinde, bu isim sezon finallerine, sahip olduğu toplam derece adedine eşit adette hak ile çıkar.

  • Sezon finallerinde, her haftanın birincisi o haftanın ikincisine karşı, Takip Puanı ikincisi de üçüncüsüne karşı 1-0 önden başlamak suretiyle toplam 16 isim, 3ün 2si usülü Tekil Eliminasyon modeli yürütüm tablosuna ilk turdan dahil olur. 5 tur sonucunda finale varan isim Takip Puanı Birincisi ile karşılaşmak suretiyle de Sezon Birincisi belirlenir.


  • 2020 YAKIN TAKİP ÜÇÜNCÜ SEZON
    HAFTALIK SONUÇLAR
    #
    HAFTA
    BİRİNCİSİ
    HAFTA
    İKİNCİSİ
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7


    *** 2020 YAKIN TAKİP ÜÇÜNCÜ SEZON ONUR TABLOSU İÇİN TIKLAYINIZ ***



    2020 YAKIN TAKİP ÜÇÜNCÜ SEZON PUAN SIRALAMASI
    RANK
    OYUNCU
    AD-SOYAD
    KATILIM
    PUANI
    PERFORMANS
    PUANI
    DERECE
    PUANI
    HANDİKAP
    PUANI
    TAKİP
    PUANI
    TOPLAM
    AVERAJ

  • Her bir Yakın Takip buluşması sonucunda tüm iştirakçilerin Takip Puanları, aşağıdaki formüle göre hesaplanır.

    Takip Puanı = Katılım Puanı + Performans Puanı + Derece Puanı - Handikap Puanı

  • Katılım Puanı: Son turu nihayetlenene kadar iştirak edilen her buluşma, iştirakçiye +1 puan değerindeki "Katılım Puanı"`nı getirir.

    Performans Puanı: Buluşma esnasında kazanılan her müsabaka +1 puan değerindeyken kaybedilen müsabakalar 0 puan değerindedir. Bye ve hükmen kazanılan turlar da tam puan getirir. Bu puanların buluşma sonundaki toplamı oyuncunun "Performans Puanı"`nı oluşturur. Hükmen galibiyetlerde taraflara ilgili maç sayısına dair WBF-Türkiye Ortalaması değerinde skor yazılır.

    Derece Puanı: Bir buluşmayı birinci bitiren iştirakçi +3 puan, ikinci bitiren iştirakçi +2 puan, üçüncü bitiren iştirakçi ise +1 puan değerindeki "Derece Puanı"`na sahip olur.

    Handikap Puanı: Bir buluşma esnasında herhangi bir nedenle hükmen kaybedilen tur başına ilgili oyuncuya +1 "Handikap Puanı" verilirken, faaliyet tamamlanmadan önce alandan ayrılmış iki oyuncunun kurada eşleşmesi halinde ise iki taraf da +1/2`şer "Handikap Puanı" alır. Handikap Puanı, toplam puandan düşülmek suretiyle formüle dahil olur.

  • Yakın Takip Puan Sıralaması`nda öncelik sırasıyla Takip Puanı, Performans Puanı, Derece Puanı, Handikap Puanı ve Toplam Averaj kıstasları gözönünde bulundurulur.


  • Kayıt Giriş
    Sifremi unuttum!

    E-Mail Doğrulama

    Kayıt Giriş
    Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
    Kayit