FAALİYETLERİMİZ

2022-10-05
629

WBF-Türkiye Organizasyonu, Elit Tavla Kulübü Derneği (www.elittavlakulubu.com) kurumsal evsahipliğinde aşağıdaki ana faaliyetleri tertiplemekte ve bu faaliyetlere oyuncu ekipleri göndermek suretiyle iştirak etmektedir:

1. ULUSAL TAVLA TURU: Her ayın bir hafta sonu düzenlenen geniş katılımlı tavla şampiyonalarından meydana gelir. Tüm tur şampiyonalarında alınan dereceler üst üste eklenerek o yılın Ulusal Tavla Turu Şampiyonu belirlenir. Ulusal Tavla Turu yıl sonu sıralamasında ilk 24`te yer alan isimler ile turun etap şampiyonları, elde ettikleri ödüller yanında yıl sonunda oynanacak şampiyonlar arası Büyük Final aktivitesine doğrudan katılmaya hak kazanır. Bir hafta sonu boyunca süren bu aktivitelerde dereceye giren katılımcıların unvanları, ilgili şehirdeki bir sonraki ulusal tur aktivitesine kadar korunur.

2. MODERN TAVLA LİGLERİ: 2 aylık periyotlarda eş zamanlı ilerleyen ve hafta sonu buluşmalarından meydana gelen uzun soluklu yürütümlerdir. Her sezon ayın ilk günü başlar, 6 hafta sonra sona erer. Liglerin yürütümü, tüm bölgelerde dernek temsilcilikleri vesilesiyle yerine getirilir. Sonuçlar her hafta başı internet sitemizde ilan edilir. Sezon sonunda dereceye giren katılımcılar elde ettikleri ödül puanları yanında yılsonunda oynanacak şampiyonlar arası Büyük Final aktivitesine katılmaya hak kazanırlar.

3. KARMA TURNUVALAR: Modern Tavla Ligleri ile bütünleşik ilerleyen, iştirakçilerin mevcut küme statülerine bakılmaksızın bir arada dahil oldukları Çift Eliminasyon tablolarından meydana gelen yürütümdür. Her lig buluşmasında asgari bir tur geçilmesi suretiyle ilerler, sezon sonunda dereceye giren katılımcılar elde ettikleri ödül puanları yanında yılsonunda oynanacak şampiyonlar arası Büyük Final aktivitesine katılmaya hak kazanırlar.

4. TEORİK TAVLA YARIŞMALARI: Her lig sezonun son haftası ilgili katılımcıların 30 dakikalık süre aralığında 6 adet pozisyon sorusuna verdikleri yanıtların değerlendirilmesi ve her bir katılımcının teorik puanının hesaplanması yoluyla gerçekleştirilen testlerdir. Her yılın sonunda Teorik Puan Sıralamasının zirvesinde yer alan isimler ödül puanları ile ödüllendirilirken yıl birincisi, aynı zamanda o yılın WBF-Türkiye Teorik Tavla Şampiyonu unvanı ile yılsonunda oynanacak Büyük Final`e doğrudan katılım hakkı elde eder.

5. GÜNLÜK MİNİ AKTİVİTELER: Talep oldukça tertiplenen ve katılımcıların lüks tavla takımları, hassas zarlar, vb. gibi armağanlarla ödüllendirildiği günübirlik yürütümlerdir. Bu yürütümlere ilaveten İstanbul merkezimizde her Çarşamba günü, derece sahiplerinin ödül puanları elde ettiği günübirlik turnuvalar düzenli olarak tertiplenir.

6. BÜYÜK FİNAL AKTİVİTESİ: Bir yıl boyunca herhangi bir ana aktivitede derece elde etmiş olan tüm isimlere davet yollanması sonucu iştirak alınan dev yılsonu aktivitesidir. Ön elemelerde olası şehirlerarası eşleşmeler internet üzerinden oynanır. Büyük Final`de şampiyonluğa ulaşan isim, o yılın WBF-Türkiye Modern Tavla Şampiyonu ünvanını alır.

7. ULUSLARARASI ŞAMPİYONALAR: Uluslararası boyutta her ayın Ocak ayında İstanbul`da tertiplenen İstanbul Açık Modern Tavla Şampiyonası ile Türk tavlaseverler dünya oyuncuları ile kaynaşma ve rekabete girme olanağı bulmaktadır. Buna ilaveten; derneğimiz yurtdışında çeşitli ülkelerde tertiplenen tavla şampiyonalarına WBF-Türkiye Organizasyonu`nun danışmanlığı altında ekipler yollayarak bu faaliyetlere iştirak etmektedir. Bugüne kadar ABD`den Japonya`ya birçok uluslararası aktivitede yer almış ve özellikle 2007, 2008 ve 2011 yıllarının Avrupa Şampiyonaları`nda tarihi başarılara imza atmış olan WBF-Türkiye destekçileri, her geçen gün çıtalarını yükselterek dünya tavla camiasının zirvesine ulaşmayı hedeflemektedir.



Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit