WBF-Türkiye 2019 Ulusal Tavla Turu Başkent Etabı Tamamlandı...

2019-11-30
108

WBF-Türkiye Organizasyonu'nca Ankara'da yılda bir defa düzenlenen bölge ÅŸampiyonalarının 2019 aktivitesi ve WBF-Türkiye 2019 Ulusal Tavla Turu'nun sekizinci etabı olan WBF-Türkiye XV. Ankara Tavla Åžampiyonası, 23-24 Kasım 2019 tarihlerinde, toplam 12 noktadan (Ankara, Ä°stanbul, Kocaeli, EskiÅŸehir, Antalya, Bursa, Aydın, Ä°zmir, Samsun, Bodrum, Kdz.EreÄŸli, KuÅŸadası) 118 kiÅŸilik katılımla gerçekleÅŸmiÅŸ ve baÅŸarıyla tamamlanmıştır. Ä°nternet üzerinden baÅŸtan sona canlı yayınlanan ve bu yıl yine özellikle BaÅŸkentli tavlaseverlerin yoÄŸun iÅŸtirakiyle yüksek katılımcı adetlerine ulaÅŸan ÅŸampiyona için Ankara'daki ev sahibimiz Elit Palas Boutique Hotel'in sıcak ortamında bir kez daha buluÅŸan tavlaseverler, iki gün yaklaşık 28 saat boyunca BaÅŸkent'in yeni bölge ÅŸampiyonu olabilmek için mücadele etmiÅŸlerdir.

Åžampiyonada toplam 103 kiÅŸilik iÅŸtirak alan "Ana Aktivite" kategorisinin BaÅŸkent
'in iki yıldız ismini karşı karşıya getiren finalinde tecrübeli ileri uzman FARUK ÖZER, Galipler Grubu finalinde de karşılaÅŸtığı rakibi ileri uzman Ahmet Ercan karşısında 50 dakika süren ilk final müsabakasını 17/2'lik sürklase skorla kaybetmesinin ardından, hızlı baÅŸlayarak ilk yarısında 7/2 öne geçtiÄŸi, akabinde skorun 7/7'de dengelendiÄŸi heyecanlı son finalde toplam 65 dakika nihayetinde 9/7'lik skorla gülmüÅŸ ve böylelikle zirveye ulaÅŸarak güçlü kariyerine WBF-Türkiye 2019 Ankara Bölge ÅžampiyonluÄŸu unvanını da eklemiÅŸtir.

Şampiyonanın toplam 56 kişilik iştirak alan "Geleneksel Tavla" aktivitesinin yine Başkent
'ten iki yüksek kariyerli ismin karşılaÅŸtığı finalinde ise, rakibi usta YaÅŸar KaramahmutoÄŸlu karşısında bir aÅŸamasında 5/2 geriye düÅŸtüÄŸü 75 dakikalık mücadele sonucunda 9/7'lik yakın farklı skorla galip gelmeyi baÅŸaran Ankara'dan usta TANSEL DOÄžAN böylelikle mutlu sona ulaÅŸan taraf olmuÅŸtur.

Keyifli ortamı yanında hizmet kalitesiyle bir kez daha beÄŸeni alan ev sahibimiz Elit Palas Boutique Hotel yanında Ä°kiyıldız Kristal, 869BG, Yenigün Tavla, Bodrum Delfi Hotel ve Kıbrıs Merit Park Hotel ana sponsorluklarında düzenlenen, "Ali Arcan Güney Anısına Danışman Çiftler", "Ali Kamış Anısına Havuz", "Jackpot", "1-Puan", "Ekstra Kazanç", "Bayanlar Özel" ve tüm UTT 2019 etaplarının kurumsal ev sahibi olan Elit Tavla Spor Kulübü DerneÄŸi üyelerine yönelik “Elit Kulüp Özel” yan aksiyonları ile zenginleÅŸtirilerek tam 9 ayrı kategoride oynanan ÅŸampiyonanın dikkat çeken diÄŸer isimleri, "Ana Aktivite"
'yi dördüncülükle tamamlarken aynı zamanda "Ali Arcan Güney Anısına Danışman Çiftler" yan aktivitesinde de final oynayarak UTT-2019 yarışında bitime bir etap kala liderlik koltuÄŸundaki yerini perçinleyen Kocaeli'den usta Güral Bulut yanında "Jackpot" ve "1-Puan" aktivitelerinde iki ayrı ÅŸampiyonluÄŸa ulaÅŸan Kocaeli'den ileri oyuncu Suat KaradaÄŸ olurlarken, tüm derece sahipleri ünvan, kupa ve baÅŸarı sertifikaları yanında toplam 12.000TL'yi aÅŸkın deÄŸerde çeÅŸitli armaÄŸanlar ve ödül puanları ile ödüllendirilmiÅŸlerdir.

Turnuva fotoÄŸraflarına "Albüm" köÅŸemizden ulaÅŸabileceÄŸiniz ÅŸampiyonanın baÅŸarısında, tüm aÅŸamalardaki katkıları ile çok ciddi paya sahip olan bölge direktörlerimiz Sn. Cemalettin Karakütük ve Sn. Zafer Önder ile faaliyetimizde yer alan tüm tavlasever dostlarımıza organizasyonumuza gösterdikleri yoÄŸun ilgiden ötürü teÅŸekkür ederiz.


XV. Ankara Bölge Modern & Geleneksel Onur Tablosu



Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail DoÄŸrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit