WBF-Türkiye

WBF-Türkiye'den Tavlaseverlere Yepyeni Bir İmkan, BEZMA...

2007-12-11 07:16:14
835

2006 yılında Ukrayna'lı tavlasever mucit Dr. Jakob Garal tarafından icat edilen ve müsabaka analizlerine yeni bir boyut kazandıran BEZMA sistemi, WBF-Türkiye İstanbul Modern Tavla Ligi bünyesinde geçtiğimiz günlerde yapılan tanıtımların ardından 01 Aralık 2007 itibariyle kullanıma sunulmuştur.

BEZMA sistemi özetle, kendi tahtası üzerinde oynanmakta olan bir müsabakada yapılan hamleleri, üzerindeki ışığa duyarlı sensörler yoluyla algılar, tarafların attıkları zarları girmeleri dışında herhangi bir ek çalışma gerektirmeksizin Bluetooth bağlantısı ile bilgisayara aktarır. Hatalı ve zamansız hamlelerde tarafları kendiliğinden uyarır. Müsabaka sonrasında, sistemle bütünleşik kurulu GNU analiz programı ile tüm müsabakayı hamle bazında yorumlayarak tarafların hamlelerinin doğrulukları yanında şans oranlarını da belirleyerek bir döküman halinde çıkartır.

Dünyada 2007 başında kullanıma sunulmuş olan bu sistemin, bugün itibariyle Avrupa'da 4, ABD'de 2 nokta ardından yedinci nokta olarak ülkemizde cemiyetimiz bünyesinde kullanılacak olması ile bir ilke daha imza atan WBF-Türkiye, önümüzdeki günlerde haftalık toplantılarda tanıtımına devam edilecek olan BEZMA ile oyunculuğunu test edip geliştirmek isteyen tavlaseverlere yeni bir olanak sağlama amacı gütmekte ve bu sistemin kullanımını önemle tavsiye etmektedir.


BEZMA Sistemi

Tüm WBF-Türkiye üyelerine açık olan BEZMA sisteminin kullanımı ile ilgili prosedür ve oyun kayıt örnekleri için tıklayınız.




Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit