WBF-Türkiye

Modern Tavla Ligleri'nde Şubat-Mart 2008 Sezonu Tamamlandı...

2008-03-11 02:08:11
901

İstanbul, Ankara, Bodrum, Kdz.Ereğli ve İzmir'de eş zamanlı yürütülen WBF-Türkiye Modern Tavla Ligleri'nde Şubat-Mart 2008 Sezonu, 15 Mart 2008 itibariyle sona eren grup maçlarının ardından oynanan final müsabakaları ile tüm bölgelerde tamamlanmıştır. Sonuçlar bölgelere göre aşağıdadır:

İSTANBUL:
İstanbul´da ikinci hafta toplantısında oynanan 146 resmi müsabaka ile Türkiye rekorunun da kırıldığı Şubat-Mart 2008 Sezonu, keyifli mücadelelere sahne olmuş, yeni oyuncuların katılımıyla daha da artan lig heyecanı tavlaseverlerin bütün ustalıklarını göz önüne çıkartmıştır. WBF-Türkiye Organizasyon Ekibi olarak bu müthiş tavla ziyafetinin yaşanmasına katkıda bulunan tüm katılımcılarımıza teşekkürlerimizi sunarız.

İstanbul Altın Küme'de genç usta ALİ ŞERİF RENDE 15 usta isim arasından başarıyla sıyrılarak şampiyonluklarına bir yenisini daha eklemiştir. Toplam 26 katılımcının iki grupta mücadele ettiği İstanbul I. Küme finalinde başarılı oyunu yanında sportmenliğiyle de takdir alan BARBAROS ERİM, sezonun flaş ismi Arzu Akıncıoğlu´nu 2-0 ile geçerek şampiyonluk ünvanının sahibi olmuştur. Toplam 51 katılımcının dört grupta mücadele ettiği İstanbul II. Küme'de ise SABRİ BÜYÜKSOY, kaliteli oyununun karşılığını liglerdeki ilk sezonunda final oynayan rakibi Ergun Şen´i 2-0 yenerek almış ve şampiyon olmuştur.

Şubat-Mart 2008 Sezonluk Karma Turnuvalar'ın toplam 54 kişilik katılımla oynanan İstanbul ayağı finaline Mağluplar Grubu'ndan gelen uzman CEMALETTİN YÜKSEL, tecrübeli rakibi Reşat Alatalı´yı ilk finalde 11-10, son finalde 16-5 mağlup etmeyi başararak şampiyonluğa ulaşmıştır.

ANKARA:
Bu bölgemizde Şubat-Mart 2008 Sezonu oynanmamıştır.

BODRUM:
Toplam 15 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Bodrum I. Küme´de ALİ DAYI, güçlü rakiplerine karşı başarı sağlayarak şampiyonluğa ulaşırken, toplam 32 katılımcının iki grupta mücadele ettiği Bodrum II. Küme'de ise AHMET ÖNCÜ, rakibi Emrullah Can´ı 2-0 ile geçmiş ve şampiyon olmuştur.

KDZ.EREĞLİ:
Bu bölgemizde Şubat-Mart 2008 Sezonu oynanmamıştır.

İZMİR:
Toplam 15 oyuncunun tek grupta mücadele ettiği İzmir I. Küme´de bir önceki sezonun ikincisi KEMAL YALKIN bu kez hedefe ulaşan isim olurken, yine toplam 15 katılımcının tek grupta mücadele ettiği ve sezon sonuna kadar başabaş bir mücadeleye sahne olan İzmir II. Küme'nin şampiyonu ise son müsabakasını zor da olsa kazanarak rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi başaran FİKRİ KAHYAOĞLU olmuştur.

Şubat-Mart 2008 Sezonu Detayları için tıklayınız.

Modern Tavla Genel Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Ustalık Puanı Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Lig Kuralları için tıklayınız.

Karma Turnuva Kuralları için tıklayınız.

Geçmiş sezon arşivleri için tıklayınız.




Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit