WBF-Türkiye

Modern Tavla Ligleri'nde Nisan-Mayıs 2008 Sezonu Tamamlandı...

2008-05-30 02:56:35
976

İstanbul, Ankara, Bodrum, Kdz.Ereğli ve İzmir'de eş zamanlı yürütülen WBF-Türkiye Modern Tavla Ligleri'nde Nisan-Mayıs 2008 Sezonu, 25 Mayıs 2008 itibariyle sona eren grup maçlarının ardından oynanan final müsabakaları ile tüm bölgelerde tamamlanmıştır. Sonuçlar bölgelere göre aşağıdadır:

İSTANBUL:
Heyecanın son haftaya kadar en üst seviyede yaşandığı İstanbul Altın Küme'de, oyunculuk seviyesini gün geçtikçe ilerlettiği görülen ERHAN YENİŞEN 14 usta isim arasından başarıyla sıyrılarak WBF-Türkiye liglerindeki ilk Altın Küme şampiyonluğuna ulaşmıştır. Toplam 23 katılımcının iki grupta mücadele ettiği İstanbul I. Küme'de cemiyetimizin renkli simalarından tecrübeli ileri oyuncu FARUK PERKİN, finaldeki rakibi Mehmet Yağmurca karşısında başabaş bir mücadele sonrasında 2-1 galip gelerek mutlu sona ulaşan isim olmuştur. Toplam 53 katılımcının dört grupta mücadele ettiği İstanbul II. Küme'de ise başarılı ABBAS UĞUR SÜMER, finaldeki uzman rakibi Kemal Aksu´yu 2-0 ile geçerek şampiyon olmuştur.

Nisan-Mayıs 2008 Sezonluk Karma Turnuvalar'ın toplam 54 kişilik katılımla oynanan İstanbul ayağı finaline Galipler Grubu'ndan gelen sportmen uzman SÜLEYMAN ŞAHİN, sezonun flaş ismi olan rakibi Erhan Yenişen´i ilk finalde 14-1 mağlup etmeyi başararak son finalin oynanmasına gerek kalmaksızın şampiyonluğa ulaşmıştır.

ANKARA:
Bu bölgemizde Nisan-Mayıs 2008 Sezonu oynanmamıştır.

BODRUM:
Toplam 23 katılımcının iki grupta mücadele ettiği Bodrum I. Küme'de MUSTAFA AKPINAR tecrübeli rakibi Ali Dayı´yı 2-0 ile geçmeyi başararak şampiyonluğa ulamıştır. Toplam 35 katılımcının iki grupta mücadele ettiği Bodrum II. Küme'de ise yılların tecrübesi ALAETTİN ŞEN, sezonun dikkat çeken isimlerinden olan rakibi Nazif Barlas´la oynadığı final eşleşmesini 2-1'lik skorla kazanarak şampiyon olmuştur.

KDZ.EREĞLİ:
Bu bölgemizde Nisan-Mayıs 2008 Sezonu oynanmamıştır.

İZMİR:
Toplam 13 katılımcının tek grupta mücadele ettiği İzmir I. Küme'de bu bölgemizin başarılı isimlerinden GAZİ ÇELEN mutlu sona ulaşarak şampiyon olurken, toplam 18 katılımcının iki grupta mücadele ettiği İzmir II. Küme'de ise kaliteli oyunu ve güleryüzlü kişiliğiyle tanıdığımız ALİ RIZA KABALAK, finaldeki rakibi genç İlkay Satır karşısında 2-0'lık skorla öne çıkarak şampiyonluğa ulaşan isim olmuştur.

Nisan-Mayıs 2008 Sezonu Detayları için tıklayınız.

Modern Tavla Genel Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Ustalık Puanı Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Lig Kuralları için tıklayınız.

Karma Turnuva Kuralları için tıklayınız.

Geçmiş sezon arşivleri için tıklayınız.




Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit