WBF-Türkiye

Modern Tavla Ligleri'nde Eylül-Ekim 2008 Sezonu Tamamlandı...

2008-10-27 23:06:16
882

İstanbul, Ankara, Bodrum, Kdz.Ereğli ve İzmir'de eş zamanlı yürütülen WBF-Türkiye Modern Tavla Ligleri'nde Eylül-Ekim 2008 Sezonu, 25 Ekim 2008 itibariyle sona eren grup maçlarının ardından oynanan final müsabakaları ile tüm bölgelerde tamamlanmıştır. Sonuçlar bölgelere göre aşağıdadır:

İSTANBUL:
İkinci haftasonu toplantısında oynanan 155 resmi müsabaka ile yeni bir rekora ulaşılan bu bölgemizde Altın Küme'de bir önceki sezonun şampiyonu MEHMET YAĞMURCA, 15 usta isim arasında bir kez daha mutlu sona ulaşarak hem ardarda şampiyonluk yaşamış ender isimlerin arasına girmiş, hem de üç sezon üstüste kürsüye çıkmış olması suretiyle erişilmesi güç bir başarıya imza atmıştır. Toplam 23 katılımcının iki grupta mücadele ettiği İstanbul I. Küme finalinde sezonun flaş isimlerinden HAKAN OTYILDIZ, final oynamaya alışkın rakibi Abbas Uğur Sümer´e karşı 2-1 galip gelerek şampiyonluk ünvanının yeni sahibi olmuştur. Toplam 53 katılımcının dört grupta mücadele ettiği İstanbul II. Küme'nin çekişmeli müsabakalara sahne olan ve sportmenlikleriyle tanınan iki tecrübeli ismin karşılaştığı final eşleşmesinde ise rakibi Fatih Ünalan'a karşı 2-1 üstünlük sağlayan ileri oyuncu SEDAT SORGÜVEN zorlu maratonu şampiyonlukla noktalamıştır.

Eylül-Ekim 2008 Sezonluk Karma Turnuvalar'ın toplam 53 kişilik katılımla oynanan İstanbul ayağında ileri oyuncu CEVAT ARAZ, seriye dezavantajlı başlamasına rağmen son ana kadar oyuna tutunmayı başaran rakibi Kemal Erdem karşısında ilk finali 12-10 kaybetmesine rağmen son finalde 17-11 galip gelerek şampiyonluğa ulaşan isim olmuştur.

ANKARA:
Bu bölgemizde Eylül-Ekim 2008 Sezonu oynanmamıştır.

BODRUM:
Bodrum I. Küme'de bir önceki sezonun şampiyonu GEORGE SIMPSON 15 oyuncu arasından başarıyla sıyrılarak şampiyonluklarına bir yenisini daha eklerken, toplam 18 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Bodrum II. Küme'de ise ERDİNÇ TEKELİ rakiplerini geçerek mutlu sona ulaşan isim olmuştur.

KDZ.EREĞLİ:
Bu bölgemizde Eylül-Ekim 2008 Sezonu oynanmamıştır.

İZMİR:
Toplam 14 oyuncunun mücadele ettiği İzmir I. Küme'de bir önceki sezonun II. Küme şampiyonu FİKRET KAYA, başarılı yükselişini yeni bir şampiyonlukla devam ettirirken, toplam 13 katılımcının tek grupta mücadele ettiği İzmir II. Küme'de ise tecrübeli A. ERCAN GÜLEÇ mutlu sona ulaşan isim olmuştur.

Eylül-Ekim 2008 Sezonu Detayları için tıklayınız.

Modern Tavla Genel Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Ustalık Puanı Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Lig Kuralları için tıklayınız.

Karma Turnuva Kuralları için tıklayınız.

Geçmiş sezon arşivleri için tıklayınız.




Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit