WBF-Türkiye

Modern Tavla Ligleri'nde Ocak-Şubat 2009 Sezonu Tamamlandı...

2009-02-12 12:10:28
714

İstanbul, Ankara, Bodrum, Kdz.Ereğli, İzmir, Edirne ve Ocak 2009 itibariyle Antalya'da eş zamanlı yürütülen WBF-Türkiye Modern Tavla Ligleri'nde Ocak-Şubat 2009 Sezonu, 22 Şubat 2009 itibariyle oynanan final müsabakalarıyla tamamlanmıştır. Sonuçlar bölgelere göre aşağıdadır:

İSTANBUL:
İstanbul Altın Küme'de ileri uzman ERHAN YENİŞEN 13 isim arasından başarıyla sıyrılarak kariyerine yeni bir şampiyonluk eklemiştir. Toplam 26 katılımcının iki grupta mücadele ettiği İstanbul I. Küme finalinde tecrübeli NİHAT SORGÜVEN, bir önceki sezonun II. Küme şampiyonu rakibi Necmi Baysal'a karşı 2-0'lık galibiyetle şampiyonluğa ulaşmıştır. Her sezon iştirak etmese de yer aldığı lig sezonlarında derece almayı alışkanlık edinen ERGÜN KOÇ, toplam 55 katılımcının dört grupta mücadele ettiği İstanbul II. Küme'nin finalinde güçlü rakibi Süleyman Şahin´i 2-1 geçmeyi başararak şampiyonluğa ulaşmıştır.

Ocak-Şubat 2009 Sezonluk Karma Turnuvalar'ın toplam 48 kişilik katılımla oynanan İstanbul ayağının final eşleşmesinde usta GÜLTEKİN UYGUR, bu aktivitede bir önceki sezonun şampiyonu olan rakibi Arda Fındıkoğlu karşısında ilk finali 12-6 kaybetmesine rağmen son finalin son oyununda yaptığı atakla 18-12 galip gelerek mutlu sona ulaşmıştır.

ANKARA:
Bu bölgemizde Ocak-Şubat 2009 Sezonu oynanmamıştır.

BODRUM:
Toplam 15 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Bodrum I. Küme'de bir önceki sezonun II. Küme şampiyonu ALİ DAYI birkez daha mutlu sona ulaşarak şampiyonluklarına bir yenisini eklerken, toplam 32 katılımcının iki grupta mücadele ettiği Bodrum II. Küme finalinde ise liglerdeki ilk sezonunda final oynama başarısını gösteren Enver Uzala'ya karşı 2-0'lık skorla zafere ulaşan İLYAS ATAK birkaç sezonluk aradan sonra ligimize şampiyonlukla geri dönmüştür.

KDZ.EREĞLİ:
Bu bölgemizde Ocak-Şubat 2009 Sezonu oynanmamıştır.

İZMİR:
Toplam 13 katılımcının tek grupta mücadele ettiği İzmir I. Küme´de cemiyetimizin başarılı hanım oyuncularından DURSUN SARI bölgenin yeni şampiyonu olurken, toplam 22 katılımcının iki grupta mücadele ettiği İzmir II. Küme finalinde ise çekişmeli müsabakalar sonucunda OSMAN KARAYEL, rakibi N.Hakan Bilici´ye karşı 2-1 galip gelmeyi başararak şampiyon olmuştur.

EDİRNE:
Toplam 26 katılımcının iki grupta mücadele ettiği bu bölgemizin final müsabakasında, rakibi Gökhan Eren'e karşı 2-0'lık skorla galip gelen genç yetenek ÖMER FARUK TURANLI bölgenin yeni şampiyonu olmuştur.

ANTALYA:
İlk lig sezonunu toplam 28 kişilik katılım ve üstün başarıyla tamamlamış olan bu bölgemizde kuvvetli oyunu yanında sempatik kişiliği ile de dikkat çeken LEVENT ELGİN, finaldeki rakibi Erdal Gökdemir´i 2-0 geçmeyi başararak Antalya'nın ilk modern tavla şampiyonu olmuştur.

Ocak-Şubat 2009 Sezonu Detayları için tıklayınız.

Modern Tavla Genel Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Ustalık Puanı Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Lig Kuralları için tıklayınız.

Karma Turnuva Kuralları için tıklayınız.

Geçmiş sezon arşivleri için tıklayınız.




Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit