WBF-Türkiye

Modern Tavla Ligleri'nde Mart-Nisan 2009 Sezonu Tamamlandı...

2009-04-14 00:12:07

İstanbul, Ankara, Bodrum, Kdz.Ereğli, İzmir, Edirne ve Antalya'da eş zamanlı yürütülen WBF-Türkiye Modern Tavla Ligleri'nde Mart-Nisan 2009 Sezonu, 12 Nisan 2009 itibariyle oynanan final müsabakalarıyla tamamlanmıştır. Sonuçlar bölgelere göre aşağıdadır:

İSTANBUL:
İstanbul Altın Küme'de bir önceki sezonun I. Küme şampiyonu uzman NİHAT SORGÜVEN 13 usta isim arasından başarıyla sıyrılarak şampiyonluğa ulaşmış ve böylelikle başarılması oldukça zor bir seriye imza atmıştır. Toplam 27 katılımcının iki grupta mücadele ettiği İstanbul I. Küme´nin 2009 Avrupa Şampiyonası esnasında Velden'de oynanan finalinde ileri usta ARDA FINDIKOĞLU, güçlü rakibi usta Abdullah Sorgüven´i 2-0 ile geçerek şampiyonluğa ulaşmıştır. Toplam 37 katılımcının dört grupta mücadele ettiği İstanbul II. Küme'nin finalinde rakibi Murat Ozar karşısında birbirinden çekişmeli müsabakalar ardından 2-1'lik final skoruyla öne çıkan ileri oyuncu YALKIN ERK, daha önce birkaç defa kapısından döndüğü şampiyonluğa en sonunda adını yazdırmıştır.

Mart-Nisan 2009 Sezonluk Karma Turnuvalar'ın toplam 43 kişilik katılımla oynanan İstanbul ayağının final eşleşmesinde FATİH SİMER, rakibi Mahmut Eren karşısında ilk finalde 11-9 galip gelerek mağlubiyetsiz mutlu sona ulaşmıştır.

ANKARA:
Bu bölgemizde Mart-Nisan 2009 Sezonu oynanmamıştır.

BODRUM:
Toplam 15 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Bodrum I. Küme'de son üç sezonun bölgedeki yıldız ismi ve bir önceki sezonun da şampiyonu olan uzman ALİ DAYI bir kez daha mutlu sona ulaşarak ünvanını kaptırmazken, toplam 18 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Bodrum II. Küme´de ise Bodrum grubumuzun güleryüzlü siması YURDAGÜL KESKİNER şampiyonluğa ulaşmıştır.

KDZ.EREĞLİ:
Bu bölgemizde Mart-Nisan 2009 Sezonu oynanmamıştır.

İZMİR:
Toplam 15 katılımcının tek grupta mücadele ettiği İzmir I. Küme´de bir önceki sezonun II. Küme ikincisi N.HAKAN BİLİCİ bölgenin yeni şampiyonu olurken, toplam 23 katılımcının iki grupta mücadele ettiği İzmir II. Küme finalinde FİKRET KAYA, rakibi Mehmet Nar´ı 2-1 geçmeyi başararak şampiyonluklarına bir yenisini eklemiştir.

EDİRNE:
Toplam 12 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Edirne I. Küme'de sezonun son toplantısında rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi başaran ERCAN ATAÇ bölgenin yeni şampiyonu olurken, toplam 11 katılımcının tek grupta mücadele ettiği II. Küme´de ise Edirne'nin tavla elçisi HAMZA GÜVEN ipi göğüslemeyi başarmıştır.

ANTALYA:
Toplam 12 katılımcının tek grupta mücadele ettiği ve çekişmenin son ana kadar en üst seviyede yaşandığı Antalya I. Küme´de İLKER GÖÇHAN güçlü rakipleri arasından başarıyla sıyrılarak bölgenin yeni şampiyonu olurken, toplam 8 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Antalya II. Küme´de tecrübeli MÜFİT ÖZER şampiyonluğa ulaşmıştır.

Mart-Nisan 2009 Sezonu Detayları için tıklayınız.

Modern Tavla Genel Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Ustalık Puanı Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Lig Kuralları için tıklayınız.

Karma Turnuva Kuralları için tıklayınız.

Geçmiş sezon arşivleri için tıklayınız.




Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit