WBF-Türkiye

WBF-Türkiye, 2009'u Dev Katılımlı XV. İstanbul Geleneksel İle Kapattı...

2009-12-21 21:47:32
785

WBF-Türkiye Organizasyonu'nca İstanbul'da yılda iki defa düzenlenen geleneksel şampiyonaların 2009 güz aktivitesi ve 2009 Geleneksel Tavla Turu´nun dokuzuncu ve son etabı olan WBF-Türkiye XV. Geleneksel Tavla Şampiyonası, 19-20 Aralık 2009 tarihlerinde, toplam 9 ilden (İstanbul, Edirne, Bursa, İzmir, Antalya, Ankara, Kırklareli, Muğla, Tekirdağ) 158 münferit iştirakçinin 193 kişilik dev katılımıyla gerçekleşmiş, haftasonu boyunca yaşananlarla WBF-Türkiye dostlarının unutulmazları arasında yerini alan organizasyon, iki gün toplam 24 saatlik bilfiil mücadele sonucunda başarıyla tamamlanmıştır.

Birbirinden kuvvetli iştirakçilerin iki gün boyunca sabahın erken saatlerinden gece yarısına kadar durmaksızın mücadele ederek tavla keyfini doruklarda yaşadıkları şampiyonanın ana aktivitesinde, turnuvanın flaş ismi İstanbul'dan Zeynep Taşar ile WBF-Türkiye organizasyonlarının kıdemli isimlerinden ileri oyuncu İstanbul'dan Mehmet Hulusi Tümer finalin iki tarafı olmuşlardır. Final müsabakasını baştan sona önde götüren MEHMET HULUSİ TÜMER, toplam 110 dakikalık heyecanlı mücadele sonucunda 9-6'lık final skoru ile zirveye ulaşmış, ismini şampiyonluk hanesine biri hükmen ardarda 11 müsabaka kazanarak namağlup yazdırmış, böylelikle organizasyonumuzun sağladığı en ciddi ünvanlardan biri olan ve Mayıs 2004'te VI. Geleneksel'in finalinde elinden kaçırdığı WBF-Türkiye İstanbul Tavla Şampiyonluğu'nun yeni sahibi olmuştur. Tümer'in, İstanbul'dan Ercan Özçelik ortaklığında aynı zamanda tam 33 ekibin yüksek iştirakiyle oynanan "Danışman Çiftler" yan aktivitesinde de şampiyonluğa ulaşması, kendisini şampiyonanın yıldızı haline getirmiştir. Şampiyonanın bir diğer önemli sonucu ise, Edirne'den Adil Yılmaz'ın Ekim 2001'den bugüne kırılamamış olan "Ardarda Kazanılan En Yüksek Mars Adedi" rekorunu ardarda 5 mars kazanmak suretiyle kırmış olmasıdır.

İkiyıldız Kristal, Yenigün Tavla, 869BG, NSM Tempur, Flamingo Eagleeyes, Opticana Optik, Mystar Tekstil, Club Goldenbird, Delfi Hotel ve ev sahibi Güneş Hotel sponsorluklarında gerçekleşen, Round Robin ve Tekil Eliminasyon yürütümlü ana aktivite yanında oynanan "Arena", "Danışman Çiftler", "İlk Gün Birinciliği", "Bayanlar Özel" ve iştirak fazlasıyla armağanın ikiye katlandığı "Ekstra Kazanç" yan aktiviteleri ile zenginleştirilerek tam 6 kategoride oynanan şampiyonada dereceye girenler, ünvan, kupa ve başarı sertifikaları yanında çeşitli armağanlarla ödüllendirilmişlerdir.

Turnuva fotoğraflarına "Albüm" köşemizden ulaşabileceğiniz organizasyonumuza gösterdikleri büyük ilgiden ötürü tüm tavlasever dostlarımıza teşekkür ederiz.


XV. Geleneksel İlk Üç & HaberTürk Tanıtım Videosu

Turnuva Sonuçları için tıklayınız.

Ana Aktivitenin Ayrıntılı Sonuçları için tıklayınız.

2009 Geleneksel Tavla Turu Puan Durumu'nun güncel hali için tıklayınız.

Genel Sıralama'nın güncel hali için tıklayınız.

HaberTürk TV kanalı tarafından hazırlanan tanıtım videosu için tıklayınız.




Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit