WBF-Türkiye

İstanbul'un 2010 İlk Dönem Geleneksel Tavla Şampiyonu Belli Oldu...

2010-06-15 03:35:07

WBF-Türkiye Organizasyonu'nca İstanbul'da yılda iki defa düzenlenen geleneksel şampiyonaların 2010 yaz aktivitesi ve 2010 Geleneksel Tavla Turu´nun dördüncü etabı olan WBF-Türkiye XVI. Geleneksel Tavla Şampiyonası, 12-13 Haziran 2010 tarihlerinde, 5 ilden (İstanbul, Edirne, Antalya, İzmir, Ankara) toplam 115 kişilik katılımla gerçekleşmiştir.

Birbirinden kuvvetli iştirakçilerin iki gün boyunca sabahın erken saatlerinden gece yarısına kadar durmaksızın mücadele ederek toplam 25 saatlik oyun süresiyle tavlaya doydukları şampiyonanın ana aktivitesinde, WBF-Türkiye'nin yüksek kariyer sahibi iki yıldız ismi, İstanbul'dan uzman Rıfat Bulut ile İzmir'den ileri usta Hamza Nar finalin iki tarafı olmuşlardır. Taraflar arasında ortamın zaman zaman gerilmesi sonucunda duraklamalar yaşanan final müsabasında kısa süre içerisinde ardarda dört marsla Nar gibi önemli bir isme karşı 0-8 geriye düştükten sonra müthiş bir geri dönüş başaran ve toplam 110 dakika süren mücadelede 9-8'lik final skoruyla galip gelen RIFAT BULUT şampiyonanın zirvesine yerleşmiş, böylelikle organizasyonumuzun sağladığı en ciddi ünvanlardan biri olan ve Mayıs 2004'te VI. Geleneksel'de kazandığı WBF-Türkiye İstanbul Tavla Şampiyonluğu ünvanının bir kez daha sahibi olmuştur.

2003-2004 yıllarında yakaladığı peşpeşe başarılar ile camiamızda "Efsane" lakabı ile tanınan Bulut'un, aynı zamanda rekor katılımcı adediyle oynanan "Arena" yan aktivitesinde de final oynaması kendisini şampiyonanın yıldızı haline getirmiş ve izleyiciler arasında "Efsane geri döndü" yorumlarına yol açmıştır.

Ana aktivitenin kayda değer bir diğer önemli sonucu ise kaliteli oyunculuğu yanında sportmen kişiliğiyle tanınan son şampiyon Mehmet Hulusi Tümer'in bu kez de üçüncülüğü alması ile geleneksel tavladaki başarısını perçinlemesi olmuştur.

İkiyıldız Kristal, Yenigün Tavla, 869BG, Opticana Optik, Mystar Tekstil, Club Goldenbird, Edirne Arslanlı Complex, Bodrum Delfi Hotel ve ev sahibi Güneş Hotel sponsorluklarında gerçekleşen, Round Robin ve Tekil Eliminasyon yürütümlü ana aktivite yanında oynanan "Arena", "Havuz", "Danışman Çiftler", "İlk Gün Birinciliği", "Bayanlar Özel" ve "Ekstra Kazanç" yan aktiviteleri ile zenginleştirilerek tam 7 kategoride oynanan şampiyonada dereceye girenler, ünvan, kupa ve başarı sertifikaları yanında çeşitli armağanlarla ödüllendirilmişlerdir.

Turnuva fotoğraflarına "Albüm" köşemizden ulaşabileceğiniz organizasyonumuza gösterdikleri ilgiden ötürü tüm tavlasever dostlarımıza teşekkür ederiz.


XVI. Geleneksel İlk Üç...

Turnuva Sonuçları için tıklayınız.

Ana Aktivitenin Ayrıntılı Sonuçları için tıklayınız.

2010 Geleneksel Tavla Turu Puan Durumu'nun güncel hali için tıklayınız.

Genel Sıralama'nın güncel hali için tıklayınız.




Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit