WBF-Türkiye

Karadeniz Ereğli, 2010 Geleneksel Tavla Şampiyonu'nu Buldu...

2010-08-10 18:53:02
969

WBF-Türkiye 2010 Geleneksel Tavla Turu'nun beşinci etabı ve organizasyonumuzun Kdz. Ereğli'deki 2010 faaliyeti olan WBF-Türkiye V. Karadeniz Ereğli Tavla Şampiyonası, 07-08 Ağustos 2010 tarihlerinde, 6 noktadan (Zonguldak, İstanbul, Ankara, Antalya, Kocaeli, Lübnan) toplam 64 oyuncunun katılımıyla başarıyla gerçekleşmiştir.

2010 Dünya Modern Tavla İkincisi Lübnan'dan Ricardo Malas'ın onur konuğu olarak iştirak edip sempatik tavırlarıyla tüm katılımcıların gönlünde taht kurduğu ve iki gün boyunca yaklaşık 20 saat süresince birbirinden renkli anlara sahne olan mücadelenin finalinde, cemiyetimizin iki kıdemli ismi, İstanbul'dan uzman Sedat Sorgüven ile 2008 yılında bu noktada şampiyonluğa ulaşmış olan İstanbul'dan usta Nihat Sorgüven karşı karşıya gelmiş, amca ile yeğenin bu son derece zevkli mücadelesinde SEDAT SORGÜVEN 65 dakika süren ve baştan sona önde götürdüğü mücadeleyi 10-3'lük skorla kazanarak şampiyonanın zirvesine ve böylelikle 2010 yılı için Karadeniz Ereğli Geleneksel Tavla Şampiyonluğu ünvanına ulaşan taraf olmuştur. Böylelikle, bu organizasyonun tertiplendiği beş yılın üçünde zirveye erişen isimlerin Sorgüven ailesinden oluşu da oldukça ilginç bir anektot olarak kayda geçmiştir.

Şampiyonada yıldızlaşan isimlerin başında ana aktivite ikinciliği yanında "Arena" yan aktivitesini birinci, "Havuz" yan aktivitesini ise ikinci sırada tamamlayarak tam üç ünvana ulaşan Nihat Sorgüven gelirken, kendisini yine üç ünvanla İstanbul'dan uzman Barbaros Erim, ikişer ünvanla İstanbul'dan usta Gültekin Uygur ve aynı zamanda "Ardarda Kazanılan En Yüksek Mars Adedi" rekorunu da ana aktivitede çıktığı ilk elden itibaren ardarda 5 mars kazanmak suretiyle egale eden İstanbul'dan Jaklin Çarkçı takip etmiş, bu isimlerin çeşitli aktivitelerdeki başarıları alkış almıştır.

İkiyıldız Kristal, Yenigün Tavla, 869BG, Opticana Optik, Mystar Tekstil, Kuşadası Club Goldenbird, Edirne Arslanlı Complex, Bodrum Delfi Hotel ve denize sıfır konumu, lüks iç dekorasyonu ve üst düzey lezzetleri ile büyük beğeni kazanan ev sahibimiz Romantique Restaurant sponsorluklarında gerçekleşen ve ana aktivite yanında "Danışman Çiftler", "Arena", "Havuz", "İlk Gün Birinciliği", "Ekstra Kazanç" ve "Bayanlar Özel" yan aktiviteleri ile zenginleştirilen şampiyonada dereceye girenler ünvan, kupa ve başarı sertifikaları yanında çeşitli armağanlarla ödüllendirilmişlerdir.

Turnuva fotoğraflarına "Albüm" köşemizden ulaşabileceğiniz şampiyona boyunca gösterdikleri yakın misafirperverlik için Kdz. Ereğli grubu mensuplarımıza ve organizasyonumuza gösterdikleri ilgiden ötürü tüm tavlasever dostlarımıza teşekkür ederiz.

NOT: Şampiyonaya dair Cihaneregli.com haber sitesince hazırlanan video kaydına aşağıdaki fotoğraf tıklanarak ulaşılabilir.


V. Kdz. Ereğli İlk Üç...

Turnuva Sonuçları için tıklayınız.

Ana Aktivitenin Ayrıntılı Sonuçları için tıklayınız.

2010 Geleneksel Tavla Turu Puan Durumu'nun güncel hali için tıklayınız.

Genel Sıralama'nın güncel hali için tıklayınız.





Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit