WBF-Türkiye

2010'un Son Şampiyonu, Büyük Sükse Yakalanan XVII. Geleneksel'de Belirlendi...

2010-12-21 13:02:05
751

WBF-Türkiye Organizasyonu tarafından İstanbul'da yılda iki defa tertiplenen kapsamlı tavla şampiyonalarının 2010 güz aktivitesi ve WBF-Türkiye 2010 Geleneksel Tavla Turu'nun sekizinci ve son ayağı olan WBF-Türkiye XVII. Geleneksel Tavla Şampiyonası, 18-19 Aralık 2010 tarihlerinde, 7 ilden (İstanbul, Edirne, Antalya, Ankara, İzmir, Zonguldak, Kocaeli) toplam 191 kişilik dev katılım ile, iki gün yaklaşık 24 saatlik bilfiil mücadele sonucunda başarıyla tamamlanmıştır.

Birbirinden iddialı iştirakçilerin iki gün boyunca sabahın erken saatlerinden gece yarısına kadar durmaksızın mücadele ederek tavla keyfinin doruklarına ulaştıkları şampiyonanın toplam 139 iştirakçinin 182 kişilik katılımı ile oynanan ana aktivite finalinde, GTT 2010 aktivitelerinin tamamında yer almış ve oyunculuğu yanında centilmenliğiyle tanınmış olan Antalya'dan ileri oyuncu CENGİZ ERGİN, İstanbul'dan yüksek kariyerli uzman Mehmet Yağmurca'ya karşı baştan sona başabaş giden ve seyir zevki had safhada yaşanan maçta 80 dakikada 9-7'lik skorla galip gelmeyi başararak ismini şampiyonluk hanesine 3'ü hükmen tur, ardarda 11 galibiyetle namağlup yazdırmış, böylelikle birçok tavlaseverin hayallerini süsleyen mutlu sona ulaşırken, organizasyonumuzun sağladığı en ciddi ünvanlardan biri olan WBF-Türkiye İstanbul Geleneksel Tavla Şampiyonluğu'nun yeni sahibi olmuştur. Ergin, şampiyonluğu ile kazandığı geleneksel ödüller yanında bu aktivitede WBF-Türkiye Organizasyonu'nun 10. yılı şerefine ödüllere ilave edilmiş olan "2011 boyunca tüm GTT/LİG faaliyetlerine bedelsiz iştirak hakkı"'nı da elde etmiştir.

İkiyıldız Kristal, Yenigün Tavla, 869BG, Opticana Optik, Mystar Tekstil, Club Goldenbird, Delfi Hotel, Arslanlı Complex ve misafirlerimizin en üst kalitede ağırlanmasında elinden gelenin fazlasını sağlamaya çalışarak faaliyetin başarısında pay sahibi gördüğümüz yeni ev sahibimiz Armada Hotel sponsorluklarında gerçekleşen, 39 ekibin rekor adetteki iştiraki ile başlı başına bir ana faaliyet havasında yürüyen "Danışman Çiftler", "Havuz", WBF-Türkiye patentli "Arena", "İlk Gün Birinciliği", "Ekstra Kazanç" ve "Bayanlar Özel" yan aktiviteleri ile zenginleştirilerek tam 7 kategoride oynanan şampiyonada dereceye girenler, ünvan, kupa ve başarı sertifikaları yanında çeşitli armağanlarla ödüllendirilmişlerdir. Alman tavla yazarı Wolfgang Baitz'in faaliyet boyunca salonda yer alarak dileyenlerle yaptığı tavla sohbetleri de oldukça ilgi çekmiştir.

Turnuva fotoğraflarına "Albüm" köşemizden ulaşabileceğiniz organizasyonumuza gösterdikleri büyük ilgiden ötürü tüm tavlasever dostlarımıza teşekkür eder, 2011 yılında tekrar buluşmayı dileriz.


XVII. İstanbul Geleneksel İlk Üç...

Turnuva Sonuçları için tıklayınız.

Ana Aktivitenin Ayrıntılı Sonuçları için tıklayınız.

2010 Geleneksel Tavla Turu Puan Durumu'nun güncel hali için tıklayınız.

Genel Sıralama'nın güncel hali için tıklayınız.




Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit