WBF-Türkiye

Yeşil Bursa, 2011 Geleneksel Tavla Şampiyonu'nu Buldu...

2011-03-22 13:13:57

WBF-Türkiye Organizasyonu'nca Bursa'da yılda bir defa düzenlenen geleneksel tavla şampiyonalarının 2011 aktivitesi ve WBF-Türkiye 2011 Geleneksel Tavla Turu'nun ikinci etabı olan WBF-Türkiye III. Bursa Tavla Şampiyonası, 19-20 Mart 2011 tarihlerinde, toplam 7 noktadan (Bursa, İstanbul, İzmir, Antalya, Ankara, Zonguldak, Bodrum) 84 kişilik katılımla gerçekleşmiş ve başarıyla tamamlanmıştır. Şampiyona için WBF-Türkiye'nin Bursa'daki ev sahibi Efehan Hotel'in şehir manzarasına nazır terasında buluşan tavlaseverler, iki gün yaklaşık 22 saat boyunca Yeşil Bursa'nın yeni geleneksel tavla şampiyonu olabilmek için mücadele etmişlerdir.

Şampiyonanın toplam 80 kişilik iştirak alan ana aktivite finalinde, katıldığı ilk WBF-Türkiye organizasyonu olan 7. Ankara Geleneksel'de çeyrek final oynamış, ikinci iştiraki olan bu şampiyonada finale doğru ilerleyişinde ise çeşitli ustaları saf dışı bırakırken oyunculuğu yanında sportmen davranışlarıyla da kendilerinden övgü almış olan Ankara'dan AYKUT UZEL, 2009 yılındaki I. Bursa Geleneksel'de şampiyonluğa ulaşmış ve bu yılın da favorilerinden olan senelerin tecrübesi Bursa'dan İbrahim Uzgel karşısında 70 dakikalık mücadele sonucunda 9-3'lük açık ara skorla galip gelerek mutlu sona ulaşmıştır.

Böylelikle WBF-Türkiye 2011 Bursa Geleneksel Tavla Şampiyonluğu ünvanına erişerek henüz 1 ay önce başladığı oyunculuk kariyerine paha biçilmez bir derece eklemeyi başaran Uzel, şampiyonluğu ile kazandığı geleneksel ödüller yanında WBF-Türkiye Organizasyonu'nun 10. yılı şerefine ödüllere ilave edilmiş olan "2011 boyunca tüm LİG faaliyetlerine bedelsiz iştirak hakkı"'nın da sahibi olmuştur.

Ev sahibimiz Efehan Hotel yanında Mybilet, İkiyıldız Kristal, Yenigün Tavla, 869BG, Opticana Optik, Mystar Tekstil, Kuşadası Club Goldenbird, Bodrum Delfi Hotel ve Edirne Arslanlı Complex sponsorluklarında düzenlenen, "Arena", "Danışman Çiftler", "Havuz", "İlk Gün Birinciliği", "Ekstra Kazanç" ve "Bayanlar Özel" yan aktiviteleri ile zenginleştirilerek tam 7 kategoride oynanan şampiyonanın dikkat çeken diğer bir ismi, elde ettiği birden fazla derece ile İstanbul'dan Barbaros Erim olurken, tüm dereceye girenler, ünvan, kupa ve başarı sertifikaları yanında çeşitli armağanlarla ödüllendirilmişlerdir.

Turnuva fotoğraflarına "Albüm" köşemizden ulaşabileceğiniz şampiyonada yer alan tüm tavlasever dostlarımıza organizasyonumuza gösterdikleri ilgiden ötürü teşekkür ederiz.


III. Bursa İlk Üç...

Turnuva Sonuçları için tıklayınız.

Ana Aktivitenin Ayrıntılı Sonuçları için tıklayınız.

2011 Geleneksel Tavla Turu Puan Durumu'nun güncel hali için tıklayınız.

Genel Sıralama'nın güncel hali için tıklayınız.




Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit