WBF-Türkiye

WBF-Türkiye 2011 Geleneksel Tavla Turu Sonuçlandı...

2011-12-14 18:01:16
789

WBF-Türkiye Organizasyonu'nun 2011 yılı boyunca tertiplemiş olduğu tüm geleneksel tavla şampiyonalarından meydana gelen Geleneksel Tavla Turu faaliyeti geçtiğimiz haftasonu oynanan XIX. İstanbul Geleneksel ile başarıyla tamamlanmış ve 2011 yılı şampiyonu belli olmuştur.

Yıl içerisinde gerçekleştirilen toplam 9 etabın (Ankara, Bursa, Antalya, İstanbul-I, Kdz.Ereğli, Bodrum, Kocaeli, Edirne, İstanbul-II) tamamına iştirak ederek çeşitli dereceler elde etmiş olan İstanbul'dan ileri usta ABDULLAH SORGÜVEN, topladığı katılım ve performans puanlarının ardarda eklenmesiyle, bu etaplarda yer alan toplam 411 münferit iştirakçi arasında toplam 174 tur puanına ulaşarak WBF-Türkiye 2011 Geleneksel Tavla Turu'nu birincilikle tamamlamıştır. Böylelikle WBF-Türkiye 2011 Geleneksel Tavla Şampiyonluğu ünvanının da sahibi olan Sorgüven, üç yıldır zirvedeki yerini koruyan ve 2009 yılında yarım puan fark ile geçildiği İstanbul'dan usta Gültekin Uygur'un tacını devralmıştır. Turu İstanbul'dan Richard Lukas 168 puanla ikinci, Ankara'dan Kürşad Solak son şampiyonada yakaladığı şampiyonluk ile 167 puanla üçüncü ve Antalya'dan Cengiz Ergin 156 puanla dördüncü tamamlamışlardır.

Bu önemli başarı ile kazandığı heybetli şampiyonluk kupası yanında ismine özel hazırlanmış olan lüks ahşap tavla takımı ile ödüllendirilen Sorgüven, ayrıca Büyük Final 2011 aktivitesine doğrudan katılmaya da hak kazanmıştır.

WBF-Türkiye Organizasyonu şampiyon ismi tebrik eder, yeni model ve etaplarla zenginleştirilecek 2012 Turu'nda tüm katılımcılara başarılar diler.


WBF-Türkiye 2011 Geleneksel Tavla Şampiyonu
ABDULLAH SORGÜVEN

2011 Geleneksel Tavla Turu Puan Durumu'nun nihai hali için tıklayınız.




Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit