WBF-Türkiye

WBF-Türkiye 2012 Ulusal Tavla Turu, Başkent'ten Yola Çıktı...

2012-02-24 03:07:54
711

WBF-Türkiye Organizasyonu'nca Ankara'da yılda bir defa düzenlenen bölge şampiyonalarının 2012 aktivitesi ve bu yıl yürütüm modelleri ve ödüllendirmelerde yapılan kapsamlı revizyon ile yeni ismiyle başlangıç verilen WBF-Türkiye 2012 Ulusal Tavla Turu'nun ilk etabı olan WBF-Türkiye VIII. Ankara Tavla Şampiyonası, 18-19 Şubat 2012 tarihlerinde, toplam 4 noktadan (Ankara, İstanbul, Bursa, Kocaeli) 80 kişilik katılımla gerçekleşmiş ve başarıyla tamamlanmıştır. Olumsuz hava şartları nedeniyle ulaşımda yaşanan zorluklara rağmen şampiyona için Başkent'teki beğenilen ev sahibimiz Elit Palas Boutique Hotel'in sıcak ortamında buluşan tavlaseverler, iki gün yaklaşık 24 saat boyunca Başkent'in yeni bölge şampiyonu olabilmek için mücadele etmişlerdir.

Şampiyonanın toplam 36 kişilik iştirak alan ve ilk üç ismin yine Başkent'ten çıktığı ana aktivite modern tavla finalinde, bir önceki yılın üçüncüsü ileri oyuncu TANSEL DOĞAN, Ankara'nın yüksek kariyerli isimlerinden ileri uzman Ali Palaşoğlu karşısında 65 dakika süren ilk final müsabakasını 11-6'lık skorla galip tamamlayarak namağlup zirveye ulaşmış ve WBF-Türkiye 2012 Ankara Bölge Şampiyonluğu ünvanını elde etmiştir. Şampiyonanın ana aktivitesi yanında yan aktivitelerde de başarı göstererek yıldızlaşan Doğan, "1-Puan" aktivitesini birincilikle, "Havuz" yan aktivitesini ise dördüncülükle tamamlamıştır.

Şampiyonanın toplam 35 kişilik iştirak alan geleneksel tavla finalinde ise, yüksek oyun kaliteleri yanında centilmen tarzlarıyla dikkat çeken iki yeni oyuncudan Fatih Öziş karşısında 85 dakika süren mücadele sonucunda 9-4'lük net skorla galip gelen S. LEVENT PEKER mutlu sona ulaşan isim olmuştur.

Lüks ortamı yanında hizmet kalitesiyle bir kez daha büyük beğeni alan ev sahibimiz Elit Palas Boutique Hotel yanında MyBilet, İkiyıldız Kristal, Yenigün Tavla, 869BG ve Bodrum Delfi Hotel sponsorluklarında düzenlenen, "Ali Arcan Güney Anısına Danışman Çiftler", "Havuz", "Jackpot", "1-Puan", "Ekstra Kazanç" ve "Bayanlar Özel" yan aktiviteleri ile zenginleştirilerek tam 8 ayrı kategoride oynanan şampiyonanın dikkat çeken diğer isimleri, elde ettikleri birden fazla derece ile Ankara'dan Ali Palaşoğlu ile İstanbul'dan Richard Lukas olurken, tüm dereceye girenler, ünvan, kupa ve başarı sertifikaları yanında çeşitli armağanlar ve ödül puanları ile ödüllendirilmişlerdir.

Turnuva fotoğraflarına "Albüm" köşemizden ulaşabileceğiniz şampiyonada yer alan tüm tavlasever dostlarımıza organizasyonumuza gösterdikleri ilgiden ötürü teşekkür ederiz.


VIII. Ankara Bölge Modern&Geleneksel Onur Tablosu

Turnuva Sonuçları için tıklayınız.

2012 Ulusal Tavla Turu Puan Durumu'nun güncel hali için tıklayınız.

Modern Tavla Genel Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Geleneksel Tavla Genel Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.




Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit