WBF-Türkiye

2012 Ulusal Tavla Turu, Yeşil Bursa'daki Şampiyonlarını Buldu...

2012-03-22 04:07:38
696

WBF-Türkiye Organizasyonu'nca Bursa'da yılda bir defa düzenlenen bölge şampiyonalarının 2012 aktivitesi ve bu yıl yürütüm modelleri ve ödüllendirmelerde yapılan kapsamlı revizyon ile yeni ismiyle başlangıç verilen WBF-Türkiye 2012 Ulusal Tavla Turu'nun ikinci etabı olan WBF-Türkiye IV. Bursa Tavla Şampiyonası, 17-18 Mart 2012 tarihlerinde, toplam 7 noktadan (Bursa, İstanbul, Kocaeli, Ankara, İzmir, Antalya, Bodrum) 80 kişilik katılımla gerçekleşmiş ve başarıyla tamamlanmıştır. Şampiyona için WBF-Türkiye'nin Bursa'daki ev sahibi Efehan Hotel'in şehir manzarasına nazır terasında buluşan tavlaseverler, iki gün yaklaşık 24 saat boyunca Yeşil Bursa'nın yeni bölge şampiyonu olabilmek için mücadele etmişlerdir.

Şampiyonanın toplam 43 kişilik iştirak alan ana aktivite finalinde, camiamızın en kariyerli isimlerinden İstanbul'dan usta GÜLTEKİN UYGUR, finale doğru ilerleyişinde çeşitli ustaları saf dışı bırakan Bursa'dan Hüseyin Arğun karşısında yalnızca 40 dakika süren ilk final müsabakasını 11-5'lik açık ara skorla galip tamamlayarak namağlup zirveye ulaşmış ve WBF-Türkiye 2012 Bursa Bölge Şampiyonluğu ünvanını elde etmiştir. Şampiyonanın ana aktivitesi yanında "Danışman Çiftler" yan aktivitesinde de zirveye ulaşan Uygur, bu ciddi zafer ile UTT 2012'nin liderlik koltuğuna da yerleşmiştir.

Şampiyonanın toplam 31 kişilik iştirak alan geleneksel tavla finalinde de camiamızın yine iki yüksek kariyerli ismi karşı karşıya gelmiş, 95 dakika süren zorlu mücadele sonucunda İstanbul'dan senelerin tecrübesi ileri oyuncu Abdullah Şişman karşısında 9-5'lik net skorla galip gelmeyi başaran Antalya'dan ileri uzman BARBAROS ERİM mutlu sona ulaşmış ve böylelikle katıldığı tüm Bursa şampiyonalarında kürsüye çıkma geleneğini sürdürmüştür.

Ev sahibimiz Efehan Hotel yanında MyBilet, İkiyıldız Kristal, Yenigün Tavla, 869BG ve Bodrum Delfi Hotel sponsorluklarında düzenlenen, "Danışman Çiftler", "Havuz", "Jackpot", "1-Puan", "Ekstra Kazanç" ve "Bayanlar Özel" yan aktiviteleri ile zenginleştirilerek tam 8 ayrı kategoride oynanan şampiyonanın dikkat çeken diğer isimleri, kısa süre önce başladığı kariyerini bu şampiyonada yıldızlaşarak kazandığı iki yan aktivite şampiyonluğu ile süsleyen Kocaeli'den Güral Bulut yanında elde ettikleri birden fazla derece ile İstanbul'dan ileri uzman Cumhur Bektüre ve Nisa Aksu ile Bursa'dan ileri oyuncu Ece Tamer olurken, tüm dereceye girenler ünvan, kupa ve başarı sertifikaları yanında çeşitli armağanlar ve ödül puanları ile ödüllendirilmişlerdir.

Turnuva fotoğraflarına "Albüm" köşemizden ulaşabileceğiniz şampiyonada yer alan tüm tavlasever dostlarımıza organizasyonumuza gösterdikleri ilgiden ötürü teşekkür ederiz.


IV. Bursa Bölge Modern&Geleneksel Onur Tablosu

Turnuva Sonuçları için tıklayınız.

2012 Ulusal Tavla Turu Puan Durumu'nun güncel hali için tıklayınız.

Modern Tavla Genel Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Geleneksel Tavla Genel Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.




Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit