WBF-Türkiye

Körfez'in 2012 Tavla Şampiyonu Belirlendi...

2012-10-25 01:18:45

WBF-Türkiye Organizasyonu'nca 2011 itibariyle başlangıç verilmiş olan yeni ana faaliyet noktası Kocaeli'de yılda bir defa tertiplenen bölge tavla şampiyonalarının 2012 aktivitesi ve geçtiğimiz Ağustos ayında ilk dört etap sonucunda liderken geldiği beşinci etap Kdz. Ereğli faaliyetimiz esnasında aniden yitirdiğimiz, Türk tavla camiasının en kıymetli isimlerinden merhum Richard Lukas'ın değerli hatırasına ithafen isminin verildiği 2012 “Richard Lukas Anısına” Ulusal Tavla Turu'nun yedinci etabı olan WBF-Türkiye II. Kocaeli Bölge Tavla Şampiyonası, 20-21 Ekim 2012 tarihlerinde, toplam 6 noktadan (Kocaeli, İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya, Edirne) 110 kişilik katılımla gerçekleşmiş ve başarıyla tamamlanmıştır. Bu yıl şampiyona için yine Kocaeli'nin 5 yıldızlı ilk oteli olan ev sahibimiz Emex Otel'in lüks ortamında buluşan tavlaseverler, iki gün yaklaşık 26 saat boyunca Körfez'in yeni tavla şampiyonu olabilmek için mücadele etmişlerdir.

Özellikle ev sahibi WBF-Türkiye Kocaeli Modern Tavla Ligi mensuplarının büyük katkılarıyla katılımcılara birçok sürprizin sunulduğu ve dev pastasından havai fişek gösterisine emsalsiz bir ödül töreni ile nihayetlenen organizasyon, WBF-Türkiye patentli Modern Takipli Çift Eliminasyon Stili Ana Aktivite yanında “Geleneksel”, “Hakan Özkale Anısına Danışman Çiftler”, “Havuz”, “Ekstra Kazanç”, “Bayanlar Özel”, “Jackpot”, “1-Puan” ve tüm UTT 2012 etaplarının kurumsal ev sahibi olan Elit Tavla Spor Kulübü Derneği üyelerine özel “Elit Kupa” yan aksiyonları ile tam 9 ayrı kategoride gerçekleşmiş ve iştirakçilerin tavla heyecanıyla dolu iki gün geçirmeleri sağlanmıştır.

Şampiyonanın toplam 60 kişilik katılımla gerçekleşen ana aktivite finalinde, üst düzey oyun becerisi yanında sıradışı centilmenliği ve örnek davranışlarıyla tüm camiamızın takdirini kazanmış olan İstanbul'dan uzman ULRICH TAMM, Galipler Grubu'nun son maçında karşılaşıp mağlup ettiği İstanbul'dan ileri oyuncu Ufuk Bozkurt karşısında 50 dakika süren ilk finali 6/14'lük skorla kaybetse de, 45 dakika süren son finalde 15/9'luk skorla galip gelmeyi başararak şampiyonanın zirvesine ve WBF-Türkiye 2012 Kocaeli Bölge Şampiyonluğu'na ulaşmış, böylelikle Haziran 2012'de 20. İstanbul Bölge Şampiyonası'nın finalinde kılpayıyla elinden kaçırdığı şampiyonluk ünvanının Kocaeli'de sahibi olmuştur. Tamm'ın ay sonunda Türkiye'deki görevini tamamlayarak ülkesi Almanya'ya dönüyor oluşu nedeniyle ayrı bir anlam kazanan zaferi, ödül töreni esnasında uzun süre alkışlanmıştır.

Şampiyonanın toplam 44 kişilik iştirak alan geleneksel tavla finalinde de camiamızın iki kıdemli ismi karşılaşmış, 65 dakika süren mücadele sonucunda mutlu sona ulaşan taraf, aynı zamanda Mart 2012'de 4. Bursa Bölge Şampiyonası'nda da aynı dereceyi elde etmiş olması vesilesiyle bu kategorinin en başarılı isimlerinden biri olan ve finale dek namağlup gelen İstanbul'dan usta Kemal Aksu'yu 9/3'lük açık ara skorla yenmeyi başaran Antalya'dan ileri uzman BARBAROS ERİM olmuştur.

Denize sıfır konumu, lüks iç dekorasyonu ve üst düzey lezzetleri ile bir kez daha büyük beğeni alan ev sahibimiz Emex Otel yanında Arastapark Özsüt, NCity AVM, Öz Can Pişmaniye, Simit Sarayı, Sahake, MyBilet, Yenigün Tavla, 869BG, Matchbox, İkiyıldız Kristal ve Bodrum Delfi Hotel sponsorluklarında gerçekleşen şampiyonanın dikkat çeken diğer isimleri, Ana Aktivite üçüncülüğü yanında "Jackpot" yan aktivitesinde final oynaması ve 2010 yılında kaybettiğimiz merhum Hakan Özkale anısına ithafen tertiplenen "Danışman Çiftler" yan aktivitesinde aldığı şampiyonluk ile organizasyonu 3 ayrı derece ile tamamlayarak UTT-2012'de iddialı bir konuma gelen Bursa'dan usta İrfan Mızrakçı, "Havuz" yan aktivitesinde aldığı şampiyonluk yanında "Elit Kupa" yan aktivitesinde final oynayan İstanbul'dan ileri usta Abdullah Sorgüven ve Ana Aktivite dördüncülüğü yanında "Havuz" yan aktivitesinde final oynayan İstanbul'dan uzman Hakan Aksu olurken, tüm dereceye girenler ünvan, kupa ve başarı sertifikaları yanında çeşitli armağanlar ve ödül puanları ile ödüllendirilmişlerdir.

Turnuva fotoğraflarına "Albüm" köşemizden ulaşabileceğiniz şampiyonada, organizasyonumuzca bugüne dek tertiplenmiş olan en unutulmaz yürütümlerden birine imza atılmasında, baştan sona tüm aşamalardaki kıymetli katkıları ve eşsiz misafirperverlikleri ile en büyük paya sahip olan Kocaeli direktörlerimiz Sn. Tolga Özkale ve Sn. Ramazan Gür yanında Sn. Aziz Keleş, Sn. Mustafa Aydın, Sn. Tunç Sökmener ve Sn. Yaşar Can ile organizasyonumuza yoğun ilgi gösteren Kocaeli bölgesi oyuncularımız ve tüm diğer tavlasever dostlarımıza teşekkür ederiz.


II. Kocaeli Bölge Modern&Geleneksel Onur Tablosu

Turnuva Sonuçları için tıklayınız.

2012 "Richard Lukas Anısına" Ulusal Tavla Turu Puan Durumu'nun güncel hali için tıklayınız.

Modern Tavla Genel Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Geleneksel Tavla Genel Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.





Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit