WBF-Türkiye

Modern Tavla Ligleri'nde Kasım-Aralık 2012 Sezonu Tamamlandı...

2013-01-06 09:58:23

İstanbul, Ankara, Bodrum, Edirne, Antalya, Bursa ve Kocaeli'nde eş zamanlı yürütülen WBF-Türkiye Modern Tavla Ligleri'nde Kasım-Aralık 2012 Sezonu, 05 Ocak tarihinde oynanan final müsabakalarıyla tamamlanmıştır. Sonuçlar bölgelere göre aşağıdadır:

İSTANBUL:
İstanbul Altın Küme'de bir önceki sezonun şampiyonu uzman CİHANGİR ÇETİNEL, 15 üst düzey isim arasında bir kez daha sezonu zirvede tamamlayarak ardarda iki sezon Altın Küme şampiyonluğuna ulaşan ender isimlerden biri olmayı başarmış ve ünvanını korumuştur. Toplam 21 katılımcının iki grupta mücadele ettiği ve bir önceki sezonun II. Küme finalinde karşılaşan iki ismin bir kez daha rakip olduğu İstanbul I. Küme finalinde, sezonun başarılı ismi Cemil Güzeliş'e karşı 2-0'lık skorla galip gelen uzman YALÇIN ŞİMŞEK namağlup şampiyonluğa erişmiştir. Toplam 39 katılımcının dört grupta mücadele ettiği İstanbul II. Küme'de ise sezonun dikkat çeken iki başarılı isminin karşı karşıya geldiği finali İbrahim Teke karşısında 2-1'lik skorla kazanan BARIŞ AKENGİN, kariyerindeki ilk lig şampiyonluğunu elde etmiştir.

Kasım-Aralık 2012 Sezonluk Karma Turnuvalar'ın toplam 27 kişilik katılımla oynanan İstanbul ayağının final eşleşmesinde bir önceki sezonun şampiyonu SERDAR ÖNAL, 2012 yılının tartışmasız yıldızı usta Cumhur Bektüre karşısında ilk finalde 12-2 galip gelerek tekrarlanması çok zor bir başarıyla ardarda iki sezon namağlup şampiyonluğa ulaşmıştır.

ANKARA:
Toplam 14 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Ankara I. Küme´de bölgenin en kıdemli isimlerinden ileri uzman ALİ PALAŞOĞLU, bölge dereceleriyle dolu kariyerine yeni bir şampiyonluk eklerken, toplam 19 katılımcının iki grupta mücadele ettiği Ankara II. Küme´de ise Mehmet Gökçeer karşısında 2-0'lık skorla öne çıkan ÜMİT BATA, liglerdeki ilk şampiyonluğuna ulaşmıştır.

BODRUM:
Toplam 31 katılımcının iki grupta mücadele ettiği Bodrum Küme´de bölgenin başarılı simalarından ileri oyuncu ALP EYYÜPOĞLU, ileri oyuncu Ahmet Öncü ile karşılaştığı final eşleşmesini 2-1 kazanarak kariyerine yeni bir şampiyonluk eklemiştir.

KDZ.EREĞLİ:
Bu bölgemizde Kasım-Aralık 2012 Sezonu oynanmamıştır.

İZMİR:
Bu bölgemizde Kasım-Aralık 2012 Sezonu oynanmamıştır.

EDİRNE:
Toplam 14 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Edirne Küme´de bir önceki sezonun şampiyonu uzman FARUKŞAH ESER bu sezonu da zirvede tamamlayarak ünvanını korumuştur.

ANTALYA:
Toplam 16 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Antalya I. Küme´de bir önceki sezon II. Küme'de final oynayan ileri oyuncu TUĞRUL ÖNGEL bu kez zirveye ulaşmayı başarırken, toplam 25 katılımcının iki grupta mücadele ettiği Antalya II. Küme finalinde karşı karşıya gelen iki kuvvetli isimden ileri oyuncu E. EMRE AKDUMAN, bir diğer kıdemli ileri oyuncu Ali İhsan Ulugergerli´ye karşı aldığı 2-1´lik galibiyetle şampiyon olmuştur.

Kasım-Aralık 2012 Sezonluk Karma Turnuvalar'ın toplam 23 kişilik katılımla oynanan Antalya ayağının final eşleşmesinde kariyerinde birçok derece bulunduran ileri oyuncu ERHAN ŞAHİN, sezonun yıldız ismi ileri oyuncu E. Emre Akduman'a karşı ilk finali 9/12 kaybetse de, son finalde 15/7'lik skorla galip gelmeyi ve şampiyonluk koltuğuna oturmayı başarmıştır.

BURSA:
Toplam 20 katılımcının iki grupta mücadele ettiği Bursa Küme´de ÖNDER AKSU finalde karşılaştığı yılların tecrübesi usta İrfan Mızrakçı karşısında büyük başarıyla 2-0 galip gelmiş ve bölgenin yeni şampiyonu olmuştur.

KOCAELİ:
Toplam 16 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Kocaeli Küme´de ileri oyuncu ATİLA MALÇOK sezonu zirvede tamamlayarak şampiyonluk koltuğuna yerleşmiştir.

TEORİK TAVLA YARIŞMASI:
Tüm noktalardan toplam 8 kişilik iştirakle oynanan Kasım-Aralık 2012 Sezonu Teorik Tavla Yarışması'nda Nisan-Mayıs 2012 yarışmasının da birincisi olan İstanbul'dan uzman HAKAN AKSU, toplam 1235 teorik puan ile birinciliğe ulaşırken, İstanbul'dan usta Faruk Perkin toplam 999 teorik puan ile ikinciliği almıştır.

Böylelikle 2012 Teorik Tavla Yarışmaları tamamlanmış, toplam 4568 teorik puan ile şampiyonluğa ulaşan İstanbul'dan usta CUMHUR BEKTÜRE, elde ettiği bu derece ile hem +1000 ödül puanının, hem de Büyük Final 2012'ye doğrudan iştirak hakkının sahibi olmuştur. Bektüre'nin ardından son yarışmada yaptıkları atakla İstanbul'dan ileri usta Abdullah Sorgüven 4088 teorik puanla ikincilik, yine İstanbul'dan uzman Hakan Aksu da 3936 teorik puan ile üçüncülük kürsüsünde yerlerini almışlardır.

Kasım-Aralık 2012 Sezonu Detayları için tıklayınız.

Modern Tavla Genel Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Ustalık Puanı Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Lig Kuralları için tıklayınız.

Karma Turnuva Kuralları için tıklayınız.

Geçmiş Sezon Arşivleri için tıklayınız.




Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit