WBF-Türkiye

Modern Tavla Ligleri'nde Ocak-Şubat 2013 Sezonu Tamamlandı...

2013-03-04 00:57:42
687

İstanbul, Ankara, Bodrum, Edirne, Antalya, Bursa ve Kocaeli'nde eş zamanlı yürütülen WBF-Türkiye Modern Tavla Ligleri'nde Ocak-Şubat 2013 Sezonu, 02 Mart tarihinde oynanan final müsabakalarıyla tamamlanmıştır. Sonuçlar bölgelere göre aşağıdadır:

İSTANBUL:
İstanbul Altın Küme'de ileri uzman MİRAN DAYI, 14 üst düzey isim arasında sezonun son müsabakasına kadar devam eden zorlu yarışı rakiplerinin bir adım önünde birincilikle tamamlamayı başararak şampiyonluğa ulaşmıştır. Toplam 22 katılımcının iki grupta mücadele ettiği ve birinciliklere aşina iki ismin karşı karşıya geldiği İstanbul I. Küme finalinde, ileri usta Abdullah Sorgüven'e karşı 2-0'lık skorla galip gelen usta CUMHUR BEKTÜRE kariyerine yeni bir şampiyonluk eklemiştir. Toplam 28 katılımcının iki grupta mücadele ettiği İstanbul II. Küme finalinde ise ileri uzman Haluk Ekrem Özalp karşısında 2-0'lık skorla galip gelen ve aynı zamanda bir önceki sezonun Karma Turnuva şampiyonu olan ileri oyuncu SERDAR ÖNAL, kariyerindeki bu ilk küme şampiyonluğu ile kürsüdeki yerini korumuştur.

Ocak-Şubat 2013 Sezonluk Karma Turnuvalar'ın toplam 28 kişilik katılımla oynanan İstanbul ayağının final eşleşmesinde sezonun yıldız ismi usta CUMHUR BEKTÜRE, ilk finalde 7-11 mağlup olduğu usta Erhan Doğrusöz'ü son finalde 15-13'lük skorla yenerek bir önceki sezon finalde yitirmiş olduğu şampiyonluk ünvanını bu kez elde etmiş ve tekrarlanması zor bir başarıyla aynı sezon içerisinde küme ve karma turnuva şampiyonluğuna birlikte ulaşan ender isimlerden biri olmuştur.

ANKARA:
Toplam 11 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Ankara I. Küme´de bir önceki sezonu da şampiyonlukla tamamlamış olan usta ALİ PALAŞOĞLU zirvedeki yerini korurken, toplam 15 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Ankara II. Küme´de ise ileri oyuncu LEVENT ELGİN mutlu sona ulaşan isim olmuştur.

BODRUM:
Toplam 12 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Bodrum Küme´de bölgenin başarılı simalarından uzman HALİL KOLÇELİK averaj farkıyla bölge şampiyonluğuna ulaşmıştır.

KDZ.EREĞLİ:
Bu bölgemizde Ocak-Şubat 2013 Sezonu oynanmamıştır.

İZMİR:
Bu bölgemizde Ocak-Şubat 2013 Sezonu oynanmamıştır.

EDİRNE:
Toplam 19 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Edirne Küme´de uzman DİYAR YILMAZ sezonu zirvede tamamlayarak kariyerine yeni bir bölge şampiyonluğu eklemiştir.

ANTALYA:
Toplam 15 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Antalya I. Küme´de bölgenin yüksek kariyerli ismi usta İLKER GÖÇHAN şampiyonluğa ulaşmayı başarırken, toplam 21 katılımcının iki grupta mücadele ettiği Antalya II. Küme finalinde ise Nil Ergin karşısında 2-1'lik final skoruyla öne çıkan A. ZAFER ÇETİNKOL kariyerinin ilk küme şampiyonluğunu elde etmiştir.

Ocak-Şubat 2013 Sezonluk Karma Turnuvalar'ın toplam 22 kişilik katılımla oynanan Antalya ayağının final eşleşmesinde bir önceki sezonun I. Küme şampiyonu uzman TUĞRUL ÖNGEL, bir önceki sezonun Karma Turnuva şampiyonu uzman Erhan Şahin karşısında ilk finali 11/4 kazanarak namağlup şampiyonluğa ulaşmış ve kürsüdeki yerini korumuştur.

BURSA:
Toplam 11 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Bursa I. Küme´de bölgenin başarılı isimlerinden ileri uzman RASİM TÜFEK şampiyonluk koltuğunu devralırken, toplam 15 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Bursa II. Küme'de ise KEMAL DEMİR liglerdeki henüz ikinci sezonunda şampiyonluğa ulaşmayı başarmıştır.

KOCAELİ:
Toplam 25 katılımcının iki grupta mücadele ettiği Kocaeli Küme'nin bölgenin iki başarılı ismini karşı karşıya getiren finalinde bir önceki sezonun şampiyonu ileri oyuncu Atila Malçok'u 2-0'lık skorla geçmeyi başaran uzman TOLGA ÖZKALE kariyerinin ilk bölge şampiyonluğuna ulaşmıştır.

TEORİK TAVLA YARIŞMASI:
Tüm noktalardan toplam 11 kişilik iştirakle oynanan Ocak-Şubat 2013 Sezonu Teorik Tavla Yarışması'nda Ankara'dan uzman TANSEL DOĞAN toplam 1981 teorik puan ile birinciliğe ulaşırken, Ankara'dan ileri oyuncu Ümit Bata toplam 1803 teorik puan ile ikinciliği almıştır.

Ocak-Şubat 2013 Sezonu Detayları için tıklayınız.

Modern Tavla Genel Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Ustalık Puanı Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Lig Kuralları için tıklayınız.

Karma Turnuva Kuralları için tıklayınız.

Geçmiş Sezon Arşivleri için tıklayınız.




Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit