WBF-Türkiye

Yeşil Bursa, 2013 Yılı Şampiyonlarını Buldu...

2013-03-20 05:13:58

WBF-Türkiye Organizasyonu'nca Bursa'da yılda bir defa düzenlenen bölge şampiyonalarının 2013 aktivitesi ve WBF-Türkiye 2013 Ulusal Tavla Turu'nun ikinci etabı olan WBF-Türkiye V. Bursa Tavla Şampiyonası, 16-17 Mart 2013 tarihlerinde, toplam 8 farklı noktadan (Bursa, İstanbul, Ankara, Kocaeli, Edirne, İzmir, Antalya, Yunanistan) 112 kişilik rekor katılımla gerçekleşmiş ve başarıyla tamamlanmıştır. Şampiyona için Bursa'daki ev sahibimiz Efehan Hotel'in şehir manzarasına nazır terasında buluşan tavlaseverler, iki gün yaklaşık 25 saat boyunca Yeşil Bursa'nın yeni bölge şampiyonu olabilmek için mücadele etmişlerdir.

Bu yıl baştan sona internetten canlı yayınlanarak bir ilke imza atılan şampiyonanın, toplam 56 kişilik iştirak alan ana aktivite modern tavla finalinde, finale doğru ilerleyişinde usta isimleri saf dışı bırakan Ankara'dan YAŞAR KUNAR, İstanbul'dan ileri uzman Haluk Ekrem Özalp karşısında 70 dakika süren ilk finali 7-11'lik skorla kaybetse de, son finalde yine 70 dakika içerisinde 15-8'lik skorla galip gelmeyi başararak şampiyonanın zirvesine ulaşmış ve kısa süre önce başladığı kariyerine WBF-Türkiye 2013 Bursa Bölge Şampiyonluğu ünvanı ile ilk bölge şampiyonluğunu eklemiştir.

Şampiyonanın toplam 50 kişilik iştirak alan geleneksel tavla finalinde ise, geçtiğimiz Şubat ayında gerçekleşen açılış etabı Ankara'daki yüksek başarısıyla UTT-2013'ün liderlik koltuğuna yerleşmiş olan Ankara'dan ÜMİT BATA, finale namağlup ulaşan İstanbul'dan Nejat Alkap karşısında 85 dakika süren zorlu mücadele sonucunda 9-5'lik net skorla galip gelerek mutlu sona ulaşmış ve böylelikle UTT-2013'teki liderliğini korumuştur.

"Danışman Çiftler", "Havuz", "Jackpot", "1-Puan", "Ekstra Kazanç", "Bayanlar Özel" ve tüm UTT 2013 etaplarının kurumsal ev sahibi olan Elit Tavla Spor Kulübü Derneği üyelerine özel “Elit Kupa” yan aksiyonları ile zenginleştirilerek tam 9 ayrı kategoride oynanan şampiyona, rutin sponsorlarımız MyBilet, İkiyıldız Kristal, Yenigün Tavla, 869BG, Bodrum Delfi Hotel ve ev sahibimiz Efehan Hotel yanında bu yıl Bursa'dan Nilüfer Belediyesi, Mustafa Koç Organizasyon, Holiday Inn Hotel, Bursa Carrefour, Minteks, Şenol Heavy Shop, Magic Digital, As Merkez Outlet, Bursa Hayal Kahvesi, Bakış Çiçekçilik, Kardelen Şekerleme, Yaşar Giyim, Alpiş İnşaat, Sinem Pastanesi, Cengiz Tekstil ve Sezen Işık Özel Kreasyon'un destekleriyle daha da güçlenmiştir.

Elde ettikleri birden fazla derece ile organizasyonun dikkat çeken diğer isimleri, ana aktivitede aldığı dördüncülük yanında "Elit Kupa" yan aktivitesinde şampiyonluğa ulaşan Bursa'dan uzman Tahir Seber ile "Danışman Çiftler" yan aktivitesinde mutlu sona ulaşırken "Havuz" yan aktivitesinde de final oynamayı başaran İstanbul'dan ileri uzman Orhan Bitlisli olurken, tüm dereceye girenler ünvan, kupa ve başarı sertifikaları yanında çeşitli armağanlar ve ödül puanları ile ödüllendirilmişlerdir.

Turnuva fotoğraflarına "Albüm" köşemizden ulaşabileceğiniz şampiyonanın başarısında, baştan sona tüm aşamalardaki kıymetli katkıları ile en büyük paya sahip olan Bursa direktörlerimiz Sn. Ece Tamer ve Sn. İrfan Mızrakçı yanında yardımlarını esirgemeyen Bursa bölgesi oyuncularımız ve şampiyonada yer alan tüm tavlasever dostlarımıza organizasyonumuza gösterdikleri ilgiden ötürü teşekkür ederiz.


V. Bursa Bölge Modern&Geleneksel Onur Tablosu

Turnuva Sonuçları için tıklayınız.

2013 Ulusal Tavla Turu Puan Durumu'nun güncel hali için tıklayınız.

Modern Tavla Genel Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Geleneksel Tavla Genel Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.




Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit