WBF-Türkiye

Modern Tavla Ligleri'nde Mart-Nisan 2013 Sezonu Tamamlandı...

2013-05-02 02:36:44
645

İstanbul, Ankara, Bodrum, Edirne, Antalya, Bursa ve Kocaeli'nde eş zamanlı yürütülen WBF-Türkiye Modern Tavla Ligleri'nde Mart-Nisan 2013 Sezonu, 02 Mayıs tarihinde oynanan final müsabakalarıyla tamamlanmıştır. Sonuçlar bölgelere göre aşağıdadır:

İSTANBUL:
İstanbul Altın Küme'de, aynı zamanda bir önceki sezonun I. Küme ve Karma şampiyonu olan usta CUMHUR BEKTÜRE, 14 yıldız oyuncu arasında mutlu sona ulaşarak zirvedeki yerini korurken, toplam 24 katılımcının iki grupta mücadele ettiği İstanbul I. Küme finalinde usta SEDAT SORGÜVEN, son dönemin başarılı isimlerinden Mustafa Şeker'e karşı aldığı 2-0'lık galibiyetle güçlü kariyerine yeni bir şampiyonluk eklemiştir. Toplam 32 katılımcının iki grupta mücadele ettiği İstanbul II. Küme finalinde ise Ö. MERT GÜLAÇTI, liglerdeki ilk sezonunda final oynama başarısı gösteren rakibi Emrullah Coşar karşısında elde ettiği 2-0'lık skorla kariyerindeki ilk küme şampiyonluğuna ulaşmıştır.

Mart-Nisan 2013 Sezonluk Karma Turnuvalar'ın toplam 35 kişilik katılımla oynanan İstanbul ayağının final eşleşmesinde uzman FATİH SİMER, Mağluplar Grubu'nda ardarda aldığı beş galibiyetle finale varan rakibi usta Levent Erim karşısında ilk finali 4/12 kaybetmesine rağmen, son finalde 16/10 galip gelerek zirveye ulaşmış, daha önce iki defa kazandığı bu ünvanı bir kez daha elde ederek bu aktivitede en çok birincilik almış olan isimler arasına girmeyi başarmıştır.

ANKARA:
Toplam 13 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Ankara I. Küme´de son dönemin flaş ismi ileri oyuncu ÜMİT BATA açık ara şampiyonluğa ulaşırken, toplam 20 katılımcının iki grupta mücadele ettiği Ankara II. Küme finalinde ise bölgenin yüksek kariyerli isimlerinden ileri oyuncu S. LEVENT PEKER, rakibi M. Soner Aksu karşısında 2-0'lık final skoruyla şampiyonluğa ulaşmıştır.

BODRUM:
Toplam 25 katılımcının iki grupta mücadele ettiği ve bölgenin iki başarılı isminin karşı karşıya geldiği Bodrum Küme finalinde, ileri oyuncu U. İlhami Özden karşısında 2-0'lık final skoruyla galip gelen usta GEORGE SIMPSON bölge birincilikleriyle dolu kariyerine yeni bir şampiyonluk eklemiştir.

KDZ.EREĞLİ:
Bu bölgemizde Mart-Nisan 2013 Sezonu oynanmamıştır.

İZMİR:
Bu bölgemizde Mart-Nisan 2013 Sezonu oynanmamıştır.

EDİRNE:
Toplam 27 katılımcının iki grupta mücadele ettiği Edirne Küme´de bir önceki sezonun da şampiyonu olan uzman DİYAR YILMAZ, final eşleşmesinde ileri oyuncu Hakkı Akçaalan'a karşı elde ettiği 2-0'lık galibiyetle bir kez daha şampiyonluğa ulaşarak ünvanını korumuştur.

ANTALYA:
Toplam 16 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Antalya I. Küme´de aynı zamanda bir önceki sezonun da şampiyonu olan usta İLKER GÖÇHAN bu sezonu da zirvede tamamlayarak ünvanını korurken, toplam 31 katılımcının iki grupta mücadele ettiği Antalya II. Küme finalinde ise rakibi Mehmet Kutlu Küçükyörük karşısında 2-1'lik final skoruyla mutlu sona ulaşan MUSTAFA BEZCİ kariyerinin ilk şampiyonluk ünvanına erişmiştir.

Mart-Nisan 2013 Sezonluk Karma Turnuvalar'ın toplam 26 kişilik katılımla oynanan Antalya ayağının bölgenin iki yüksek kariyerli isminin karşı karşıya geldiği final eşleşmesinde usta CENGİZ ERGİN, rakibi uzman Taner Uçarer karşısında ilk finali 1/13 kaybetmesine rağmen, son finalde elde ettiği 17/6'lık galibiyetle şampiyonluk koltuğuna oturmayı başarmıştır.

BURSA:
Toplam 13 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Bursa I. Küme´de tecrübeli uzman NECDET GÜVENLİ sezonu zirvede tamamlayarak bölgenin yeni şampiyonu olurken, toplam 16 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Bursa II. Küme'de ise BAYCAN BUDAK liglerdeki ilk sezonunda şampiyonluğa ulaşma başarısını göstermiştir.

KOCAELİ:
Toplam 11 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Kocaeli I. Küme'de MURAT ASLAN rakiplerinin bir adım önünde mutlu sona ulaşırken, toplam 21 katılımcının iki grupta mücadele ettiği Kocaeli II. Küme'nin baştan sona büyük çekişmeyle geçen final eşleşmesinde ise rakibi Tunç Sökmener'i DMP'ye giden son maçta 2-1'lik skorla geçmeyi başaran YAŞAR CAN liglerdeki ilk şampiyonluğunu elde etmiştir.

TEORİK TAVLA YARIŞMASI:
Tüm noktalardan toplam 14 kişilik iştirakle oynanan Mart-Nisan 2013 Sezonu Teorik Tavla Yarışması'nda bir önceki sezonun ikincisi olan Ankara'dan ileri oyuncu ÜMİT BATA, toplam 1180 teorik puan ile bu kez birinciliğe ulaşarak genel puanlamada da liderliği devralırken, 2012 yılı birincisi İstanbul'dan usta Cumhur Bektüre toplam 1140 teorik puan ile kılpayı farkla ikinciliği almıştır.

Mart-Nisan 2013 Sezonu Detayları için tıklayınız.

Modern Tavla Genel Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Ustalık Puanı Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Lig Kuralları için tıklayınız.

Karma Turnuva Kuralları için tıklayınız.

Geçmiş Sezon Arşivleri için tıklayınız.




Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit