WBF-Türkiye

Modern Tavla Ligleri'nde Mayıs-Haziran 2013 Sezonu Tamamlandı...

2013-07-19 13:05:24
551

İstanbul, Ankara, Bodrum, Edirne, Antalya, Bursa ve Kocaeli'nde eş zamanlı yürütülen WBF-Türkiye Modern Tavla Ligleri'nde Mayıs-Haziran 2013 Sezonu, 11 Temmuz tarihinde oynanan final müsabakalarıyla tamamlanmıştır. Sonuçlar bölgelere göre aşağıdadır:

İSTANBUL:
İstanbul Altın Küme'de zirvenin değişmez isimlerinden usta CÜNEYT ARGUN GENÇ, 14 yıldız oyuncu arasında emsaline zor rastlanır büyük bir başarıyla namağlup şampiyonluğa ulaşırken, toplam 24 katılımcının iki grupta mücadele ettiği İstanbul I. Küme finalinde usta Levent Erim'e karşı 2-1 galip gelen ileri usta ARDA FINDIKOĞLU kariyerine yeni bir şampiyonluk eklemiştir. Toplam 40 katılımcının dört grupta mücadele ettiği İstanbul II. Küme finalinde ise ileri uzman ORHAN BİTLİSLİ, liglerdeki ikinci sezonunda final oynama başarısı gösteren rakibi Emin Şendil karşısında elde ettiği 2-0'lık skorla kariyerindeki ilk küme şampiyonluğuna ulaşmıştır.

Mayıs-Haziran 2013 Sezonluk Karma Turnuvalar'ın toplam 36 kişilik katılımla oynanan İstanbul ayağının final eşleşmesinde sezonun başarılı ismi ileri usta Arda Fındıkoğlu karşısında ilk finali 12-8 kazanan İSMAİL BİLGİLİ, böylelikle kariyerindeki ilk şampiyonluğuna namağlup ulaşmayı başarmıştır.

ANKARA:
Toplam 12 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Ankara I. Küme´de bir önceki sezonun şampiyonu ileri oyuncu ÜMİT BATA bu sezonu da zirvede tamamlayarak ünvanını korurken, toplam 11 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Ankara II. Küme'de ise FARUK USTAOĞLU sezonu birinci tamamlamış ve liglerdeki ilk şampiyonluğuna ulaşmıştır.

BODRUM:
Toplam 14 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Bodrum Küme'de bir önceki sezonun şampiyonu usta GEORGE SIMPSON zirvedeki yerini korumuş ve güçlü kariyerine yeni bir bölge birinciliği eklemiştir.

KDZ.EREĞLİ:
Bu bölgemizde Mayıs-Haziran 2013 Sezonu oynanmamıştır.

İZMİR:
Bu bölgemizde Mayıs-Haziran 2013 Sezonu oynanmamıştır.

EDİRNE:
Toplam 13 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Edirne I. Küme´de RIDVAN ÖZKAN, toplam 14 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Edirne II. Küme'de ise CANİP ERASLAN sezonu zirvede tamamlayarak kariyerlerindeki ilk küme şampiyonluklarına elele ulaşmışlardır.

ANTALYA:
Toplam 18 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Antalya I. Küme´de son dönemin yıldız ismi ileri oyuncu ÖMER AKGÜL şampiyonluğa ulaşmayı başararak henüz birkaç ay önce başlayan kariyerinde durdurulamayan yükselişini sürdürürken, toplam 28 katılımcının iki grupta mücadele ettiği Antalya II. Küme finalinde ise rakibi Serdar Sarıyar karşısında 2-1'lik final skoruyla mutlu sona ulaşan tecrübeli uzman YAVUZ EREN kariyerine yeni bir şampiyonluk eklemiştir.

Mayıs-Haziran 2013 Sezonluk Karma Turnuvalar'ın toplam 26 kişilik katılımla oynanan Antalya ayağının final eşleşmesinde uzman E. EMRE AKDUMAN, kendisini henüz ilk turda Mağluplar Grubu'na iten, akabinde galip geldiği 7 müsabaka sonucunda finalde tekrar karşılaştığı rakibi usta İlker Göçhan karşısında ilk finali 11/10, son finali ise 19/7 kazanarak büyük başarıyla mutlu sona ulaşan isim olmuştur.

BURSA:
Toplam 14 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Bursa I. Küme´de usta İRFAN MIZRAKÇI zengin ünvan koleksiyonuna yeni bir bölge şampiyonluğu eklerken, toplam 16 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Bursa II. Küme'de ise HASAN ALİ KARATABAN liglerdeki ilk küme şampiyonluğuna ulaşmayı başarmıştır.

KOCAELİ:
Toplam 12 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Kocaeli I. Küme'de SELÇUK IŞIK, toplam 10 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Kocaeli II. Küme'de ise AYDIN KABOĞLU rakiplerinin bir adım önünde mutlu sona ulaşmış ve liglerdeki ilk şampiyonluklarını elde etmişlerdir.

TEORİK TAVLA YARIŞMASI:
Tüm noktalardan toplam 10 kişilik iştirakle oynanan Mayıs-Haziran 2013 Sezonu Teorik Tavla Yarışması'nda İstanbul'dan ileri usta ABDULLAH SORGÜVEN toplam 1552 teorik puan ile birinciliğe ulaşırken, bir önceki sezonun birincisi olan Ankara'dan ileri oyuncu Ümit Bata toplam 1470 teorik puan ile bu kez ikincilikte kalmış, ancak genel puanlamadaki liderliğini korumuştur.

Mayıs-Haziran 2013 Sezonu Detayları için tıklayınız.

Modern Tavla Genel Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Ustalık Puanı Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Lig Kuralları için tıklayınız.

Karma Turnuva Kuralları için tıklayınız.

Geçmiş Sezon Arşivleri için tıklayınız.




Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit