WBF-Türkiye

Karadeniz Ereğli'nin 2013 Bölge Şampiyonu Belli Oldu...

2013-08-28 15:53:08

WBF-Türkiye Organizasyonu'nca Karadeniz Ereğli'de yılda bir defa düzenlenen bölge şampiyonalarının 2013 aktivitesi ve WBF-Türkiye 2013 Ulusal Tavla Turu'nun beşinci etabı olan WBF-Türkiye VII. Kdz. Ereğli Tavla Şampiyonası, 24-25 Ağustos 2013 tarihlerinde, 7 ilden (Zonguldak, İstanbul, Ankara, Kocaeli, Edirne, Bursa, Antalya) toplam 78 kişilik katılımla gerçekleşmiş ve başarıyla tamamlanmıştır.

Geçtiğimiz yıl ilk dört etap sonucunda liderken geldiği bu şampiyona esnasında aniden yitirdiğimiz, Türk tavla camiasının en kıymetli isimlerinden merhum Richard Lukas'ın değerli hatırasına ithaf edilen ve özellikle tüm katılımcıların iştirakiyle gerçekleştirilen anma faaliyeti esnasında yaşanan duygusal anların damga vurduğu şampiyona için bir kez daha Kdz. Ereğli'deki ev sahibimiz Romantique Restaurant'ta buluşan tavlaseverler, iki gün yaklaşık 22 saat boyunca bölgenin yeni şampiyonu olabilmek için mücadele etmişlerdir.

Baştan sona internetten canlı yayınlanan şampiyonanın toplam 42 kişilik iştirak alan ana aktivite modern tavla finalinde karşılaşan camiamızın iki yeni yüzünden İstanbul'dan MURAT ÖZYILMAZ, özellikle üçüncülük müsabakasındaki müthiş geri dönüşü ile alkış alan İstanbul'dan Tan Ruşan karşısında 60 dakika süren ilk finali 12-2'lik açık ara skorla galip tamamlayarak namağlup zirveye ulaşmış ve böylelikle WBF-Türkiye 2013 Kdz. Ereğli Bölge Şampiyonluğu ünvanı ile kariyerindeki ilk bölge şampiyonluğunu elde etmiştir.

Şampiyonanın toplam 27 kişilik iştirak alan geleneksel tavla finalinde ise Kocaeli'den ileri oyuncu ATİLA MALÇOK, şampiyonada elde ettiği üç farklı ünvan ile yıldızlaşan Ankara'dan ileri oyuncu Ümit Bata karşısında baştan sona önde götürdüğü 75 dakikalık mücadele sonucunda 10-3'lük açık ara skorla galip gelerek namağlup mutlu sona ulaşan taraf olmuş ve kariyerine yeni bir geleneksel aktivite şampiyonluğu eklemiştir.

Denize sıfır konumu, lüks iç dekorasyonu ve üst düzey lezzetleri yanında faaliyet boyunca verilen güleryüzlü ve yüksek kaliteli hizmet ile bir kez daha büyük beğeni kazanan ev sahibimiz Romantique Restaurant yanında MyBilet, İkiyıldız Kristal, Yenigün Tavla, 869BG ve Bodrum Delfi Hotel sponsorluklarında düzenlenen, "Richard Lukas Anısına Danışman Çiftler", "Havuz", "Jackpot", "1-Puan", "Bayanlar Özel" ve tüm UTT 2013 etaplarının kurumsal ev sahibi olan Elit Tavla Spor Kulübü Derneği üyelerine özel “Elit Kupa” yan aksiyonları ile zenginleştirilerek tam 8 ayrı kategoride oynanan şampiyonanın dikkat çeken isimleri, başta oynadığı "Geleneksel" ve "Jackpot" aktivite finalleri yanında "Richard Lukas Anısına Danışman Çiftler" aktivitesinde şampiyonluğa ulaşarak üç ünvan ile UTT-2013 genel sıralamasında yeniden liderlik koltuğuna yerleşen Ankara'dan ileri oyuncu Ümit Bata yanında, "Havuz" ve "Elit Kupa" aktivite şampiyonluklarını alan İstanbul'dan usta Yalçın Şimşek, kazandığı "Jackpot" aktivitesi şampiyonluğu ile ardarda dört tur etabında da kürsüye çıkmayı başararak UTT-2013'teki iddiasını sürdüren ileri oyuncu Nejat Alkap ve geleneksel aktivitede üçüncülüğü alırken "Richard Lukas Anısına Danışman Çiftler" aktivitesinde de şampiyonluğa ulaşan Ankara'dan Tuğçe Bultan Şermet olurken, tüm dereceye girenler, ünvan, kupa ve başarı sertifikaları yanında çeşitli armağanlar ve ödül puanları ile ödüllendirilmişlerdir.

Turnuva fotoğraflarına "Albüm" köşemizden ulaşabileceğiniz şampiyonanın başarısında, tüm aşamalardaki kıymetli katkıları ile büyük paya sahip olan Kdz. Ereğli sorumlumuz Sn. Adnan Özben'e, ev sahibimiz Romantique Restaurant'ın tüm personeline ve organizasyonda yer alan tüm tavlasever dostlarımıza ilgilerinden ötürü teşekkür ederiz.


VII. Kdz. Ereğli Bölge Modern&Geleneksel Onur Tablosu

Turnuva Sonuçları için tıklayınız.

2013 Ulusal Tavla Turu Puan Durumu'nun güncel hali için tıklayınız.

Modern Tavla Genel Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Geleneksel Tavla Genel Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.




Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit