WBF-Türkiye

Modern Tavla Ligleri'nde Yaz 2013 Sezonu Tamamlandı...

2013-10-01 15:32:55
807

İstanbul, Ankara, Bodrum, Edirne, Antalya, Bursa ve Kocaeli'nde eş zamanlı yürütülen WBF-Türkiye Modern Tavla Ligleri'nde Yaz 2013 Sezonu, 27 Eylül tarihinde oynanan final müsabakalarıyla tamamlanmıştır. Sonuçlar bölgelere göre aşağıdadır:

İSTANBUL:
İstanbul Altın Küme'de usta CUMHUR BEKTÜRE, 13 yıldız oyuncu arasında bir mağlubiyetle açık ara şampiyonluğa ulaşırken, toplam 23 katılımcının iki grupta mücadele ettiği İstanbul I. Küme finalinde, bir önceki sezonun II. Küme şampiyonu ileri uzman ORHAN BİTLİSLİ, uzman Mustafa Babal karşısında 2-1 galip gelerek yükselişini sürdürmüştür. Toplam 44 katılımcının dört grupta mücadele ettiği İstanbul II. Küme finalinde ise bir önceki sezonun Karma Turnuva şampiyonu ileri oyuncu İSMAİL BİLGİLİ, kariyerinin ilk finalini oynayan rakibi Salih Türkmen karşısında elde ettiği 2-0'lık skorla şampiyonluğa ulaşarak kürsüdeki yerini korumuştur.

Yaz 2013 Sezonluk Karma Turnuvalar'ın toplam 32 kişilik katılımla oynanan İstanbul ayağının son dönemin iki başarılı isminin karşı karşıya geldiği final eşleşmesinde, ileri oyuncu Mehmet Ali Akpolat karşısında ilk finali 9-11 kaybeden usta GÜRKAN GÜÇER, son finali 17-0 kazanarak mutlu sona ulaşan isim olmuştur.

ANKARA:
Toplam 10 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Ankara I. Küme´de bölgenin birinciliklere aşina ismi uzman CEMALETTİN ERİŞEN kariyerine yeni bir şampiyonluk eklerken, toplam 10 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Ankara II. Küme'de ise ileri oyuncu BÜLENT ÖZTÜRK şampiyonluğa ulaşmayı başarmıştır.

BODRUM:
Bu bölgemizde Yaz 2013 Sezonu oynanmamıştır.

KDZ.EREĞLİ:
Bu bölgemizde Yaz 2013 Sezonu oynanmamıştır.

İZMİR:
Bu bölgemizde Yaz 2013 Sezonu oynanmamıştır.

EDİRNE:
Toplam 12 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Edirne I. Küme´de bölgenin kıdemli ismi uzman HAMZA GÜVEN yeni bir şampiyonluğa ulaşırken, toplam 14 katılımcının tek grupta mücadele ettiği ve bu sezon büyük çekişmeye sahne olarak şampiyonun averaj farkıyla belirlendiği Edirne II. Küme'de ise YILMAZ HÜSEYİNOĞLU liglerdeki ilk sezonunda birinciliğe ulaşarak kariyerine hızlı bir başlangıç yapmıştır.

ANTALYA:
Lig operasyonuna yaz ayları nedeniyle ara verilerek yalnızca karma turnuva uygulaması yapılan bölgede, Yaz 2013 Sezonluk Karma Turnuvalar'ın toplam 28 kişilik katılımla oynanan Antalya ayağının final eşleşmesinde usta CENGİZ ERGİN, Mart-Nisan 2013 Sezonu'nda yine finalde karşılaştığı uzman Taner Uçarer'i ilk finalde 12-2, son finalde ise 15-10'lık skorlarla geçmeyi başararak bir kez daha zirveye ulaşan isim olmuştur.

BURSA:
Toplam 13 katılımcının tek grupta mücadele ettiği ve şampiyonun averaj farkıyla belirlendiği Bursa I. Küme´de ileri uzman RASİM TÜFEK zengin ünvan koleksiyonuna yeni bir bölge şampiyonluğu eklerken, toplam 11 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Bursa II. Küme'de ise KEMAL DEMİR şampiyonluğa ulaşmayı başarmıştır.

KOCAELİ:
Toplam 17 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Kocaeli Küme'de bölgenin en kıdemli isimlerinden uzman TOLGA ÖZKALE rakiplerinin bir adım önünde sezonu zirvede tamamlayan isim olmuştur.

TEORİK TAVLA YARIŞMASI:
Tüm noktalardan toplam 9 kişilik iştirakle oynanan Yaz 2013 Sezonu Teorik Tavla Yarışması'nda sezonun flaş ismi İstanbul'dan ileri oyuncu MEHMET ALİ AKPOLAT toplam 1779 teorik puan ile birinciliğe ulaşırken, İstanbul'dan usta Hakan Aksu toplam 1185 teorik puan ile ikincilikte kalmış, genel puanlamada ise Ankara'dan uzman Ümit Bata toplam 5629 puan ile liderliğini korumuştur.

Yaz 2013 Sezonu Detayları için tıklayınız.

Modern Tavla Genel Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Ustalık Puanı Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Lig Kuralları için tıklayınız.

Karma Turnuva Kuralları için tıklayınız.

Geçmiş Sezon Arşivleri için tıklayınız.




Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit