WBF-Türkiye

Körfez'in 2013 Tavla Şampiyonu Belirlendi...

2013-11-18 19:50:26
740

WBF-Türkiye Organizasyonu'nca Kocaeli'de yılda bir defa tertiplenen bölge tavla şampiyonalarının 2013 aktivitesi ve WBF-Türkiye 2013 Ulusal Tavla Turu'nun yedinci etabı olan WBF-Türkiye III. Kocaeli Bölge Tavla Şampiyonası, 16-17 Kasım 2013 tarihlerinde, toplam 8 noktadan (Kocaeli, İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya, Edirne, Çanakkale, Bodrum) 120 kişilik katılımla gerçekleşmiş ve başarıyla tamamlanmıştır. Bu yıl şampiyona için yine Kocaeli'nin 5 yıldızlı ilk oteli olan ev sahibimiz Emex Otel'in lüks ortamında buluşan tavlaseverler, iki gün yaklaşık 25 saat boyunca Körfez'in yeni tavla şampiyonu olabilmek için mücadele etmişlerdir.

Baştan sona internetten canlı yayınlanan ve bir önceki yıl olduğu gibi yine özellikle ev sahibi WBF-Türkiye Kocaeli Modern Tavla Ligi mensuplarının büyük katkılarıyla katılımcılara birçok sürprizin sunulduğu ve dev pastasından havai fişek gösterisine son derece renkli bir ödül töreni ile nihayetlenen organizasyon, WBF-Türkiye patentli Modern Takipli Çift Eliminasyon Stili Ana Aktivite yanında “Geleneksel”, “Hakan Özkale Anısına Danışman Çiftler”, “Havuz”, “Ekstra Kazanç”, “Bayanlar Özel”, “Jackpot”, “1-Puan” ve tüm UTT 2013 etaplarının kurumsal ev sahibi olan Elit Tavla Spor Kulübü Derneği üyelerine özel “Elit Kupa” yan aksiyonları ile tam 9 ayrı kategoride gerçekleşmiş ve iştirakçilerin tavla heyecanıyla dopdolu iki gün geçirmeleri sağlanmıştır.

Şampiyonanın toplam 61 kişilik katılımla oynanan ana aktivite finalinde İstanbul'dan usta GÜLTEKİN UYGUR, Galipler Grubu'nun son maçında DMP'de mağlup olduğu Bursa'dan ileri uzman Rasim Tüfek karşısında sadece 35 dakika süren ilk finali 12/6, 80 dakika süren son finali ise 15/12'lik skorlarla kazanarak şampiyonanın zirvesine ulaşmış ve böylelikle birinciliklerle dolu kariyerine WBF-Türkiye 2013 Kocaeli Bölge Şampiyonluğu ünvanını da eklemiştir. Uygur, elde ettiği bu derece ile bitime bir şampiyona kala UTT-2013 genel şampiyonluğu için de iddialı bir konuma gelmiştir.

Şampiyonanın toplam 47 kişilik iştirak alan geleneksel tavla finalinde ise camiamızın centilmenlikleri ve güleryüzleriyle tanınan iki ismi karşılaşmış, 95 dakika süren mücadele sonucunda mutlu sona ulaşan taraf, Edirne'den ileri oyuncu Levent Demirel karşısında 9/7'lik skorla galip gelerek ardarda 6 maçlık seriyle namağlup şampiyonluğa ulaşmayı başaran ve aynı zamanda "Jackpot" yan aktivitesinde de final oynamak suretiyle şampiyonada yıldızlaşan İstanbul'dan ileri oyuncu MEHMET ALİ AKPOLAT olmuştur.

Denize sıfır konumu, lüks iç dekorasyonu ve üst düzey lezzetleri ile bir kez daha büyük beğeni alan ev sahibimiz Emex Otel yanında Arastapark Özsüt, NCity AVM, Öz Can Pişmaniye, İzgaz, Red Paprika, Sahake, MyBilet, Yenigün Tavla, 869BG, İkiyıldız Kristal ve Bodrum Delfi Hotel sponsorluklarında gerçekleşen şampiyonanın dikkat çeken diğer isimleri, 2010 yılında kaybettiğimiz merhum Hakan Özkale anısına ithafen tertiplenen "Danışman Çiftler" ve "1-Puan" yan aktivitelerinde elde ettiği iki aktivite şampiyonluğuyla İstanbul'dan ileri usta Arda Fındıkoğlu yanında "Havuz" yan aktivitesinde şampiyonluğa ulaşırken "Hakan Özkale Anısına Danışman Çiftler" yan aktivitesinde final oynayan Kocaeli'den uzman Aziz Keleş ve elde ettiği Ana Aktivite dördüncülüğü yanında "Elit Kupa" yan aktivitesinde şampiyon olan Bursa'dan usta İrfan Mızrakçı olurken, tüm dereceye girenler ünvan, kupa ve başarı sertifikaları yanında çeşitli armağanlar ve ödül puanları ile ödüllendirilmişlerdir.

Turnuva fotoğraflarına "Albüm" köşemizden ulaşabileceğiniz organizasyonun başarısında, baştan sona tüm aşamalardaki kıymetli katkıları ve eşsiz misafirperverlikleri ile en büyük paya sahip olan Kocaeli direktörlerimiz Sn. Tolga Özkale ve Sn. Tunç Sökmener yanında Sn. Atila Malçok, Sn. Aziz Keleş, Sn. Güral Bulut, Sn. Mustafa Aydın, Sn. Ramazan Gür ve Sn. Yaşar Can ile faaliyetimize yoğun ilgi gösteren tüm tavlasever dostlarımıza teşekkür ederiz.


III. Kocaeli Bölge Modern&Geleneksel Onur Tablosu

Turnuva Sonuçları için tıklayınız.

2013 Ulusal Tavla Turu Puan Durumu'nun güncel hali için tıklayınız.

Modern Tavla Genel Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Geleneksel Tavla Genel Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.





Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit