WBF-Türkiye

Modern Tavla Ligleri'nde Ekim-Kasım 2013 Sezonu Tamamlandı...

2013-12-01 03:58:16
494

İstanbul, Ankara, Bodrum, Edirne, Antalya, Bursa ve Kocaeli'nde eş zamanlı yürütülen WBF-Türkiye Modern Tavla Ligleri'nde Ekim-Kasım 2013 Sezonu, 30 Kasım tarihinde oynanan final müsabakalarıyla tamamlanmıştır. Sonuçlar bölgelere göre aşağıdadır:

İSTANBUL:
İstanbul Altın Küme'de genç usta SERKAN KOÇ 14 yıldız oyuncu arasında sezonun zirvesine ulaşan isim olurken, toplam 22 katılımcının iki grupta mücadele ettiği İstanbul I. Küme finalinde, bir önceki sezon II. Küme'de final oynamış olan SALİH TÜRKMEN, usta Ayhan Serin karşısında 2-1 galip gelerek bu kez mutlu sona ulaşmayı başarmıştır. Toplam 42 katılımcının dört grupta mücadele ettiği İstanbul II. Küme finalinde ise usta GÜLTEKİN UYGUR, kariyerinin ilk finalini oynayan rakibi Muammer Saraçoğlu karşısında elde ettiği 2-0'lık skorla zengin ünvan koleksiyonuna bir yenisini eklemiştir.

Ekim-Kasım 2013 Sezonluk Karma Turnuvalar'ın toplam 30 kişilik katılımla oynanan İstanbul ayağının final eşleşmesinde sezonun yıldız ismi usta GÜLTEKİN UYGUR, usta Hakan Aksu karşısında ilk finali 3-11 kaybetse de, son finalde 16-6 galip gelerek şampiyonluğa ulaşmıştır.

ANKARA:
Toplam 10 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Ankara Küme´de bir önceki sezonun II. Küme şampiyonu ileri oyuncu BÜLENT ÖZTÜRK sezonu zirvede tamamlayarak kürsüdeki yerini korumuştur.

BODRUM:
Toplam 15 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Bodrum Küme´de bölgenin yıldız isimlerinden uzman ALP EYYÜPOĞLU averaj farkıyla şampiyonluk koltuğuna oturan isim olmuştur.

KDZ.EREĞLİ:
Bu bölgemizde Ekim-Kasım 2013 Sezonu oynanmamıştır.

İZMİR:
Bu bölgemizde Ekim-Kasım 2013 Sezonu oynanmamıştır.

EDİRNE:
Toplam 11 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Edirne I. Küme´de bölgenin kıdemli ismi uzman AHMET DENİZ averaj farkıyla yeni bir şampiyonluğa ulaşırken, toplam 15 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Edirne II. Küme'de ise yine bölgenin yüksek kariyerli isimlerinden biri olan uzman MUHARREM DEMİR mutlu sona ulaşmayı başarmıştır.

ANTALYA:
Toplam 15 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Antalya I. Küme´de 2013 yılında birinciliklere ambargo koyan usta İLKER GÖÇHAN bir sezon aradan sonra şampiyonluk koltuğunu devralırken, toplam 25 katılımcının iki grupta mücadele ettiği Antalya II. Küme finalinde ise liglerdeki ilk sezonunda final oynama başarısını gösteren rakibi Ersel Ayvaz karşısında 2-1'lik final skoruyla mutlu sona ulaşan BURAK TEMEL kariyerinin ilk küme şampiyonluğunu elde etmiştir.

Ekim-Kasım 2013 Sezonluk Karma Turnuvalar'ın toplam 23 kişilik katılımla oynanan Antalya ayağının final eşleşmesinde bir önceki sezonun da şampiyonu usta CENGİZ ERGİN, rakibi Metin Çubuk karşısında ilk finali 12/6 kazanarak ardarda ikinci şampiyonluğunu elde etmiştir.

BURSA:
Toplam 12 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Bursa I. Küme´de usta İRFAN MIZRAKÇI sezonu averaj farkıyla zirvede tamamlayarak zengin ünvan koleksiyonuna yeni bir bölge şampiyonluğu eklerken, toplam 19 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Bursa II. Küme'de ise bölgenin bir diğer kıdemli ismi ileri uzman EYÜP DURMUŞ yine averaj farkıyla şampiyonluğa ulaşmayı başarmıştır.

KOCAELİ:
Toplam 16 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Kocaeli Küme'de bölgenin en kıdemli isimlerinden uzman AZİZ KELEŞ açık puan farkıyla şampiyonluk koltuğuna oturmayı başarmıştır.

TEORİK TAVLA YARIŞMASI:
Tüm noktalardan toplam 5 kişilik iştirakle oynanan Ekim-Kasım 2013 Sezonu Teorik Tavla Yarışması'nda İstanbul'dan KEMAL OKAL toplam 1275 teorik puan ile birinciliğe ulaşırken, İstanbul'dan usta Cumhur Bektüre toplam 954 teorik puan ile ikincilikte kalmıştır.

Böylelikle 2013 Teorik Tavla Yarışmaları tamamlanmış, toplam 5629 teorik puan ile şampiyonluğa ulaşan Ankara'dan uzman ÜMİT BATA, elde ettiği bu derece ile hem +500 ödül puanının, hem de Büyük Final 2013'e doğrudan iştirak hakkının sahibi olmuştur. Bata'nın ardından kılpayı farkla İstanbul'dan usta Hakan Aksu 4117 teorik puanla ikincilik, bir önceki yılın şampiyonu İstanbul'dan usta Cumhur Bektüre ise 4107 teorik puan ile üçüncülük kürsüsünde yerlerini almışlardır.

Ekim-Kasım 2013 Sezonu Detayları için tıklayınız.

Modern Tavla Genel Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Ustalık Puanı Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Lig Kuralları için tıklayınız.

Karma Turnuva Kuralları için tıklayınız.

Geçmiş Sezon Arşivleri için tıklayınız.




Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit