WBF-Türkiye

Körfez'in 2014 Tavla Şampiyonu Belirlendi...

2014-03-25 20:35:38

WBF-Türkiye Organizasyonu'nca Kocaeli'de yılda bir defa tertiplenen bölge tavla şampiyonalarının 2014 aktivitesi ve WBF-Türkiye 2014 Ulusal Tavla Turu'nun ikinci etabı olan WBF-Türkiye IV. Kocaeli Bölge Tavla Şampiyonası, 22-23 Mart 2014 tarihlerinde, toplam 5 noktadan (Kocaeli, İstanbul, Ankara, Bursa, Edirne) 86 kişilik katılımla gerçekleşmiş ve başarıyla tamamlanmıştır. Şampiyona için bu yıl yeni tarihinde yine Kocaeli'nin 5 yıldızlı ilk oteli olan ev sahibimiz Emex Otel'in lüks ortamında buluşan tavlaseverler, iki gün yaklaşık 28 saat boyunca Körfez'in yeni tavla şampiyonu olabilmek için mücadele etmişlerdir.

Baştan sona internetten canlı yayınlanan ve her seferinde olduğu gibi yine özellikle ev sahibi WBF-Türkiye Kocaeli Modern Tavla Ligi mensuplarının katkılarıyla katılımcılara çeşitli sürprizlerin sunulduğu organizasyon, WBF-Türkiye patentli Modern Takipli Çift Eliminasyon Stili Ana Aktivite yanında “Geleneksel”, “Hakan Özkale Anısına Danışman Çiftler”, “Havuz”, “Ekstra Kazanç”, “Bayanlar Özel”, “Jackpot”, “1-Puan” ve tüm UTT 2014 etaplarının kurumsal ev sahibi olan Elit Tavla Spor Kulübü Derneği üyelerine özel “Elit Kupa” yan aksiyonları ile tam 9 ayrı kategoride gerçekleşmiş ve iştirakçilerin iki gün boyunca tavlaya doymaları sağlanmıştır.

Şampiyonanın toplam 45 kişilik katılımla oynanan ana aktivite finalinde, aynı zamanda organizasyonun "Elit Kupa" yan aktivitesinde elde ettiği birincilik ile şampiyonada yıldızlaşan Kocaeli'den uzman AZİZ KELEŞ, Galipler Grubu yarı finalinde kendisini mağlup eden Ankara'dan ileri oyuncu Fatih Öziş karşısında başabaş bir mücadeleye sahne olan 100 dakikalık ilk finali 11/9, WBF-Türkiye organizasyon tarihinin en uzun süreli final müsabakası olan, kazananın birkaç kez el değiştirdiği ve şampiyonun son zarlarda belli olduğu seyir zevki had safhadaki tam 190 dakikalık son finali ise 15/14'lük skorlarla kazanarak şampiyonanın zirvesine ulaşmış ve böylelikle WBF-Türkiye 2014 Kocaeli Bölge Şampiyonluğu ünvanının sahibi olmuştur.

Şampiyonanın toplam 28 kişilik iştirak alan geleneksel tavla finalinde ise, 110 dakika süren mücadele sonucunda mutlu sona ulaşan taraf, aynı zamanda oynadığı "1-Puan" finali ile şampiyonanın diğer bir yıldız ismi olan son şampiyon İstanbul'dan ileri uzman Mehmet Ali Akpolat karşısında 9/5'lik net skorla galip gelerek ardarda 5 maçlık seriyle namağlup şampiyonluğa ulaşmayı başaran ve böylelikle henüz 2 ay önce başlayan kariyerine kıymetli bir şampiyonluk ünvanı yazdırmayı başaran İstanbul'dan YASİN OKAL olmuştur.

Denize sıfır konumu, lüks iç dekorasyonu ve üst düzey lezzetleri ile bir kez daha beğeni alan ev sahibimiz Emex Otel yanında Arastapark Özsüt, NCity AVM, Öz Can Pişmaniye, Red Paprika, MyBilet, Yenigün Tavla, 869BG, İkiyıldız Kristal ve Kıbrıs Merit Park Hotel sponsorluklarında gerçekleşen şampiyonanın dikkat çeken diğer isimleri, 2010 yılında kaybettiğimiz merhum Hakan Özkale anısına ithafen tertiplenen "Danışman Çiftler" aktivitesini ardarda ikinci kez kazanmayı başaran İstanbul'dan ileri usta Arda Fındıkoğlu ile aynı zamanda elde ettiği "Geleneksel" aktivite üçüncülüğü ve "Elit Kupa" ikinciliği ile şampiyonanın yıldızlarından Kocaeli'den Mustafa Aydın ikilisi yanında elde ettiği Ana Aktivite dördüncülüğü yanında "1-Puan" yan aktivitesinde şampiyonluğa ulaşan ve "Hakan Özkale Anısına Danışman Çiftler" yan aktivitesinde de final oynayan İstanbul'dan ileri usta Abdullah Sorgüven olurken, tüm dereceye girenler ünvan, kupa ve başarı sertifikaları yanında çeşitli armağanlar ve ödül puanları ile ödüllendirilmişlerdir.

Turnuva fotoğraflarına "Albüm" köşemizden ulaşabileceğiniz organizasyonun başarısında, baştan sona tüm aşamalardaki kıymetli katkıları ve eşsiz misafirperverlikleri ile en büyük paya sahip olan Kocaeli direktörlerimiz Sn. Tolga Özkale ve Sn. Tunç Sökmener yanında misafirlerimize sundukları ikramlar için Sn. Mustafa Aydın, Sn. Ramazan Gür ve Sn. Yaşar Can ile faaliyetimize ilgi gösteren tüm tavlasever dostlarımıza teşekkür ederiz.


IV. Kocaeli Bölge Modern&Geleneksel Onur Tablosu

Turnuva Sonuçları için tıklayınız.

Anadolu Ajansı tarafından hazırlanan haber videosu için tıklayınız.

2014 Ulusal Tavla Turu Puan Durumu'nun güncel hali için tıklayınız.

Modern Tavla Genel Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Geleneksel Tavla Genel Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.




Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit