WBF-Türkiye

Karadeniz Ereğli'nin 2014 Bölge Şampiyonu Belirlendi...

2014-08-21 03:52:16
805

WBF-Türkiye Organizasyonu'nca Karadeniz Ereğli'de yılda bir defa düzenlenen bölge şampiyonalarının 2014 aktivitesi ve WBF-Türkiye 2014 Ulusal Tavla Turu'nun beşinci etabı olan WBF-Türkiye VIII. Kdz. Ereğli Tavla Şampiyonası, 16-17 Ağustos 2014 tarihlerinde, 7 noktadan (İstanbul, Kocaeli, Ankara, Kdz.Ereğli, Zonguldak, Edirne, Adana) toplam 77 kişilik katılımla gerçekleşmiş ve başarıyla tamamlanmıştır.

2012 yılında ilk dört tur etabı sonucunda liderken geldiği bu şampiyona esnasında aniden yitirdiğimiz, Türk tavla camiasının en kıymetli isimlerinden merhum Richard Lukas'ın değerli hatırasına ithaf edilen şampiyona için bu kez Kdz. Ereğli'deki yeni ev sahibimiz Keleşler Park Otel'de buluşan tavlaseverler, iki gün yaklaşık 24 saat boyunca bölgenin yeni şampiyonu olabilmek için mücadele etmişlerdir.

Baştan sona internetten canlı yayınlanan şampiyonanın toplam 40 kişilik iştirak alan ve camiamızın kıdemli ve saygın iki isminin karşı karşıya geldiği ana aktivite modern tavla finalinde Kocaeli'den uzman TOLGA ÖZKALE, ülkemizin en yüksek kariyerli oyuncularından biri olup aynı zamanda bu şampiyonayı da 2007 yılında kazanmış olan İstanbul'dan ileri usta Abdullah Sorgüven karşısında yalnızca 40 dakika süren ilk finali tam 12-0'lık büyük bir zaferle kazanarak toplamda ardarda 6 maçlık galibiyet serisiyle namağlup zirveye ulaşmış ve böylelikle WBF-Türkiye 2014 Kdz. Ereğli Bölge Şampiyonluğu ünvanı ile kariyerindeki ilk bölge şampiyonluğunu elde etmiştir.

Şampiyonanın toplam 31 kişilik iştirak alan geleneksel tavla finalinde ise Karadeniz Ereğli camiamızın kuvvetli oyunculuğu yanında centilmenliğiyle tanıdığı ileri oyuncu ZAFER KARADAĞ, bir WBF-Türkiye organizasyonunda ilk defa yer almasına rağmen usta isimlere karşı çıkardığı başarılı müsabakalar ile dikkat çeken Zonguldak'tan Rahmi Kabaoğlu karşısında 3-6 geriden geldiği 70 dakikalık mücadele sonucunda 9-6'lık skorla galip gelerek ardarda 5 maçlık galibiyet serisiyle namağlup mutlu sona ulaşan taraf olmuş ve bu derecenin kendi bölgesinde kalmasını sağlamıştır.

Lüks iç dekorasyonu ve üst düzey lezzetleri yanında faaliyet boyunca verilen güleryüzlü ve yüksek kaliteli hizmet ile büyük beğeni kazanan ev sahibimiz Keleşler Park Otel yanında MyBilet, İkiyıldız Kristal, Yenigün Tavla, 869BG ve Kıbrıs Merit Park Hotel sponsorluklarında düzenlenen şampiyona, "Richard Lukas Anısına Danışman Çiftler", "Havuz", “Ekstra Kazanç”, "Jackpot", "1-Puan", "Bayanlar Özel" ve tüm UTT 2014 etaplarının kurumsal ev sahibi olan Elit Tavla Spor Kulübü Derneği üyelerine özel “Elit Kupa” yan aksiyonları ile zenginleştirilerek tam 9 ayrı kategoride oynanmıştır.

Şampiyonanın dikkat çeken isimleri, başta elde ettiği "Richard Lukas Anısına Danışman Çiftler" ve " Havuz" yan aktivite şampiyonlukları ile Edirne'den uzman Hamza Güven yanında bir önceki yıl kazanmış oldukları "Richard Lukas Anısına Danışman Çiftler" aktivitesinde bu kez final oynama başarısını gösteren Ankara'dan Tuğçe Bultan Şermet ile aynı zamanda ana aktivite üçüncülüğüne kadar da ilerlemeyi başaran Ankara'dan ileri uzman Ümit Bata ikilisi, son üç tur etabında ardarda kazanmış olduğu "Elit Kupa" yan aktivitesinde bir kez daha final oynamayı başaran Kocaeli'den ileri uzman Aziz Keleş, oynadığı ana aktivite finali ile UTT-2014'ün liderlik koltuğunu devralan İstanbul'dan ileri usta Abdullah Sorgüven ve ana aktivitede 5/6 dilimine ulaşmayı başarırken "Havuz" yan aktivitesinde de final oynamak suretiyle UTT-2014'te zirve yarışına yeniden ortak olan İstanbul'dan usta Gültekin Uygur olurken, tüm dereceye girenler, ünvan, kupa ve başarı sertifikaları yanında toplam 6000TL'yi aşkın değerde çeşitli armağanlar ve ödül puanları ile ödüllendirilmişlerdir.

Turnuva fotoğraflarına "Albüm" köşemizden ulaşabileceğiniz şampiyonanın başarısında, tüm aşamalardaki kıymetli katkıları ile büyük paya sahip olan Sn. Adnan Özben ve Sn. Uğur Duru'ya, ev sahibimiz Keleşler Park Otel'in tüm personeline ve organizasyonda yer alan tavlasever dostlarımıza ilgilerinden ötürü teşekkür ederiz.


VIII. Kdz. Ereğli Bölge Modern&Geleneksel Onur Tablosu

Turnuva Sonuçları için tıklayınız.

Cihan Haber Ajansı tarafından hazırlanan haber videosu için tıklayınız.

2014 Ulusal Tavla Turu Puan Durumu'nun güncel hali için tıklayınız.

Modern Tavla Genel Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Geleneksel Tavla Genel Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.




Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit