WBF-Türkiye

Yeşil Bursa, 2014 Yılı Şampiyonlarını Buldu...

2014-11-25 23:14:41
559

WBF-Türkiye Organizasyonu'nca Bursa'da yılda bir defa düzenlenen bölge şampiyonalarının 2014 aktivitesi ve WBF-Türkiye 2014 Ulusal Tavla Turu'nun sekizinci etabı olan WBF-Türkiye VI. Bursa Tavla Şampiyonası, 22-23 Kasım 2014 tarihlerinde, toplam 9 farklı noktadan (Bursa, İstanbul, Edirne, Ankara, Kocaeli, Eskişehir, İzmir, Bodrum, Marmaris) 112 kişilik katılımla gerçekleşmiş ve başarıyla tamamlanmıştır. Şampiyona için Bursa'daki yeni ev sahibimiz Anatolia Hotel'in keyifli ortamında buluşan tavlaseverler, iki gün yaklaşık 26 saat boyunca Yeşil Bursa'nın yeni bölge şampiyonu olabilmek için mücadele etmişlerdir.

Baştan sona internetten canlı yayınlanan şampiyonanın, toplam 60 kişilik iştirak alan ana aktivite modern tavla finalinde, erken turlarda düştüğü Mağluplar Grubu'nda elde ettiği ardarda 7 maçlık galibiyet serisiyle final masasına varan Edirne'den Şenol Günsel karşısında yalnızca 25 dakika süren ilk final mücadelesinden 11/0'lık büyük zaferle galip ayrılan İstanbul'dan usta SEDAT SORGÜVEN, ardarda 7 maçlık galibiyet serisiyle şampiyonanın zirvesine namağlup ulaşmış ve önceki yıllarda iki defa üçüncülükte kalarak kıyısından döndüğü WBF-Türkiye Bursa Bölge Şampiyonluğu ünvanını kariyerine eklemeyi başarmıştır.

Şampiyonanın toplam 46 kişilik iştirak alan geleneksel tavla finalinde ise, UTT-2014'ün önceki iki etabında da elde ettiği ardarda derecelerle yıldızlaşmış olan İstanbul'dan usta GÜLTEKİN UYGUR, ilk kez bir WBF-Türkiye faaliyetinde yer alıyor olmakla birlikte sportmen tarzı ve güleryüzlülüğüyle alkış alan Bursa'dan Fikret Yılmaz karşısında, toplam 70 dakika süren mücadele sonucunda 9/5'lik net skorla galip gelerek ardarda 6 maçlık galibiyet serisiyle namağlup mutlu sona ulaşmış ve böylelikle son etap öncesinde UTT-2014'teki liderliğini puan farkını daha da açarak korumuştur.

"Danışman Çiftler", "Havuz", "Jackpot", "1-Puan", "Ekstra Kazanç", "Bayanlar Özel" ve tüm UTT 2014 etaplarının kurumsal ev sahibi olan Elit Tavla Spor Kulübü Derneği üyelerine özel “Elit Kupa” yan aksiyonları ile zenginleştirilerek tam 9 ayrı kategoride oynanan şampiyona, rutin sponsorlarımız Merit Park Hotel, MyBilet, İkiyıldız Kristal, Yenigün Tavla ve 869BG yanında yeni ev sahibimiz Anatolia Hotel ve bu yıl Bursa'dan Nilüfer Belediyesi, Tevfik Alpak Organizasyon, Elyaf Tekstil, Tımarhane, Minteks, Kardelen, Bursa Carrefour, Bakış Çiçekçilik, Yaşar Konfeksiyon, Nevzat Cam, Moss Kuaför, Ender Ostaş Reklam, HMY Tekstil, Sekomat, İpek Yolu, Magic Copy, Uzman Işık Tekstil ve Yaymacılar Odası Bursa Şubesi'nin destekleriyle daha da güçlenmiştir.

Organizasyonun dikkat çeken diğer isimleri, "Geleneksel" aktivitede aldığı üçüncülük yanında "Danışman Çiftler" yan aktivitesinde final oynayan Kocaeli'den Mahmut Kamar, ana aktivitede 5/6 dilimine ulaşırken "Elit Kupa" yan aktivitesinde final oynamayı başararak UTT-2014 zirve yarışında takibini sürdüren İstanbul'dan ileri usta Abdullah Sorgüven, UTT-2014'ün bir önceki etabı Antalya'da elde ettiği "Elit Kupa" şampiyonluğu ünvanını bu etapta da koruyan İstanbul'dan ileri usta Arda Fındıkoğlu, 2013 yılının Bursa etabında elde ettiği "1-Puan" şampiyonluğu ünvanını bu yıl da koruyan Kocaeli'den uzman Tunç Sökmener ve bu organizasyona Edirne bölge yöneticimiz Sn. Hamza Güven liderliğinde 12 kişilik bir ekiple iştirak ederek Ana Aktivite ile "Danışman Çiftler" ve "Havuz" yan aktivitelerinde toplam 7 derece elde eden renkli Edirne Delegasyonu oyuncuları olurken, tüm dereceye girenler ünvan, kupa ve başarı sertifikaları yanında toplam 6000TL'yi aşkın değerde çeşitli armağanlar ve ödül puanları ile ödüllendirilmişlerdir.

Turnuva fotoğraflarına "Albüm" köşemizden ulaşabileceğiniz şampiyonanın başarısında, baştan sona tüm aşamalardaki kıymetli katkıları ile en büyük paya sahip olan Bursa bölge direktörümüz Sn. Ece Tamer yanında asistan direktörümüz Sn. Hasan Ali Karataban'a, misafirlerimizin en iyi şekilde ağırlanması için otelin anahtarını tarafımıza teslim eden Anatolia Hotel Genel Müdürü Sn. Alpay Güçlü'ye ve organizasyonumuza gösterdikleri ilgiden ötürü şampiyonada yer alan tüm tavlasever dostlarımıza teşekkür ederiz.


VI. Bursa Bölge Modern&Geleneksel Onur Tablosu

Turnuva Sonuçları için tıklayınız.

2014 Ulusal Tavla Turu Puan Durumu'nun güncel hali için tıklayınız.

Modern Tavla Genel Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Geleneksel Tavla Genel Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.




Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit