WBF-Türkiye

Modern Tavla Ligleri'nde Kasım-Aralık 2014 Sezonu Tamamlandı...

2014-12-31 01:37:04
458

İstanbul, Ankara, Edirne, Antalya, Bursa ve Kocaeli'nde eş zamanlı yürütülen WBF-Türkiye Modern Tavla Ligleri'nde Kasım-Aralık 2014 Sezonu, 04 Ocak tarihinde oynanan final müsabakalarıyla tamamlanmıştır. Sonuçlar bölgelere göre aşağıdadır:

İSTANBUL:
Toplam 14 yıldız oyuncunun yer aldığı ve mücadelenin son maça kadar sürdüğü İstanbul Altın Küme'de son dönemin başarılı ismi ileri oyuncu MAHİR KASUTO sezonu averaj farkıyla lider tamamlayarak kariyerinin ilk bölge şampiyonluğunu elde ederken, toplam 24 katılımcının iki grupta mücadele ettiği İstanbul I. Küme'nin final eşleşmesinde ise liglerimize ilk kez dahil olduğu geçen sezonun II. Küme şampiyonu olup hızlı yükselişini sürdüren Babür Eren karşısında 2-0'lık final skoruyla galip gelen ileri oyuncu MUSTAFA ŞEKER kariyerine yeni bir küme şampiyonluğu eklemiştir. Toplam 29 katılımcının iki grupta mücadele ettiği İstanbul II. Küme'de mutlu sona ulaşan isim ise, final eşleşmesindeki rakibi Fatih Seven karşısında elde ettiği 2-0'lık net final skoruyla kariyerinin ilk küme şampiyonluğunu elde eden C. TAMER CELASUN olmuştur.

Kasım-Aralık 2014 Sezonluk Karma Turnuvalar'ın toplam 29 kişilik katılımla oynanan İstanbul ayağının final eşleşmesinde genç ileri oyuncu YASİN OKAL, Galipler Grubu yarı finalinde de karşılaştığı rakibi ileri uzman Fatih Simer karşısında ilk finali 11/3'lük net skorla kazanarak namağlup zafere ulaşan isim olmuştur.

ANKARA:
Toplam 28 katılımcının iki grupta mücadele ettiği Ankara Küme´nin final eşleşmesinde bir önceki sezonun bölge şampiyonu Fuat Gümüşlüol karşısında 2-1'lik final skoruyla galip gelmeyi başaran ileri uzman TANSEL DOĞAN, bir önceki sezon teslim etmiş olduğu şampiyonluk koltuğunu yeniden devralmayı başarmıştır.

BODRUM:
Bu bölgemizde Kasım-Aralık 2014 Sezonu oynanmamıştır.

KDZ.EREĞLİ:
Bu bölgemizde Kasım-Aralık 2014 Sezonu oynanmamıştır.

İZMİR:
Bu bölgemizde Kasım-Aralık 2014 Sezonu oynanmamıştır.

EDİRNE:
Toplam 14 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Edirne I. Küme´de bölgenin başarılı isimlerinden uzman MUHARREM DEMİR sezonu averaj farkıyla zirvede tamamlayarak kariyerine yeni bir bölge şampiyonluğu eklerken, toplam 17 katılımcının tek grupta mücadele ettiği ve şampiyonun tam dört oyuncu arasında averaj farkıyla belirlendiği Edirne II. Küme'de ise ileri oyuncu MUSTAFA KANAL ipi göğüsleyen taraf olmuştur.

ANTALYA:
Toplam 14 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Antalya I. Küme´de aynı zamanda bölgenin lig direktörlüğünü de yürütmekte olan tecrübeli usta CENGİZ ERGİN averaj farkıyla şampiyonluğa ulaşırken, toplam 36 katılımcının iki grupta mücadele ettiği Antalya II. Küme finalinde ise rakibi Mustafa Bezci karşısında 2-0'lık net final skoruyla galip gelen ALİ OSMAN MERTSÖZ, kariyerinin ilk küme birinciliğini elde etmiştir.

Kasım-Aralık 2014 Sezonluk Karma Turnuvalar'ın toplam 22 kişilik katılımla oynanan Antalya ayağının final eşleşmesinde ileri uzman Tuğrul Öngel karşısında ilk finalde 11/5, büyük çekişmeye sahne olan son finalde ise 16/12'lik skorlarla galip gelmeyi başaran AHMET KESKİN mutlu sona ulaşan isim olmuştur.

BURSA:
Toplam 10 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Bursa I. Küme´de aynı zamanda bölgenin asistan lig direktörlüğünü de yürütmekte olan HASAN ALİ KARATABAN, daha önce birkaç defa elinden kaçırdığı bölge şampiyonluğuna ulaşmayı bu kez başarırken, toplam 17 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Bursa II. Küme'de ise FİKRET YILMAZ, Kasım ayında gerçekleştirilen VI. Bursa Bölge Şampiyonası'ndaki başarısının ardından katıldığı liglerimizde de henüz ilk sezonunda açık ara farkla şampiyonluğa ulaşarak dikkat çekmiştir.

KOCAELİ:
Toplam 15 katılımcının tek grupta mücadele ettiği ve sezona devam ederken 17 Aralık 2014 tarihinde geçirmiş olduğu iş kazası sonucu genç yaşta aniden yitirdiğimiz büyük kaybımız merhum Ferdi Eryener'in kıymetli hatırasına ithafen isminin başa yazıldığı Kocaeli Küme'de bölgenin en kıdemli isimlerinden uzman RAMAZAN GÜR sezonu zirvede tamamlayarak kariyerine yeni bir şampiyonluk eklemiştir.

Kasım-Aralık 2014 Sezonu Detayları için tıklayınız.

Modern Tavla Genel Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Ustalık Puanı Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Lig Kuralları için tıklayınız.

Karma Turnuva Kuralları için tıklayınız.

Geçmiş Sezon Arşivleri için tıklayınız.




Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit