WBF-Türkiye

WBF-Türkiye 2015 Ulusal Tavla Turu, Başkent'ten Yola Çıktı...

2015-02-18 19:40:28
766

WBF-Türkiye Organizasyonu'nca Ankara'da yılda bir defa düzenlenen bölge şampiyonalarının 2015 aktivitesi ve WBF-Türkiye 2015 Ulusal Tavla Turu'nun açılış etabı olan WBF-Türkiye XI. Ankara Tavla Şampiyonası, 14-15 Şubat 2015 tarihlerinde, toplam 6 farklı noktadan (Ankara, İstanbul, Kocaeli, Edirne, Adana, İzmir) 80 kişilik katılımla gerçekleşmiş ve başarıyla tamamlanmıştır. İnternet üzerinden baştan sona canlı yayınlanan şampiyona için bu yıl yine Ankara'daki ev sahibimiz Elit Palas Boutique Hotel'in sıcak ortamında buluşan tavlaseverler, iki gün yaklaşık 26 saat boyunca Başkent'in yeni bölge şampiyonu olabilmek için mücadele etmişlerdir.

Şampiyonanın toplam 43 kişilik iştirak alan ana aktivite modern tavla finali İstanbul'dan iki yüksek kariyerli ismin mücadelesine sahne olmuştur. Başkent'te daha önce 2006, 2008 ve 2009 yıllarında üç kez bölge şampiyonluğuna ulaşmış ve geçtiğimiz yıl yine final oynamış olan usta GÜLTEKİN UYGUR, Galipler Grubu finalinde de 0-10 geriden gelerek yenmeyi başardığı uzman Nejat Alkap karşısında başabaş bir mücadeleye sahne olan ve 75 dakika süren ilk final müsabakasını 8-12 yitirse de, 65 dakika süren son final müsabakasını tam 15-0'lık büyük bir zaferle kazanarak mutlu sona ulaşmıştır. Böylelikle tam dördüncü kez WBF-Türkiye Ankara Bölge Şampiyonluğu ünvanının sahibi olan Uygur, aynı zamanda "Jackpot" yan aktivitesinde de birinciliğe ulaşarak bir şampiyonanın daha mutlak yıldız ismi olmuştur.

Şampiyonanın toplam 28 kişilik iştirak alan ve camiamızın iki saygın isminin karşı karşıya geldiği geleneksel tavla finalinde ise, Edirne'den ileri uzman Hamza Güven karşısında baştan sona başabaş ilerleyen 95 dakikalık mücadele sonucunda 9-7'lik skorla galip gelen Ankara'dan ileri uzman CEMALETTİN ERİŞEN, böylelikle ardarda 6 maçlık galibiyet serisiyle namağlup mutlu sona ulaşan taraf olmuştur.

Lüks ortamı yanında hizmet kalitesiyle bir kez daha büyük beğeni alan ev sahibimiz Elit Palas Boutique Hotel yanında MyBilet, İkiyıldız Kristal, Yenigün Tavla, 869BG, Bodrum Delfi Hotel ve Kıbrıs Merit Park Hotel sponsorluklarında düzenlenen, "Ali Arcan Güney Anısına Danışman Çiftler", "Havuz", "Jackpot", "1-Puan", "Ekstra Kazanç", "Bayanlar Özel" ve tüm UTT 2015 etaplarının kurumsal ev sahibi olan Elit Tavla Spor Kulübü Derneği üyelerine özel “Elit Kupa” yan aksiyonları ile zenginleştirilerek tam 9 ayrı kategoride oynanan şampiyonanın dikkat çeken diğer isimleri, kazandığı ana aktivite ikinciliği yanında "Jackpot" yan aktivitesinde yarı final oynayan İstanbul'dan uzman Nejat Alkap, elde ettiği "Geleneksel" aktivite ikinciliği yanında "1-Puan" yan aktivitesinde şampiyon olup "Elit Kupa" yan aktivitesinde de yarı final oynayan Edirne'den ileri uzman Hamza Güven ve "Havuz" yan aktivitesinde ardarda ikinci kez şampiyonluğa ulaşan Ankara'dan uzman Amaç Volkan Er olurken, tüm dereceye girenler ünvan, kupa ve başarı sertifikaları yanında toplam 6000TL'yi aşkın değerde çeşitli armağanlar ve ödül puanları ile ödüllendirilmişlerdir.

Turnuva fotoğraflarına "Albüm" köşemizden ulaşabileceğiniz şampiyonada yer alan tüm tavlasever dostlarımıza organizasyonumuza gösterdikleri ilgiden ötürü teşekkür ederiz.


XI. Ankara Bölge Modern&Geleneksel Onur Tablosu

Turnuva Sonuçları için tıklayınız.

2015 Ulusal Tavla Turu Puan Durumu'nun güncel hali için tıklayınız.

Modern Tavla Genel Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Geleneksel Tavla Genel Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.




Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit