WBF-Türkiye

Bu Gurur Hepimizin... 2015 Dünya Tavla Şampiyonu Cihangir Çetinel!!!

2015-08-12 05:43:38

IPATT Group organizasyonunda, bu yıl 02-09 Ağustos 2015 tarihlerinde Monako, Monte Carlo'da yaklaşık 40 ülkeden toplam 244 oyuncunun iştirakiyle gerçekleşen 40. Dünya Modern Tavla Şampiyonası'nın her anlamdaki yıldızı Türkiye olmuştur.

Bugüne dek Amerikalı ve Avrupalı direktörlerce yönetilen şampiyonanın ana direktör pozisyonuna bu yıl organizasyon liderimiz Arda Fındıkoğlu'nun davet edilişi akabinde şampiyonanın Fındıkoğlu ve ekibinin yönetiminde başarıyla tamamlanmış oluşu, ülkemizin adını dünya tavla camisında organizasyonel anlamda yükseklere taşımış ve hepimizi gururlandırmıştır.

Bu şampiyonada ülke olarak oyuncularımızdan yıllardır beklediğimiz başarı da bu yıl en sonunda gelmiş, şampiyonanın ana kategorisinde sırasıyla Babillon (Fransa), Nuniyants (ABD), Danilowitsch (Almanya), Nelson (Hong Kong), Bauer (ABD), Öngel (Türkiye/İngiltere), Khactryan (Ermenistan) ve finalde 19-8'lik açık ara skorla Erokhin (Rusya) karşısında aldığı ardarda 8 maçlık galibiyet serisiyle, tüm tavlaseverlerin hayallerini süsleyen, paha biçilmez Dünya Tavla Şampiyonluğu ünvanına namağlup erişen uluslararası usta CİHANGİR ÇETİNEL'in bu destansı zaferi ile ülkemizin adı şampiyonanın zirvesine yerleşmiştir.

40. Dünya Tavla Şampiyonu Çetinel'in aynı zamanda Speedgammon yan aktivitesinde final oynaması kendisini tüm organizasyonun mutlak yıldızı yaparken, Türk oyuncu grubumuzdan Engin Öngel'in ana kategoride 6/8 diliminde yer alması ve yanısıra Nevzat Doğan'ın ana kategori son şans kademesinde final oynaması da alkış alan diğer başarılarımız olarak kayda geçmiştir.

11 Ağustos 2015 itibariyle yurda dönen ve başta ülkemiz adına bir hayali gerçeğe dönüştüren Çetinel olmak üzere şampiyona boyunca her biri üzerlerine düşeni fazlasıyla yerine getiren Türk oyuncu grubumuz ile şampiyonanın hatasız tamamlanmasını sağlayan Fındıkoğlu ve ekibini WBF-Türkiye ailesi adına en içten duygularla tebrik ederiz.


2015 Dünya Modern Tavla Şampiyonu CİHANGİR ÇETİNEL & Zaferin Canlı Türk Şahitleri

Turnuva Sonuçları için tıklayınız.

Turnuva Albümü için tıklayınız.

Çetinel-Erokhin final videosu için tıklayınız.




Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit