WBF-Türkiye

Modern Tavla Ligleri'nde Yaz 2015 Sezonu Tamamlandı...

2015-10-14 05:23:27
579

İstanbul, Ankara, Edirne, Antalya, Bursa ve Kocaeli'nde eş zamanlı yürütülen WBF-Türkiye Modern Tavla Ligleri'nde Yaz 2015 Sezonu, 04 Ekim tarihinde oynanan final müsabakalarıyla tamamlanmıştır. Sonuçlar bölgelere göre aşağıdadır:

İSTANBUL:
Toplam 13 yıldız oyuncunun yer aldığı İstanbul Altın Küme'de, bir önceki sezonun da I. Küme şampiyonu olan ileri oyuncu BURAK ÇULHACI puan farkıyla bölgenin yeni şampiyonu olurken, toplam 22 katılımcının iki grupta mücadele ettiği İstanbul I. Küme'nin final eşleşmesinde mazereti nedeniyle müsabakaya çıkamayan uzman Serdar Önal karşısında hükmen galip gelen usta YALÇIN ŞİMŞEK, böylelikle kariyerine yeni bir küme şampiyonluğu eklemiştir. Toplam 29 katılımcının iki grupta mücadele ettiği İstanbul II. Küme'nin finalinde mutlu sona ulaşan taraf ise, ligimizdeki henüz ikinci sezonunda küme finali oynama başarısı gösteren Onur Çayır karşısında elde ettiği 2-0'lık net final skoruyla kariyerine yeni bir küme şampiyonluğu ekleyen bir diğer isim, usta FARUK PERKİN olmuştur.

Yaz 2015 Sezonluk Karma Turnuvalar'ın toplam 18 kişilik katılımla oynanan İstanbul ayağının final eşleşmesinde, aynı zamanda bir önceki sezonun da finalisti olan ileri oyuncu EROL ÖZSOY, kıdemli rakibi ileri uzman Fatih Simer karşısında ilk finali 12/8'lik skorla kazanmayı başararak bir önceki sezon elinden kaçırdığı ünvanın namağlup sahibi olmuştur.

ANKARA:
Toplam 11 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Ankara I. Küme´de aynı zamanda bir önceki sezonun II. Küme şampiyonu olan ileri oyuncu HİKMET TUNÇ sezonu averaj farkıyla zirvede tamamlayarak dikkat çeken yükselişini sürdürürken, toplam 12 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Ankara II. Küme'de ise RESUL UYGUR, puan farkıyla ipi göğüsleyerek kariyerinin ilk küme şampiyonluğuna ulaşmıştır.

BODRUM:
Bu bölgemizde Yaz 2015 Sezonu oynanmamıştır.

KDZ.EREĞLİ:
Bu bölgemizde Yaz 2015 Sezonu oynanmamıştır.

İZMİR:
Bu bölgemizde Yaz 2015 Sezonu oynanmamıştır.

EDİRNE:
Yaz 2015 Sezonu'nda bu bölgemizde lig faaliyeti oynanmamış olup, Sezonluk Karma Turnuvalar'ın toplam 32 kişilik katılımla oynanan Edirne ayağının final eşleşmesinde, toplam 17 el süren ilk final mücadelesini rakibi uzman Mustafa Kanal karşısında 11/10'luk kıl payı farkla kazanmayı başaran ileri oyuncu ADİL YILMAZ, şampiyonluk ünvanının namağlup sahibi olmuştur.

ANTALYA:
Toplam 12 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Antalya I. Küme´de, aynı zamanda bir önceki sezonun II. Küme şampiyonu olan ileri oyuncu CEYHUN CEYHAN puan farkıyla elde ettiği birincilikle bölge şampiyonluğu koltuğunu devralırken, toplam 28 katılımcının iki grupta mücadele ettiği Antalya II. Küme'de ise, finaldeki rakibi ileri oyuncu Mustafa Bezci karşısında tüm maçları büyük çekişmeye sahne olarak DMP'de sonuçlanan eşleşmeden 2-1'lik final skoruyla galip ayrılan ileri oyuncu RECEP GÜNEBAKAN kariyerinin ilk küme şampiyonluğunu elde etmiştir.

Yaz 2015 Sezonluk Karma Turnuvalar'ın toplam 22 kişilik katılımla oynanan Antalya ayağının final eşleşmesinde, finale namağlup varan rakibi Mustafa Yıldırımkaya karşısında ilk finali 12/8, son finali ise 15/12'lik skorlarla kazanmayı başaran ileri oyuncu AYHAN OKÇULAR, kariyerinin ilk karma turnuva şampiyonluğuna ulaşmıştır.

BURSA:
Toplam 20 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Bursa Küme´de bir önceki sezonun da bölge şampiyonu olan ileri oyuncu KURTULUŞ AYDIN, sezonu puan farkıyla lider tamamlayarak zirvedeki yerini korumuştur.

KOCAELİ:
Toplam 11 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Kocaeli I. Küme´de OKTAY KABASAKAL sezonu puan farkıyla zirvede tamamlayarak kariyerinin ilk küme ve bölge şampiyonluğuna ulaşırken, toplam 9 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Kocaeli II. Küme'de ise ERKAN ASLAN şampiyonluk ipini puan farkıyla göğüsleyerek mutlu sona ulaşan isim olmuştur.

Yaz 2015 Sezonu Detayları için tıklayınız.

Modern Tavla Genel Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Ustalık Puanı Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Lig Kuralları için tıklayınız.

Karma Turnuva Kuralları için tıklayınız.

Geçmiş Sezon Arşivleri için tıklayınız.




Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit