WBF-Türkiye

Yeşil Bursa, 2015 Yılı Şampiyonlarını Buldu...

2015-12-02 02:05:03
483

WBF-Türkiye Organizasyonu'nca Bursa'da yılda bir defa düzenlenen bölge şampiyonalarının 2015 aktivitesi ve WBF-Türkiye 2015 Ulusal Tavla Turu'nun sekizinci etabı olan WBF-Türkiye VII. Bursa Tavla Şampiyonası, 28-29 Kasım 2015 tarihlerinde, toplam 8 farklı noktadan (Bursa, İstanbul, Kocaeli, Edirne, Ankara, Antalya, İzmir, Bodrum) 110 kişilik katılımla gerçekleşmiş ve başarıyla tamamlanmıştır. Şampiyona için Bursa'daki ev sahibimiz Anatolia Hotel'in şehir manzarasına nazır çatı salonunda buluşan tavlaseverler, iki gün yaklaşık 25 saat boyunca Yeşil Bursa'nın yeni bölge şampiyonu olabilmek için mücadele etmişlerdir.

Baştan sona internetten canlı yayınlanan şampiyonada, toplam 58 kişilik iştirak alan ana aktivite modern tavlanın Kocaeli'den iki başarılı ismin başabaş mücadelesine sahne olan finalinde, kariyerinin ilk final maçına çıkan OKTAY KABASAKAL, Galipler Grubu finalinde de karşılaştığı ve aynı zamanda "Elit Kupa" yan aktivitesinde final oynamak suretiyle şampiyonada yıldızlaşan ileri uzman Güral Bulut karşısında toplam 75 dakika süren ilk final müsabakasını 8-11 yitirse de, toplam 115 dakika süren ve DMP'de sonuçlanan heyecanlı son finalde 16-13'lük kılpayı farkla ipi göğüslemeyi başarmış ve böylelikle kariyerinin ilk bölge şampiyonluğunu elde ederek WBF-Türkiye Bursa Bölge Şampiyonluğu ünvanının sahibi olmuştur.

Şampiyonanın toplam 44 kişilik iştirak alan geleneksel tavla aktivitesinin, bu aktivitede ilk defa final masasına oturan iki oyuncunun karşılaştığı finalinde ise, aynı zamanda "1-Puan" yan aktivitesinde de şampiyonluğa ulaşarak şampiyonanın bir diğer yıldız ismi olan İzmir'den ileri oyuncu ALTUĞ BURDURLU, İstanbul'dan Ömer Aykut Sorgüven karşısında toplam 110 dakika süren mücadele sonucunda 9/2'lik açık ara skorla galip gelerek mutlu sona ulaşmıştır.

"Danışman Çiftler", "Havuz", "Jackpot", "1-Puan", "Ekstra Kazanç", "Bayanlar Özel" ve tüm UTT 2015 etaplarının kurumsal ev sahibi olan Elit Tavla Spor Kulübü Derneği üyelerine özel “Elit Kupa” yan aksiyonları ile zenginleştirilerek tam 9 ayrı kategoride oynanan şampiyona, rutin sponsorlarımız Merit Park Hotel, MyBilet, İkiyıldız Kristal, Yenigün Tavla ve 869BG yanında beğenilen ev sahibimiz Anatolia Hotel ve bu yıl Bursa'dan Nilüfer Belediyesi, Tevfik Alpak Organizasyon, Eldaa Reklam, Minteks, İlka Şekerleme, Gekaser, Donza, Ender Ostaş Reklam, Bursa Carrefour, Tudeks, Aker Ayakkabı, Bakış Çiçekçilik, MC Baby ve Yaymacılar Odası Bursa Şubesi'nin destekleriyle daha da güçlenmiştir.

Organizasyonun dikkat çeken diğer isimleri, başta elde ettiği iki yan aktivite, "Havuz" ve "Danışman Çiftler" şampiyonlukları ile İstanbul'dan uzman Serdar Önal yanında "Jackpot" yan aktivitesinde toplam 4 hakla final tablosuna ulaşmayı başaran ve nihayetinde ikinci olan İstanbul'dan ileri oyuncu Erol Özsoy ve bir önceki yıl kazandığı "1-Puan" yan aktivitesinde bu yıl da final oynamayı başaran Kocaeli'den uzman Tunç Sökmener olurlarken, tüm dereceye girenler ünvan, kupa ve başarı sertifikaları yanında toplam 6000TL'yi aşkın değerde çeşitli armağanlar ve ödül puanları ile ödüllendirilmişlerdir.

Turnuva fotoğraflarına "Albüm" köşemizden ulaşabileceğiniz şampiyonanın başarısında, baştan sona tüm aşamalardaki kıymetli katkıları ile en büyük paya sahip olan Bursa bölge direktörümüz Sn. Ece Tamer yanında asistan direktörümüz Sn. Zehra Aydın'a, misafirlerimizin en iyi şekilde ağırlanması için otelin anahtarını tarafımıza teslim eden Anatolia Hotel Genel Müdürü Sn. Alpay Güçlü'ye ve organizasyonumuza gösterdikleri ilgiden ötürü şampiyonada yer alan tüm tavlasever dostlarımıza teşekkür ederiz.


VII. Bursa Bölge Modern&Geleneksel Onur Tablosu

Turnuva Sonuçları için tıklayınız.

2015 Ulusal Tavla Turu Puan Durumu'nun güncel hali için tıklayınız.

Modern Tavla Genel Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Geleneksel Tavla Genel Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.




Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit