WBF-Türkiye

Modern Tavla Ligleri'nde Nisan-Mayıs 2016 Sezonu Tamamlandı...

2016-06-07 15:09:20
518

İstanbul, Ankara, Bodrum, Edirne, Antalya, Bursa, Kocaeli ve Nisan 2016 itibariyle Kuzey Kıbrıs'ta eş zamanlı yürütülen WBF-Türkiye Modern Tavla Ligleri'nde Nisan-Mayıs 2016 Sezonu, 04 Haziran tarihinde oynanan final müsabakalarıyla tamamlanmıştır. Sonuçlar bölgelere göre aşağıdadır:

İSTANBUL:
Toplam 14 yıldız oyuncunun yer aldığı İstanbul Altın Küme'de bir önceki sezonun da şampiyonu olan usta MURAT HAZIR bu kez puan farkıyla zirvedeki yerini korurken, toplam 25 katılımcının iki grupta mücadele ettiği İstanbul I. Küme'nin final eşleşmesinde DENİZ BAL, yıldız rakibi usta Serkan Koç karşısında nefes kesen maçlar ardından 2-1'lik final skoruyla galip gelerek kariyerinin ilk küme şampiyonluğuna ulaşmıştır. Toplam 23 katılımcının iki grupta mücadele ettiği İstanbul II. Küme'de mutlu sona ulaşan taraf ise, tecrübeli rakibi usta Kemal Aksu karşısında elde ettiği 2-1'lik zaferle K. ZAFER AKBIYIK olmuştur.

Nisan-Mayıs 2016 Sezonluk Karma Turnuvalar'ın toplam 25 kişilik katılımla oynanan İstanbul ayağının final eşleşmesinde ise ileri uzman EMRULLAH COŞAR, sezonun yıldız ismi olan rakibi K. Zafer Akbıyık karşısında ilk finali 11-6, tam 19 elde tamamlanan son finali ise 15-14'lük kılpayı farkla kazanmayı başararak zafere ulaşan taraf olmuştur.

ANKARA:
Toplam 16 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Ankara I. Küme´de bir önceki sezonun da II. Küme şampiyonu olan ileri uzman BÜLENT ÖZTÜRK sezonu averaj farkıyla lider tamamlayarak zirveye yerleşirken, toplam 27 katılımcının iki grupta mücadele ettiği Ankara II. Küme'nin final eşleşmesinde ise liglerdeki ilk sezonunda final oynama başarısını gösteren Murat Erdaç karşısında 2-1'lik final skoruyla mutlu sona ulaşan ALİ PARMAKSIZ kariyerinin ilk küme şampiyonluğunu elde etmiştir.

BODRUM:
Toplam 20 katılımcının tek grupta mücadele ettiği ve ilk iki sıranın averaj farkıyla belirlendiği Bodrum Küme´de bölgenin başarılı isimlerinden ileri uzman ERKAN VARLI bir önceki sezon da lider tamamladığı bölgede şampiyonluk ünvanını korumuştur.

KDZ.EREĞLİ:
Bu bölgemizde Nisan-Mayıs 2016 Sezonu oynanmamıştır.

İZMİR:
Bu bölgemizde Nisan-Mayıs 2016 Sezonu oynanmamıştır.

EDİRNE:
Toplam 10 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Edirne I. Küme´de bir önceki sezonun ikincisi ileri oyuncu ŞENOL GÜNSEL sezonu bu kez puan farkıyla zirvede tamamlayarak kariyerinin ilk bölge birinciliğini elde ederken, toplam 10 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Edirne II. Küme'de ise MURAT GÜREL, yine puan farkıyla kariyerinin ilk küme şampiyonluğuna ulaşmıştır.

ANTALYA:
Toplam 21 katılımcının iki grupta mücadele ettiği Antalya I. Küme´nin bölgenin iki kıdemli ismini karşı karşıya getiren final eşleşmesinde ileri uzman ERHAN ŞAHİN rakibi usta Cengiz Ergin karşısında nefes kesen maçlar ardından 2-0'lık final skoruyla galip gelerek kariyerine yeni bir bölge şampiyonluğu eklerken, toplam 35 katılımcının iki grupta mücadele ettiği Antalya II. Küme'de ise, liglerdeki ikinci sezonunda final oynama başarısını gösteren Abdullah Kök karşısında 2-0'lık final skoruyla galip gelen ÖMÜR DİVARÖREN kariyerinin ilk küme şampiyonluğunu elde etmiştir.

Nisan-Mayıs 2016 Sezonluk Karma Turnuvalar'ın toplam 22 kişilik katılımla oynanan Antalya ayağının final eşleşmesinde ise sezonun yıldız ismi usta CENGİZ ERGİN, kariyerinin ilk finalini oynayan Sabahattin Ersan karşısında ilk finali 13-8, son finali ise 15-6'lık net skorlarla kazanarak ünvan koleksiyonuna yeni bir şampiyonluk eklemiştir.

BURSA:
Toplam 22 katılımcının iki grupta mücadele ettiği Bursa Küme´nin kariyerlerinin ilk finalini oynayan iki ismi karşı karşıya getiren final eşleşmesinde, İsmet Dikgöz karşısında 2-0'lık final skoruyla galip gelen HAKAN AKÇAY bölge şampiyonluğuna ulaşmıştır.

KOCAELİ:
Toplam 23 katılımcının iki grupta mücadele ettiği Kocaeli Küme´nin final eşleşmesinde, bir önceki sezonun da ikincisi olan kıdemli usta GÜRAL BULUT, kariyerinin ilk finalini oynayan Mustafa Şen karşısında birbirinden çekişmeli geçen iki maç nihayetinde 2-0'lık final skoruyla galip gelerek kariyerine yeni bir bölge şampiyonluğu eklemiştir.

KUZEY KIBRIS:
Nisan 2016 itibariyle başlangıç verilen ve daha ilk sezonunda toplam 29 katılımcının iki grupta mücadele ettiği Kuzey Kıbrıs Küme´nin final eşleşmesinde, aynı zamanda bölge direktörlüğünü de yürütmekte olan NİYAZİ ÜNLÜTÜRK, rakibi Necmettin Saltkaya karşısında 2-0'lık final skoruyla galip gelerek bölgenin ilk şampiyonu olmuştur.

Nisan-Mayıs 2016 Sezonu Detayları için tıklayınız.

Modern Tavla Genel Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Ustalık Puanı Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Lig Kuralları için tıklayınız.

Karma Turnuva Kuralları için tıklayınız.

Geçmiş Sezon Arşivleri için tıklayınız.




Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit