WBF-Türkiye

Modern Tavla Ligleri'nde Yaz 2016 Sezonu Tamamlandı...

2016-09-07 05:34:54
504

İstanbul, Ankara, Bodrum, Edirne, Antalya, Bursa, Kocaeli ve Kuzey Kıbrıs'ta eş zamanlı yürütülen WBF-Türkiye Modern Tavla Ligleri'nde Yaz 2016 Sezonu, 04 Eylül tarihinde oynanan final müsabakalarıyla tamamlanmıştır. Sonuçlar bölgelere göre aşağıdadır:

İSTANBUL:
Toplam 13 yıldız ismin yer aldığı ve ilk dördün averaj farkıyla sıralandığı İstanbul Altın Küme'de ileri uzman BABÜR EREN sezonu zirvede tamamlayarak şampiyonluk koltuğuna otururken, toplam 23 katılımcının iki grupta mücadele ettiği İstanbul I. Küme'nin final eşleşmesinde ileri uzman BURAK ÇULHACI, rakibi ileri usta Arda Fındıkoğlu karşısında 2-1'lik skorla galip gelerek küme şampiyonluğunu elde etmiştir. Toplam 25 katılımcının iki grupta mücadele ettiği İstanbul II. Küme'de mutlu sona ulaşan taraf ise, kariyerinin ilk küme finalini oynayan rakibi Emrah İyisoy karşısında elde ettiği 2-1'lik galibiyetle ileri oyuncu TAN BOSTAN olmuştur.

Yaz 2016 Sezonluk Karma Turnuvalar'ın toplam 21 kişilik katılımla oynanan İstanbul ayağının final eşleşmesinde ise bir önceki sezonun da finalisti olan ileri oyuncu K. ZAFER AKBIYIK, rakibi ileri oyuncu Timur Aksüt karşısında ilk finali 0-11 yitirse de, başabaş bir mücadeleyle 17 elde tamamlanan son finali 15-12 kazanmayı başararak bir önceki sefer kılpayı farkla kaçırdığı ünvanın bu kez sahibi olmuştur.

ANKARA:
Toplam 17 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Ankara I. Küme´de usta GÜRKAN GÜÇER sezonu puan farkıyla lider tamamlayarak güçlü kariyerine yeni bir şampiyonluk eklerken, toplam 27 katılımcının iki grupta mücadele ettiği Ankara II. Küme'nin final eşleşmesinde ise liglerdeki daha ilk sezonunda final masasına oturma başarısını gösteren GÜRKAN BAŞEĞMEZ, yine kariyerinin ilk küme finalini oynayan rakibi Sinan Sütçüoğlu karşısında son ikisi DMP'de sonuçlanan maçlardan 2-1'lik final skoruyla galip ayrılarak kariyer başlangıcını bir küme şampiyonluğuyla yapan nadir isimler arasına girmiştir.

BODRUM:
Toplam 37 katılımcının iki grupta mücadele ettiği Bodrum Küme´nin bölgenin iki kıdemli ismini karşı karşıya getiren final eşleşmesinde, sezonun flaş ismi rakibi Erkan Pekşen karşısında 2-1'lik final skoruyla galip gelen ileri oyuncu DENİZ BAĞÇİVAN bölge şampiyonluğu ünvanının yeni sahibi olmuştur.

KDZ.EREĞLİ:
Bu bölgemizde Yaz 2016 Sezonu oynanmamıştır.

İZMİR:
Bu bölgemizde Yaz 2016 Sezonu oynanmamıştır.

EDİRNE:
Bu bölgemizde Yaz 2016 Sezonu oynanmamıştır.

ANTALYA:
Toplam 21 katılımcının iki grupta mücadele ettiği Antalya I. Küme´nin final eşleşmesinde bir önceki sezonun da finalisti olan usta CENGİZ ERGİN, henüz birkaç ay önce başladığı kariyerinin ilk küme finalini oynayan rakibi Cem Çırakoğlu karşısında 2-1'lik final skoruyla galip gelerek ünvan koleksiyonuna yeni bir bölge şampiyonluğu eklerken, toplam 31 katılımcının iki grupta mücadele ettiği Antalya II. Küme'de ise, liglerdeki daha ilk sezonunda final oynama başarısını gösteren rakibi Yücel Özkan karşısında 2-0'lık skorla zafere ulaşan İSMAİL ÖZDEMİR kariyerinin ilk küme şampiyonluğunu elde etmiştir.

Yaz 2016 Sezonluk Karma Turnuvalar'ın toplam 22 kişilik katılımla oynanan Antalya ayağının final eşleşmesinde ise bir önceki sezon olduğu gibi bu sezonun da yıldız ismi son şampiyon, usta CENGİZ ERGİN, bölgenin bir diğer yüksek kariyerli ismi uzman Gökay Gökkaya karşısında ilk finali 1-11'lik açık ara skorla kaybetse de, son finalde 15-6'lık net skorla galip gelerek zafere ulaşmış ve böylelikle aynı sezon içerisinde lig ve karma turnuva şampiyonluklarını birlikte elde eden sayılı isimler arasına adını yazdırmıştır.

BURSA:
Toplam 25 katılımcının iki grupta mücadele ettiği Bursa Küme´nin iki güçlü bayan oyuncuyu karşı karşıya getiren final eşleşmesinde, rakibi İlknur Ak karşısında ikisi DMP'de biten kıran kırana maçlardan sonra 2-1'lik final skoruyla galibiyete ulaşan ileri uzman ECE TAMER şampiyonluk koltuğunun yeni sahibi olmuştur.

KOCAELİ:
Toplam 12 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Kocaeli I. Küme´de son dönemin başarılı ismi ORHUN HEKİMCİ sezonu puan farkıyla lider tamamlayarak zirveye yerleşirken, toplam 12 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Kocaeli II. Küme'de gülen taraf ise sezonu averaj farkıyla birinci bitiren, bölgenin en kariyerli isimlerinden usta TOLGA ÖZKALE olmuştur.

KUZEY KIBRIS:
Geçtiğimiz sezon başlangıç verilen ve daha ikinci sezonunda beklenenin üzerinde katılımcı adetlerine ulaşmış olan bu bölgemizin toplam 14 katılımcının tek grupta mücadele ettiği I. Küme'sinde, bir önceki sezonu da ikincilikle tamamlamış olan NECMETTİN SALTKAYA bu kez puan farkıyla şampiyonluk koltuğunu devralırken, toplam 29 katılımcının iki grupta mücadele ettiği Kuzey Kıbrıs II. Küme´nin final eşleşmesinde ise rakibi Berkay Cicioğlu karşısında 2-1'lik final skoruyla galip gelen DENİZ HÜRDOĞANOĞLU küme şampiyonluğuna ulaşan taraf olmuştur.

Yaz 2016 Sezonu Detayları için tıklayınız.

Modern Tavla Genel Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Ustalık Puanı Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Lig Kuralları için tıklayınız.

Karma Turnuva Kuralları için tıklayınız.

Geçmiş Sezon Arşivleri için tıklayınız.




Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit