WBF-Türkiye

Türkiye, 2016 Avrupa Takımlar Şampiyonası'nda Temsil Edildi...

2016-10-26 04:53:51
778

EUBGF, Avrupa Modern Tavla Federasyonu tarafından her yıl üye ülkelerden birinin ev sahipliğinde tertiplenen ve bu yıl 20-23 Ekim 2016 tarihlerinde Danimarka, Helsingor'da üçüncüsü gerçekleştirilen 2016 Avrupa Takımlar Şampiyonası başarıyla tamamlanmıştır.

Bu yıl şampiyonada ilk kez yer alan Türkiye, Ağustos ayında İstanbul'da tertiplenen iki ayrı seçme aktivitesinde başarılı olarak ulusal takımımızı oluşturan 4 isim yanında organizasyonun bireysel etaplarında yer alan oyuncularla toplam 8 isimle temsil edilmiş, ulusal takımımız sırasıyla İngiltere, Norveç, İsveç, BYE, Kıbrıs ve Belçika eşleşmelerinde verilen zorlu mücadele nihayetinde ilk 4 şansını bir maç farkla kılpayı kaçırarak şampiyonayı toplam 15 ulusal takım arasında sekizinci sırada tamamlamıştır. Takımımızın ilk 4 iddiasını yitirdiği halde sportmenlik gereği son maçlarını aynı ciddiyetle oynayarak sıralamada belirleyici rol alması da ayrıca alkış almıştır.

Ekibimiz elemanlarından takım eşleşmelerinde oynadığı tüm maçları kazanan Murat Hazır şampiyonanın başlıca dikkat çeken isimlerinden biri olurken, bireysel kategorilerden Danışman Çiftler'de Emrullah Coşar-Murat Hazır ikilisinin oynadıkları ve final biletini mucizevi şekilde yitirdikleri yarı final de ekibimizin bir diğer derecesi olarak kayda geçmiştir.

Organizasyon boyunca Helsingor'da ülkemizi her anlamda en iyi şekilde temsil eden ve 24 Ekim 2016 itibariyle yurda dönen ekibimizin tüm elemanlarına takım kaptanı Arda Fındıkoğlu şahsında derece ve gayretleri için WBF-Türkiye ailesi adına tebrik ve teşekkürlerimizi sunarız.


* 2016 Türkiye Ulusal Takımı *
Gökhan Kazandağ - Arda Fındıkoğlu - Mahir Kasuto - Zafer Önder - Murat Hazır

Turnuva Sonuçları ve Eşleşme Tabloları için tıklayınız.

Turnuvadan Haberler ve Diğer Detaylar için tıklayınız.




Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit