WBF-Türkiye

Modern Tavla Ligleri'nde Kasım-Aralık 2016 Sezonu Tamamlandı...

2017-01-11 15:27:24
448

İstanbul, Ankara, Bodrum, Edirne, Antalya, Bursa, Kocaeli ve Kuzey Kıbrıs'ta eş zamanlı yürütülen WBF-Türkiye Modern Tavla Ligleri'nde Kasım-Aralık 2016 Sezonu, 10 Ocak tarihinde oynanan final müsabakalarıyla tamamlanmıştır. Sonuçlar bölgelere göre aşağıdadır:

İSTANBUL:
Toplam 15 yıldız ismin yer aldığı İstanbul Altın Küme'de SELÇUK ARİT sezonu averaj farkıyla zirvede tamamlayarak kariyerinin ilk sezon şampiyonluğuna ulaşırken, toplam 23 katılımcının iki grupta mücadele ettiği İstanbul I. Küme'nin final eşleşmesinde rakibi usta Murat Hazır karşısında birbirinden çekişmeli maçlar nihayetinde 2-1'lik skorla galip gelmeyi başaran ileri uzman İSMAİL BİLGİLİ kariyerine yeni bir küme şampiyonluğu eklemiştir. Toplam 24 katılımcının iki grupta mücadele ettiği İstanbul II. Küme'de mutlu sona ulaşan taraf ise, rakibi usta Emin Şendil karşısında elde ettiği 2-0'lık galibiyetle kariyerinin ilk küme şampiyonluğunu elde eden ileri oyuncu HASİP GÜVEN olmuştur.

Kasım-Aralık 2016 Sezonluk Karma Turnuvalar'ın toplam 18 kişilik katılımla oynanan İstanbul ayağının final eşleşmesinde ise aynı zamanda bir önceki sezonun da şampiyonu olan usta LEVENT ERİM, rakibi uzman Hüseyin Çetintaş karşısında ilk finali 11/7, son finali ise 15/9'luk skorlarla kazanmayı başararak ünvanını korumuştur.

ANKARA:
Toplam 16 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Ankara I. Küme´de aynı zamanda bir önceki sezonun da şampiyonu olan usta TANSEL DOĞAN sezonu yine puan farkıyla lider tamamlayarak zirvedeki yerini korurken, toplam 37 katılımcının iki grupta mücadele ettiği Ankara II. Küme'nin iki kıdemli oyuncunun mücadelesine sahne olan final eşleşmesinde ise rakibi ileri oyuncu Resul Uygur karşısında 2-0'lık skorla galip gelen uzman GÜVEN OK kariyerine yeni bir küme şampiyonluğu eklemiştir.

BODRUM:
Toplam 16 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Bodrum I. Küme'de usta GEORGE SIMPSON sezonu açık ara puan farkıyla zirvede tamamlayarak güçlü kariyerine yeni bir şampiyonluk eklerken, toplam 20 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Bodrum II. Küme'de ise ADNAN KISTAK averaj farkıyla kariyerinin ilk küme şampiyonluğuna ulaşmıştır.

KDZ.EREĞLİ:
Bu bölgemizde Kasım-Aralık 2016 Sezonu oynanmamıştır.

İZMİR:
Bu bölgemizde Kasım-Aralık 2016 Sezonu oynanmamıştır.

EDİRNE:
Bu bölgemizde Kasım-Aralık 2016 Sezonu oynanmamıştır.

ANTALYA:
Toplam 24 katılımcının iki grupta mücadele ettiği Antalya I. Küme´nin final eşleşmesinde bölgenin yüksek kariyerli isimlerinden usta ÖMER AKGÜL, tecrübeli rakibi Abdullah Kök karşısında 2-0'lık final skoruyla galip gelerek bir kez daha zirveye yerleşirken, toplam 46 katılımcının dört grupta mücadele ettiği Antalya II. Küme'de ise, uzun bir aradan sonra liglere geri dönen ve final eşleşmesinde rakibi Yücel Özkan karşısında 2-0'lık skorla zafere ulaşan ileri uzman METİN BÜYÜK mutlu sona ulaşan isim olmuştur.

Kasım-Aralık 2016 Sezonluk Karma Turnuvalar'ın toplam 32 kişilik katılımla oynanan Antalya ayağının final eşleşmesinde ise uzman BURAK TEMEL, sezonun yıldız ismi Yücel Özkan karşısında ilk finalde 11/6, son finalde ise 16/7'lik net skorlarla galip gelerek şampiyonluğa ulaşmıştır.

BURSA:
Toplam 15 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Bursa Küme'de RECEP ŞENGÖNÜL sezonu açık ara puan farkıyla zirvede tamamlayarak henüz bir kaç ay önce başladığı kariyerinin ilk sezon şampiyonluğunu elde etmiştir.

KOCAELİ:
Toplam 12 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Kocaeli I. Küme'de usta TOLGA ÖZKALE sezonu puan farkıyla zirvede tamamlayarak sezon şampiyonluklarına bir yenisini eklerken, toplam 10 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Kocaeli II. Küme'de ise sezonu puan farkıyla lider bitiren usta GÜRAL BULUT mutlu sona ulaşan isim olmuştur.

KUZEY KIBRIS:
Toplam 18 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Kuzey Kıbrıs I. Küme'de sezonu puan farkıyla lider tamamlayan ZİHNİ ALTUNÇ şampiyonluk koltuğunun yeni sahibi olurken, toplam 19 katılımcının iki grupta mücadele ettiği Kuzey Kıbrıs II. Küme´de ise zafere ulaşan taraf, final eşleşmesinde rakibi Ahmet Karahasan karşısında 2-1'lik final skoruyla galip gelmeyi başaran AHMET ALTUNÇ olmuştur.

Kasım-Aralık 2016 Sezonu Detayları için tıklayınız.

Modern Tavla Genel Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Ustalık Puanı Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Lig Kuralları için tıklayınız.

Karma Turnuva Kuralları için tıklayınız.

Geçmiş Sezon Arşivleri için tıklayınız.




Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit