WBF-Türkiye

Yeşil Bursa, 2017 Yılı Şampiyonlarını Buldu...

2017-03-23 01:20:51
298

WBF-Türkiye Organizasyonu'nca Bursa'da yılda bir defa düzenlenen bölge şampiyonalarının 2017 aktivitesi ve WBF-Türkiye 2017 Ulusal Tavla Turu'nun ikinci etabı olan WBF-Türkiye IX. Bursa Tavla Şampiyonası, 18-19 Mart 2017 tarihlerinde, toplam 8 farklı noktadan (Bursa, İstanbul, Kocaeli, Ankara, Balıkesir, Eskişehir, İzmir, KKTC) 105 kişilik katılım hacmiyle gerçekleşmiş ve başarıyla tamamlanmıştır. Şampiyona için Bursa'daki ev sahibimiz Anatolia Hotel'in şehir manzarasına nazır çatı salonunda bir kez daha buluşan tavlaseverler, iki gün yaklaşık 25 saat boyunca Yeşil Bursa'nın yeni bölge şampiyonu olabilmek için mücadele etmişlerdir.

Baştan sona internetten canlı yayınlanan şampiyonanın toplam 67 kişilik iştirak alan ana aktivite modern tavla kategorisinin şampiyonada birden fazla derece ile yıldızlaşan iki ismi karşı karşıya getiren final eşleşmesinde, özellikle son dönemde isminden söz ettirmekte olan İstanbul'dan usta BABÜR EREN, aynı zamanda "Havuz" yan aktivitesini de kazanmayı başaran yine İstanbul'dan ileri usta Seda Koç karşısında toplam 80 dakika süren ilk final müsabakasını 13/7'lik net skorla galip tamamlayarak, ardarda 7 maçlık galibiyet serisiyle namağlup zirveye ulaşmış ve WBF-Türkiye Bursa Bölge Şampiyonluğu ünvanının yeni sahibi olmuştur. Eren'in, aynı zamanda son iki tur etabında şampiyonlukla tamamladığı "Elit Kupa" yan aktivitesinde bu kez de final oynayarak erişilmesi güç bir rekora imza atması da ayrıca alkış almıştır.

Şampiyonanın toplam 32 kişilik iştirak alan geleneksel tavla aktivitesinin finalinde ise KKTC'den ileri oyuncu NECMETTİN SALTKAYA, camiamızın en yüksek kariyerli isimlerinden İstanbul'dan uluslararası usta Sabri Büyüksoy karşısında baştan sona önde götürdüğü ve son dört elini ardarda marslarla kazanarak zafere uzandığı toplam 40 dakikalık mücadele sonucunda 9/2'lik açık ara skorla galip gelerek ardarda 5 galibiyetle namağlup ipi göğüslemiştir. Saltkaya, aynı zamanda "Danışman Çiftler" ve "1-Puan" yan aktivitelerinde de final oynayarak şampiyonanın toplam üç dereceyle başlıca yıldızı olmuştur.

"Danışman Çiftler", "Havuz", "Jackpot", "1-Puan", "Ekstra Kazanç", "Bayanlar Özel" ve tüm UTT 2017 etaplarının kurumsal ev sahibi olan Elit Tavla Spor Kulübü Derneği üyelerine özel “Elit Kupa” yan aksiyonları ile zenginleştirilerek tam 9 ayrı kategoride oynanan şampiyonanın dikkat çeken bir diğer ismi, oynadığı iki yan aktivite ("Havuz" & "Jackpot") finali ile İstanbul'dan usta Gökhan Kazandağ olurken, rutin sponsorlarımız Kıbrıs Merit Park Hotel, Bodrum Delfi Hotel, İkiyıldız Kristal, Helena Tavla ve 869BG yanında beğenilen ev sahibimiz Anatolia Hotel ve bu yıl yine Bursa'dan başta Nilüfer Belediyesi olmak üzere Hayrish Junior, Best Ayakkabı, Bakış Çiçekçilik, Uludağ İçecek, Penguen Gıda, Yaymacılar Odası, Nazan Karaca ve Nurten Eyigöz'ün destekleriyle daha da güçlenen organizasyonda tüm dereceye girenler ünvan, kupa ve başarı sertifikaları yanında 2017 yılı itibariyle revize edilen ödüllendirme sistemi ile toplam 10.000TL'yi aşkın değerde çeşitli armağanlar ve ödül puanları ile ödüllendirilmişlerdir.

Turnuva fotoğraflarına "Albüm" köşemizden ulaşabileceğiniz şampiyonanın başarısında, baştan sona tüm aşamalardaki kıymetli katkıları ile en büyük paya sahip olan Bursa bölge direktörümüz Sn. Ece Tamer'e, misafirlerimizin en iyi şekilde ağırlanması için tüm imkanları sunan Anatolia Hotel Genel Müdürü Sn. Alpay Güçlü'ye ve organizasyonumuza gösterdikleri ilgiden ötürü şampiyonada yer alan tüm tavlasever dostlarımıza teşekkür ederiz.


IX. Bursa Bölge Modern&Geleneksel Onur Tablosu

Turnuva Sonuçları ve Eşleşme Tabloları için tıklayınız.

Ödül Töreni Videosu için tıklayınız.

2017 Ulusal Tavla Turu Puan Durumu'nun güncel hali için tıklayınız.

Modern Tavla Genel Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Geleneksel Tavla Genel Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.




Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit