WBF-Türkiye

Yılın En Prestijli Organizasyonu, 2017 Dünya Şampiyonası Tamamlandı...

2017-08-10 05:41:26
434

Tavla dünyasının günümüzdeki en prestijli etkinliği olan ve IPATT Group organizasyonunda bu yıl 42. kez tertiplenen Dünya Modern Tavla Şampiyonası, 29 Temmuz-06 Ağustos 2017 tarihlerinde Monako, Monte Karlo'da yaklaşık 40 ülkeden toplam 270 oyuncunun iştirakiyle gerçekleşmiştir.

Şampiyonanın, ana direktörlük görevini bu yıl üçüncü kez üstlenen organizasyon liderimiz Arda Fındıkoğlu ve ekibinin yönetiminde bir kez daha yürütümsel anlamda yüksek başarıyla tamamlanmış oluşu, dünya tavla camiasının önde giden ülkeleri arasında Türkiye'nin yerini perçinleyerek hepimizi bir kez daha gururlandırmıştır.

Tam 15 ayrı kategoriden oluşan dev organizasyonun Çift Eliminasyon modelinde yürütülen ana kategorisinde, Galipler Grubu'nun son maçında da karşılaşmış olduğu dünya yıldızı rakibi Bulgar/Amerikan Petko Kostadinov karşısında çıktığı finali 19/9'luk açık ara skorla kazanmayı başaran Fransız DIDIER ASSARAF, böylelikle ardarda 8 maçlık namağlup seriyle, tüm tavlaseverlerin hayallerini süsleyen Dünya Tavla Şampiyonluğu ünvanının yeni sahibi olmuştur.

Şampiyonada yer alan Türk oyuncu grubu da birbirinden başarılı müsabakalar çıkarmış, İstanbul'dan uzman Ömer Mert Gülaçtı'nın ana kategoride aralarında Norveçli Snarheim, Japon Kageyama, Hırvat Kovacic ve İtalyan Castellano gibi dünyanın sayılı isimlerinin de yer aldığı çok zorlu bir yoldan geçerek 4/5 Dilimi'ne kadar ilerlemesi yanında 2012 yılı dünya şampiyonumuz Nevzat Doğan'ın da yine ana kategoride finalin bir adım gerisinde aldığı üçüncülük, ülkemizin adını kürsüye taşıyan takdire şayan dereceler olarak kayda geçmiştir.

07 Ağustos 2017 itibariyle yurda dönen Türk oyuncu grubunun tüm bireyleri ile organizasyonun bir kez daha üstün başarıyla tamamlanmasını sağlayan Fındıkoğlu ve ekibini WBF-Türkiye ailesi adına en içten duygularla tebrik ederiz.


2017 Dünya Modern Tavla Şampiyonu DIDIER ASSARAF & Şampiyona Onur Tablosu

Turnuva sonuçları için tıklayınız.

Assaraf'ın şampiyon olduktan sonraki ilk anlarına dair video kaydı için tıklayınız.

Turnuva albümü için tıklayınız.




Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit