WBF-Türkiye

Modern Tavla Ligleri'nde Yaz 2017 Sezonu Tamamlandı...

2017-10-17 02:31:23
347

İstanbul, Ankara, Bodrum, Edirne, Antalya, Bursa ve Kocaeli'de eş zamanlı yürütülen WBF-Türkiye Modern Tavla Ligleri'nde Yaz 2017 Sezonu, 01 Ekim tarihinde oynanan final müsabakalarıyla tamamlanmıştır. Sonuçlar bölgelere göre aşağıdadır:

İSTANBUL:
Toplam 13 yıldız ismin yer aldığı İstanbul Altın Küme'de son dönemin yıldız isimlerinden usta CUMHUR BEKTÜRE sezonu ikili averaj farkıyla zirvede tamamlayarak ünvan koleksiyonuna yeni bir sezon şampiyonluğu eklerken, toplam 17 katılımcının tek grupta mücadele ettiği İstanbul I. Küme'de ileri oyuncu CAN KANAL açık ara puan farkıyla şampiyonluğa ulaşmıştır. Toplam 29 katılımcının iki grupta mücadele ettiği İstanbul II. Küme'de mutlu sona ulaşan taraf ise, sezon finalindeki rakibi Hasan Üzüm karşısında 2-1'lik skorla galip gelmeyi başaran usta GÖKHAN KAZANDAĞ olmuştur.

ANKARA:
Toplam 19 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Ankara I. Küme´de sezonu puan farkıyla lider tamamlayan usta TANSEL DOĞAN şampiyonluk koltuğunu yeniden devralırken, toplam 18 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Ankara II. Küme'de ise GÜRKAN BAŞEĞMEZ ikili averaj farkıyla şampiyonluğa ulaşmıştır.

BODRUM:
Toplam 13 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Bodrum I. Küme'de bir önceki sezonun da şampiyonu olan usta ERKAN VARLI sezonu puan farkıyla zirvede tamamlayarak ünvanını korurken, toplam 12 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Bodrum II. Küme'de ise ileri oyuncu FATİH BORA yine puan farkıyla kariyerinin ilk küme şampiyonluğunu elde etmiştir.

KDZ.EREĞLİ:
Bu bölgemizde Yaz 2017 Sezonu oynanmamıştır.

İZMİR:
Bu bölgemizde Yaz 2017 Sezonu oynanmamıştır.

EDİRNE:
Bu bölgemizde Yaz 2017 Sezonu oynanmamıştır.

ANTALYA:
Toplam 17 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Antalya I. Küme'de bir önceki sezonun ikincisi tecrübeli ileri uzman ALİ İHSAN ULUGERGERLİ sezonu üçlü averaj farkıyla bu kez lider tamamlayarak şampiyonluk koltuğuna yerleşirken, toplam 32 katılımcının iki grupta mücadele ettiği Antalya II. Küme'nin final eşleşmesinde gülen taraf ise, güçlü rakibi uzman Gürbüz Sedat Ertaş karşısında elde ettiği 2-0'lık galibiyetle liglerdeki daha ilk sezonunda küme şampiyonluğuna ulaşma başarısını gösteren EGEMEN SAYDAN olmuştur.

Yaz 2017 Sezonluk Karma Turnuvalar'ın toplam 27 kişilik katılımla oynanan Antalya ayağının final eşleşmesinde ise sezonun başarılı ismi usta ERHAN ŞAHİN, Galipler Grubu finalinde mağlup olduğu rakibi Haydar Sabırlı karşısında ilk finali 11/5, son finali ise 16/7'lik net skorlarla kazanmayı başararak şampiyonluğa ulaşmıştır.

BURSA:
Toplam 15 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Bursa Küme'de bir önceki sezonun da şampiyonu olan usta ECE TAMER sezonu puan farkıyla bir kez daha zirvede tamamlayarak ünvanını korumuştur.

KOCAELİ:
Toplam 19 katılımcının tek grupta mücadele ettiği Kocaeli Küme'de ileri oyuncu ÜMİT TORUN, bir önceki sezon finalde yitirdiği ünvanı bu kez kaptırmamış ve puan farkıyla kariyerinin ilk sezon şampiyonluğunu elde etmiştir.

KUZEY KIBRIS:
Bu bölgemizde Yaz 2017 Sezonu oynanmamıştır.

Yaz 2017 Sezonu Detayları için tıklayınız.

Modern Tavla Genel Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Ustalık Puanı Sıralaması'nın güncel hali için tıklayınız.

Lig Kuralları için tıklayınız.

Karma Turnuva Kuralları için tıklayınız.

Geçmiş Sezon Arşivleri için tıklayınız.




Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit