WBF-Türkiye

Yılın En Prestijli Organizasyonu, 2018 Dünya Şampiyonası Tamamlandı...

2018-08-08 16:56:31
442

Tavla dünyasının günümüzdeki en prestijli etkinliği olan ve IPATT Group organizasyonunda bu yıl 43. kez tertiplenen Dünya Modern Tavla Şampiyonası, 28 Temmuz-05 Ağustos 2018 tarihlerinde Monako, Monte Karlo'da yaklaşık 40 ülkeden toplam 260 oyuncunun iştirakiyle gerçekleşmiştir.

Şampiyonanın, baş direktörlük görevini bu yıl dördüncü kez üstlenen organizasyon liderimiz Arda Fındıkoğlu ve ekibinin yönetiminde bir kez daha yürütümsel anlamda yüksek başarıyla tamamlanmış oluşu, dünya tavla camiasının önde giden ülkeleri arasında Türkiye'nin yerini perçinleyerek hepimizi bir kez daha gururlandırmıştır.

Tam 14 ayrı kategoriden oluşan dev organizasyonun Çift Eliminasyon modelinde yürütülen ana kategorisinde, Galipler Grubu'nun son maçında da karşılaşmış olduğu rakibi genç Alman yıldız Philip Kazemieh karşısında çıktığı finali 19/10'luk net skorla kazanmayı başaran Japon süperstar AKIKO YAZAWA, böylelikle ardarda 8 maçlık namağlup seriyle, tüm tavlaseverlerin hayallerini süsleyen ve 2014 yılında da kazanmış olduğu Dünya Tavla Şampiyonluğu ünvanının ikinci kez sahibi olmuştur.

Şampiyonada yer alan Türk oyuncu grubu da başarılı müsabakalar çıkarmış, İngiltere'de yaşayan kıdemli üstat Engin Öngel'in Ana kategori Teselli kademesinde oynadığı yarı final yanında İstanbul'dan ileri uzman Murat Özyılmaz'ın Intermediates kategorisi Son Şans kademesini kazanması ülkemizin adını kürsüye taşıyan dereceler olurken, Ankara'dan usta Tansel Doğan'ın Intermediates kategorisi Son Şans kademesinde yarı finale ulaşması da ayrıca kayda geçmiştir.

06 Ağustos 2018 itibariyle yurda dönen Türk oyuncu grubunun tüm bireyleri ile organizasyonun bir kez daha üstün başarıyla tamamlanmasını sağlayan Fındıkoğlu ve ekibini WBF-Türkiye ailesi adına en içten duygularla tebrik ederiz.


2018 Dünya Modern Tavla Şampiyonu AKIKO YAZAWA & Şampiyona Onur Tablosu

Turnuva sonuçları için tıklayınız.

Yazawa'nın şampiyon olduktan sonraki ilk anlarına dair video kaydı için tıklayınız.

Turnuva albümü için tıklayınız.




Kayıt Giriş
Sifremi unuttum!

E-Mail Doğrulama

Kayıt Giriş
Şifreniz mail adresinize gönderilecektir.
Kayit